Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-05-29 21:00 e.gergo juventus.com
Massimiliano Allegri: „Zidane egy nagyszerű edző, briliánsan teljesít” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
 

Massimiliano Allegri a mai napon sajtótájékoztatót tartott a Juventus sajtónapjának keretében (melyre Madridban holnap kerül sor). Az edző szavaira rengetegen voltak kíváncsiak, a Juventus sajtószobája tele volt újságírókkal, a tréner pedig így elemezte a szombaton esedékes Bajnokok Ligája döntőt:

„Nyugodtnak kell lennünk ezen a héten, és idegeskedés nélkül kell felkészülnünk a meccsre. Optimisták vagyunk, de nem hiszem, hogy fair lenne azt mondani, hogy a Juventus a favoritja a találkozónak; hallottam, hogy mostanság ezt mondogatja a sajtó. A Real az elmúlt négy szezonban már a harmadik döntőjét játssza, és hozzá vannak szokva a kiírásnak ezen szakaszához, ahogyan mi is, hiszen nekünk ez a második döntőnk három éven belül. Csodálatos esemény a Bajnokok Ligája döntője, és megérdemelten vagyunk ott. Jobban fogunk hinni magunkban, mint a legutóbbi döntőnk alkalmával. Azonban tudjuk, hogy a Real Madrid lesz az ellenfél, és hogy ők a favoritok”.

„Hozzá kell szoknia a csapatnak, hogy Európa legjobb nyolc csapata között szerepel, és el kell kerülnünk az idegeskedést a döntőben, mert az csak elszívja az energiánkat. Fontos meccs vár ránk, és egyszerűen csak azt kell tennünk majd, amit egész szezonban tettünk. A negatív hozzáállás fertőző. Mikor átvettem a csapatot, volt egy általános negatív hangulat a levegőben, ami ijesztő volt, és még most is érzem ezt kicsit, amikor az emberek azokról a döntőkről beszélnek, amiket elveszített a csapat. A Juventus nem elveszített hat döntőt, hanem ott volt nyolc döntőn! Hihetetlen dolog bejutni a döntőbe.Bajnokok Ligájából csak egy van, ahogyan Superbowl-ból is, és az számít igazán, hogy jó helyen legyél a jó időben. Örömmel tölt el, hogy a döntőben lehetünk, és szerencsésnek érzem magam azért, amiért én vezethetem a csapatot majd Cardiffban szombaton”.

Juventus Media Day

„A legjobban most egyensúlyra van szükségünk. Mikor döntőzöl, ott nincsen visszavágó vagy újrajátszott meccs, és mentális erő kell hozzá, hogy fejben ott legyél egy olyan meccsen, ami bármelyik pillanatban más képet adhat. Ehhez pedig egyensúlyra van szükségünk. A berlini finálé óta megnőtt a hitünk magunkban, és ez a legfontosabb az ehhez hasonló meccseken. Ez igazán megnyugtat engem, mert sokat fejlődtünk együtt, a játékosok, a klub és én is”.

„Javultunk a dinamizmusunk tekintetében, jókor tudunk rákapcsolni és visszavenni, és ez létfontosságú egy nagyszerű csapatnak. Fantasztikus és izgalmas menetelésen vagyunk túl, és visszatekintve az elmúlt három évre, elégedettek lehetünk. Ez a pályafutásom második legfontosabb meccse, az első az elveszített döntő volt Berlinben. Ezúttal haza kell vinnünk a trófeát, de legalább is meg kell adnunk magunknak az esélyt erre”.

Juventus Media Day

A Real Madridról: „Zidane megérdemli az elismerést, amiért egyensúlyt adott a csapatának, és szerintem Casemiro is létfontosságú szerepet töltött be ebben a tekintetben. A Bajnokok Ligáját Zidane az első évében megnyerte edzőként, most pedig ismét ott van a döntőben, és a bajnokságot is megnyerte idén, ez pedig igazán elképesztő, különösen annak fényében, hogy egy top csapatot nem könnyű vezetni. Sok tényező befolyásolja egy szezon végkimenetelét, és szerintem Zidane briliánsan teljesített, nagyszerű edző”.

Bármi is történjék szombaton, Allegri elismeri játékosait: „A játékosaim fantasztikusak, sokszor azt hallottam, hogy a bajnokság könnyű volt, de 91 pontot begyűjteni minden, csak nem könnyű. A Roma és a Napoli is remek szezont futottak, a Juventus pedig még náluk is jobbat. A kupát sem volt könnyű megnyerni, és a Bajnokok Ligája döntőjébe sem volt könnyű bejutni, mégis minden fronton ott vagyunk a végsőkig. A játékosoknak kiváló szezonja van, és köszönöm nekik a teljesítményüket, de előbb még egy utolsó nagy erőfeszítés kell a részünkről, hogy jobban meccsben legyünk szombaton, mint a Real”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend