Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-04-28 15:56 e.gergo realmadrid.comas.commarca.com
Zidane: „Mondhat bárki bármit, de számomra nincsen A vagy B csapat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Real Madrid holnap délután a Valencia ellen játszik majd a Santiago Bernabéu stadionban, a találkozó előtti napon pedig Zinedine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

„Még van másfél hónapunk a szezon végéig, és meggyőződésünk, hogy jó úton haladunk. Minden szezonban vannak pillanatok, amikor szenved egy csapat és nehézségekbe ütközik, de boldogak lehetünk azzal, amit csinálunk. Erőnlétileg és mentálisan is jók vagyunk. Tudjuk, hogy miket csináltunk eddig a szezon során, és az fenomenális. Minden évben vannak időszakok, amikor keményen meghajtanak téged megpróbáltatásokon kell keresztül menned, de elégedettek lehetünk az eddigiekkel. Érzelmi szempontból ez a szezon legjobb pillanata, és jól teljesítünk. A játékosok jók, jobbak mint valaha”.

A Valencia elleni kezdőcsapat: „Mindig nehéz kiválasztani a keretből, hogy ki kerüljön be a kezdőcsapatba, mert rendkívüli játékosaim vannak, akik mind összpontosítanak a közös céljainkra. Minden bajnoki vagy Bajnokok Ligája mérkőzésen kiemelkedik a csapat, nem csak az adottságaik, hanem az összpontosításuk, a profizmusuk és a tisztelettudásuk miatt is. Tudják, hogy ez a Real Madrid. Mindannyian egy hajóban evezünk. Bárkinek meglehet a véleménye arról, hogy kik játszanak a csapatban, de az én szavam a döntő, és egy edzőnek ez nehéz döntés, a legnehezebb”.

Saját érzelmi állapotáról: „Kiválóan érzem magam!”

Isco dicsérete: „Nem fogom elmagyarázni nektek, hogy miket mondok a játékosaimnak, amikor közlöm velük, hogy nem játszanak egy adott meccsen. Játékosként én majdnem mindig a pályán voltam, és nehéz kezelni azt, ha valaki kimarad a csapatból. Igyekszem a megfelelő szavakat használni ilyenkor, mert ha kertel vagy ködösít az ember ilyenkor, az semmire nem vezet, és senkinek sem jó. Isco nagyon összpontosít, magabiztos és én az én bizalmamat is élvezi. Ez így is marad a szezon végéig, jövőre pedig majd meglátjuk, hogy mit hoz az élet”.

Hogyan döntesz Bale pótlásáról? „Nem csak egy elképzelés vagy egy játékos körül forog az agyam a csapat összeállításakor. Az aktuális ellenfelet, és az adott játékos posztját is figyelembe kell vennem. Tudom, hogy nagyon sok opció áll a rendelkezésemre, hiszen mindegyik játékosom tehetséges, és képesek több poszton is megállni a helyüket a pályán. Ez egy kulcsfontosságú előnye ennek a csapatnak. Az edzéseken mutatott teljesítmény is nagyon fontos”.

Rotálás: „Manapság ez már másképp megy, mert régebben kevesebb mérkőzés volt egy szezon során. Az idők megváltoztak, nekem pedig egy nemzetközi keret áll a rendelkezésemre, a válogatott meccseket is beszámítva évente hatvan-hetven mérkőzés körül kell játszaniuk. Régebben az évi harminc-negyven meccsre akár tizenkét, tizenhárom játékos is elég volt egy keretben. Nagyszerű a keretem. Nem csak arra összpontosítok, hogy Cristianóval vagy Bale-el beszéljek. Néha vitatkozunk a játékosokkal, én pedig mindig elmagyarázom az elképzeléseimet nekik, és arra törekszem, hogy egy úton haladjunk, ugyanazokkal az elképzelésekkel. Meg kell értetned a játékosokkal, hogy jó úton haladunk, és amikor a játékosaid mögéd állnak a cél érdekében, az az érzés egyszerűen leírhatatlan”.

„Tudom, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, de én vagyok a Real Madrid edzője. Csak a Real Madrid csapata és ennek a klubnak a játékosai érdekelnek engem. Lehet azt gondoljátok, hogy nem vagyok fair bizonyos játékosokkal, de én nem így látom a helyzetet sőt, éppen ellenkezőleg. Minden tiszteletem a játékosaimé. Vannak szituációk más klubokban is, amikor a cserejátékosok nem kapnak szinte egyetlen perc lehetőséget sem a játékra, csak akkor, ha az edző éppen úgy gondolja. Számomra minden játékos egyformán fontos, és ezt az egész keret felé ki is mutatom. Mondhat bárki bármit, de számomra nincsen A vagy B felállás. Mindig a körülményeknek megfelelően kell összeállítanom a csapatot”.

Cristiano Ronaldo, mint középcsatár: „Tudjátok jól, hogy mi a véleményem Cristiano Ronaldo posztjáról. Mindig is a szélen játszott, és az adottságainak köszönhetően befelé is jól tud mozogni. Hihetetlen játékos. A posztja mindig is szélső volt, és ezen senki sem változtathat. Nagyon sok, 300-400 gólt szerzett ezen a poszton, ezt nem felejthetjük el. Az adottságainak köszönhetően időről időre képes máshol is szerepelni a pályán”.

Pepe felépülése: „Ne tudok semmit a jövőjéről. Amit tudok az az, hogy kicsit már jobban érzi magát. A bordái még nagyon fájnak, de javul az állapota. Remélem, hogy még a szezon vége előtt visszatérhet a pályára. Ezt szeretnénk elérni”.

Coentrão: „Van egy kisebb sérülése, de semmi komoly dologról nincsen szó. Őt bosszantja a legjobban ez a szituáció, mert szeretne edzeni. Visszatért közénk, és újra játékosnak érezte magát, de most megint van egy sérülése, ami visszatartja őt. Szerintem a hátával van gond, és a mostani sérülésnek nincsen köze a korábbihoz”.

Azt pletykálják, hogy a Málaga bedobja a törülközőt az utolsó fordulóban a Real javára: „A sajtó végzi a saját munkáját, de az ilyesmi pletykák engem hidegen hagynak. Csak a holnapi mérkőzéssel foglalkozok, az jobban érdekel, mint ezek a dolgok”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend