Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-03-23 17:57 Victor marca.com
Készülődőben egy újabb galaktikus igazolás? Átigazolási hírek

2017 az elnökválasztás éve a Real Madridnál – a sorminta pedig azt mutatja, hogy ilyenkor Florentino Pérez rendre egy galaktikus igazolással erősíti a csapatot. Pérez vajon folytatja „jó szokását”, és az elmúlt négy alkalom után ismét nagyot robbant majd az átigazolási piacon?

Luis Figo (2000), Michael Owen (2004), Cristiano Ronaldo (2009) és Gareth Bale (2013) mind a nyári átigazolási időszakban hagyták ott klubjukat a Real Madrid kedvéért. Ezen sztárok leigazolása segített Florentino Péreznek, hogy legyőzze a 2000-es elnökválasztáson Lorenzo Sanz-t, és hogy továbbra is a klub élén maradhasson.

2000 nyara

A Madrid megszerezte 60 millió euróért Luis Figót a Barcelona együttesétől, Flavio Conceicaót a Deportivo La Corunától (24 millió euró), Claude Makelelét a Celta Vigótól (15 millió euró), Pedro Munitist a Racing Santendertől (14 millió euró), César Sanchezt a Real Valladolidtól (7 millió euró), Santiago Solarit az Atlético Madridtól (5 millió euró) és Albert Celadest, aki szabadon igazolható volt. Florentinónak sokat segítettek ezek az igazolások a 2000-es elnökválasztáson.

2004 nyara

Négy évvel később Owen (12 millió euró) volt a sztárigazolás, Pérez az ő érkezésével védte meg Sanztól és Arturo Baldasanótól pozícióját. A klub közben megszerezte Zinedine Zidane-t, Ronaldót és David Beckhamet is.

Rajtuk kívül Walter Samuel a Romát (25 millió euró), Jonathan Woodgate pedig a Newcastle együttesét (20 millió euró) hagyta ott a Királyi Gárda kedvéért.

Cristiano Ronaldo bemutatására mintegy 80.000 néző volt kíváncsi

2009 nyara

Miután lemondott posztjáról, Florentino 2009-ben tért vissza a klubhoz, és azóta a klub történetének egyik legnagyobb költekezésébe kezdett.

Cristiano Ronaldo Manchesterből tette át székhelyét Madridba (96 millió euró), Kaká az AC Milan (65 millió euró), Karim Benzema a Lyon (35 millió euró), Xabi Alonso a Liverpool (30 millió euró), Raul Albiol a Valencia (15 millió euró), Esteban Granero a Getafe (4 millió euró), Alvaro Arbeloa pedig a Liverpool (4 millió euró) csapatát hátra hagyva öltözött habfehérbe.

2013 nyara

José Mourinho menesztését követően Pérez 2013 nyarán a Realhoz csábította a Tottenhamből Gareth Bale-t (91 millió euró), de nem elhanyagolható Asier Illarramendi (32 millió euró), Isco (30 millió euró), Casemiro (7 millió euró) és Dani Carvajal (6,5 millió euró) szerződtetése sem.

A Real Madrid szurkolói tehát joggal várhatják, hogy Florentino Pérez idén nyáron ismét robbant az átigazolási piacon, és a klub leszerződtet egy olyan nagy nevet, mint Eden Hazard, Paulo Dybala, David de Gea vagy Kylian Mbappe.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend