Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-01-11 13:28 Realista24 marca.com
Kopa: „Cristiano még nyerhet Aranylabdát” Nyilatkozatok

A 86 éves Raymond Kopa-val készített interjút a Marca egyik szerkesztője, aki még a mai napig örömmel beszél a fociról, különösen a Real Madridról.

Milyen volt amikor megérkeztél a Madridhoz?

Várnom kellett néhány mérkőzést, mielőtt pályára léphettem az első csapatban, majd ezt követően nem sokszor találkoztam a labdával. Egy kis idő elteltével aztán megvetettem a lábam, és a közönség élvezte.

Cristiano mennyi ideig tudja még folytatni?

Attól függ. Ha komolyan veszi, ha szereti, amit csinál, akkor nem lesz probléma. Ő egy egyedülálló támadó, és ezt bizonyítja napról napra. Az évek múlásával több problémája lesz, el kell majd kerülnie a sérüléseket. Én szerencsés voltam. Ha képes tovább játszani, fog még Aranylabdát nyerni.

Messi vagy Cristiano?

Mind a ketten elképesztőek.

Ez a Real Madrid olyan, mint a Tiéd volt?

Csak egy dolgot mondanék ezzel kapcsolatban. Az én időmben elég volt az egyik lábunkat használni. Kivételes csapat voltunk.

Ez a csapat 39 mérkőzés óta veretlen…

Örülök Zidane sikerének. Jó elképzelése van, nagyszerű játékos volt, és példakép minden játékos számára. Nagyszerű eredményeket ért el, csak keveseknek adatik meg ilyen gyorsan.

Milyen érzés volt más veteránokkal találkozni?

Sajnálatos módon már csak kevesen vagyunk. Nagyon sajnálom hogy sokan elmentek, de az igazság az, hogy mi mindig is a Madrid részei leszünk, mindig, és ez büszkeséggel tölt el.

Mit mondott Gento, amikor megláto tt?

Néha-néha viccelődünk, visszaemlékszünk a nagyszerű pillanatokra. Gento 6 BEK trófeát nyert, én hármat. A mi időnkben 120.000 néző volt a Bernabéuban, ez valami egészen kivételes volt.

Éreztél valami különleges bizsergést, amikor újra beléptél a Bernabéuba?

Nem tudom, hogy a nézők nekem is tapsoltak-e, de az emberek nagyon kedvesek voltak.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend