Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-02-21 16:12 Tromposch Ádám madridom.hu
Itt az ideje növelni az előnyt a ligában! Előzetes: Valencia – Real Madrid Spanyol Bajnokság

A Real Madrid előtt kemény hét áll: először a Valencia vendégeként, majd a Villarreal otthonában kell bizonyítania Zidane csapatának.

A Valencia rengeteg problémával küzd/küzdött a szezon során. Új edzők, kirúgott edzők, az új játékosok gyenge formája, a még meg nem talált játékrendszer, sérülések, eltiltások. A Denevérek szezonja egy hullámvasút, melynek pályáján most épp felfelé mennek, ám a szezon során volt már ilyen, és hamar újra lejtmenetbe kapcsoltak. Jelenleg épp az 53 éves Voro vezeti a csapatot, aki már többször is kihúzta a csávából a klubot, és régóta dolgozik annak alkalmazásában.

A Valencia leghosszabb győzelmi szériája két (!) mérkőzés a szezon során, minden sorozatot figyelve. Így, ha azt vesszük, hogy jelenleg két bajnoki óta veretlenek, akkor ezt már kiemelkedő formának lehet tekinteni. Miután a Betis vendégeként 0-0-t értek el, hazai pályán 2-0-ra verték a Bilbaót, így mintha legalább a védelem rendbe lenne az elmúlt meccseken. Nem úgy előtte, hiszen a Betis elleni ikszet egy hazai 4-0-s vereség előzte meg az Eibar ellen. Hazai pályán mindössze három győzelme van Voro csapatának, sorrendben az Alavés, az Espanyol és a Bilbao ellen. Ám intő jel lehet, hogy a Barcelona is „csak” 3-2-re tudott nyerni a Mestallában egy utolsó perces büntetővel.

A Real Madrid jó heten van túl. Először megverte a Napolit a BL-ben, majd az Espanyolt a ligában. Zidane szinte a teljes kerettel számolhat, egyedül Coentrao és Danilo állapot lehet kérdéses. A másik oldalon Mina és Rodrigo sérült, míg Gayá állapota kérdéses. Zidane így újra könnyebb problémákkal szembesül, ugyanis azon kell törnie a fejét, hogy kit hagyjon ki a keretből.

A spanyol lapok jelenleg leginkább Isco és James helyzetével vannak elfoglalva. Nagyon úgy tűnik, hogy a spanyol középpályás lesz az áldozata a 4-3-3-as rendszernek, és így nyáron új helyet keres magának, kérőkben nem lesz hiány, és biztosan talál magának majd olyan klubot, ahol kezdő is lehet. Persze James helyzete sem túl jó, így azért abban sem lehetünk biztosak, hogy a kolumbiai középpályás marad, nyáron mindenesetre mindkét játékosról sok pletykát olvashatunk majd, az biztos.

A két csapat Valenciában lejátszott egymás elleni meccseiből mostanában nem igazán jött ki jól a Real Madrid. Legutóbb 2-2-re végeztek a Mestallában, ami akkor Rafa Benítez állásába került. 2015-ben a Valencia nyert 2-1-re, míg előtte egy évvel a Real 3-2-re. A két csapat tehát rendre szoros mérkőzést játszik, a hazaiak mindig extra motivációt nyernek a két klub összecsapására.

Zidane kezdőjébe visszatérhet Keylor, aki a hétvégét pihenéssel tölthette, míg a védelemben egyedül Ramos állapota a kérdéses. Ha fájdalom nélkül képes végigjátszani a 90 percet, akkor Varane párja ő lesz, amennyiben nem, úgy Nacho kapja majd meg a lehetőséget. A két szélen Carvajal és Marcelo segítheti majd a támadásokat.

A középpályán természetesen a szokásos hármas kaphat bizalmat: Kroos-Casemiro-Modric, míg elől egyedül az a kérdés, hogy ki kezd majd Bale helyén, és aztán a 2. félidőben kinek a helyére áll majd be a walesi. Sokan vannak erre az egy szabad helyre, hiszen a rendszertől függően James, Isco és L. Vázquez is joggal pályázik a kezdőre, C. Ronaldo és Benzema mellé.

Amennyiben a Real Madrid győztesen hagyja el a játékteret holnap, úgy már 4 pontra növeli az előnyét a Barcával szemben, és végre letudja a hosszú idő óta tologatott egyik elhalasztott meccsét. (A Celta Vigo elleni bajnoki pótlásról még nincs hivatalos információ). Jó lenne egy nem túl harcias, könnyed győzelem, ám ez valószínűleg csak álom, hiszen Voro csapata biztosan szeretné megmutatni, hogy az elmúlt két meccs jobb teljesítménye nem csak újabb vak remény a szurkolóik számára. Zidane-nak azt is figyelnie kell, hogy hétvégén újabb kőkemény túra jön, akkor a Villarreal otthonába utazik a csapat, így két pontvesztés egész egyszerűen nem fér bele, viszont két győztes meccsel, nagy lépést tehetne a csapat a bajnoki cím felé!

Valencia – Real Madrid La Liga, 16. forduló (elmaradt meccs) 2017.02.22. – 18:45 Valencia Estadio Mestalla TV: Sport1 (élő)

Várható kezdőcsapatok: 

Valencia: Alves; Montoya, Mangala, Garay, Gayá; Pérez, Parejo, Munir, Orellana, Nani; Zaza.

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, Casemiro; C. Ronaldo, Benzema, L. Vázquez.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend