Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-05-10 22:38 Tromposch Ádám madridom.hu
OTT VAGYUNK A DÖNTŐBEN! Atl. Madrid – Real Madrid: 2-1 Bajnokok Ligája

A Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján az Atl. Madrid ellen lépett pályára.

A 4. percben előbb Danilo kapott sárgát rögtön az első buta szabálytalansága után, majd az Atleti előtt adódott lehetőség, de Keylor a helyén volt. Ahogy aztán a túloldalon hasonló volt a forgatókönyv: Savic kapott lapot, majd Casemiro fejelt, de Oblak bravúrral kivédte. A következő percekben a hazaiak átvették az irányítást, a Real Madrid csak a labda eltakarításával volt elfoglalva.  A 12. percben góllá érett az Atlético hatalmas akarása: egy szöglet után Saúl ugrott fel senkitől sem zavartatva, így könnyen a hálóba fejelt: 1-0! 

Alig három perc telt el, amikor Varane felrúgta Torrest, jött a jogos tizenegyes, amit Griezmann váltott gólra: 2-0! Keylor csak beleérni tudott, kiütni nem volt képes, pedig csak egy kicsit határozottabbnak kellett volna lennie. Fél óra elteltével Koke rúgta fel Modricot, ám a lap ezúttal elmaradt, pedig a spanyol középpályásnak nem ez volt az első lapot érő szabálytalansága. A találkozó ezt követően inkább hasonlított egy verekedésre, mint meccsre, és kicsit úgy tűnt, hogy a játékvezető sem tudja kezelni a helyzetet.

A 38. percben végre egy ígéretes vendég akciót is láthattunk, ám a végén Isco szinte hazaadta a lasztit Oblaknak. A 42. percben aztán Ronaldo úgy döntött, hogy nem vár Marcelóra, és inkább elvégzi a bedobást, a laszti Benzemához került, aki legjobb megmozdulásait mutatta meg az évben: kiváló cselek után három hazai védőt is befűzött, majd Krossnak adta lövésre, azt még védte Oblak, de a kipattanót Isco belőtte: 2-1! Több gólt nem láthattunk az első játékrészben, maradt a 2-1-es hazai vezetés.

A második félidő kiváló CR-szabadrúgással kezdődött, ám Oblak ki tudta ütni. A játékosok aztán kicsit megnyugodtak, a Real Madrid próbálta megtartani a labdát, és egész szép támadásokat is vezettek Iscóék. A spanyol középpályás jól játszott, akár még több gólt is lőhetett volna, ha kicsit pontosabb. Marcelo és Ronaldo is feljavult a 2. félidőre, az ő összjátékuk után jöhetett volna az egyenlítés, ám a portugál mellé trafált.

Aztán Keylor Navas pillanatai következtek, a borzasztóan játszó Danilo újra eladta a labdát, Carrasco elvitte azt, majd lőtt, de a kapus védett, ahogy aztán a kipattanó utáni Gameiro próbálkozást is hatalmas bravúrral mentse. A túloldalon egy szögletet követően Modric lőtt rosszul, ami gólpassz lett Ronaldónak, de a portugál lesről talált be.

Negyedórával a vége előtt Marcelo tekert be balról, Benzema remekül érkezett, ám a fejese után nem találta el Oblak kapuját. A franciának ez volt az utolsó megmozdulása, Zidane lecserélte őt, ahogy Casemirót is, a helyükre érkezett a folytatásra Asensio és Lucas Vázquez. A mérkőzésen több gólt aztán már nem láthattunk, a Real Madrid kikapott ugyan, de összesítésben 4-2-es eredménnyel továbbjutott, ami azt jelenti, hogy a csapat küzdhet majd júniusban a Bajnokok Ligája címének megvédéséért Cardiffban! 

Atl. Madrid – Real Madrid: 2-1 (összesítésben: 2-4) Bajnokok Ligája Elődöntő, visszavágó (0-3) 2017.05.10. – 20:45 Estadio Vicente Calderón

A mérkőzés jegyzőkönyve: 

Atl. Madrid: Oblak; Giménez (Thomas 57′), Savic, Godín, Filipe Luis; Carrasco, Gabi, Saúl, Koke (Correa 76′); Torres (Gameiro 56′); Griezmann.

Real Madrid: Keylor; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro (Lucas V. 77′), Modric, Kroos, Isco (Morata 88′); Benzema (Asensio 76′), Cristiano.

Játékvezető: Cuney Çakir, sárga lapot Danilo, Ramos, illetve Savic, Godin, Gabi, Correa kaptak.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend