Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-06-02 20:52 e.gergo realmadrid.com
Ramos: „Úgy kell játszanunk, mintha ez lenne a klub történelmének első megszerezhető trófeája” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Real Madrid holnap este a Juventus ellen játszik sorsdöntő meccset a Bajnokok Ligája fináléjában, és a mérkőzés előtti napon a klub képviseletében Marcelo, Ramos és Zidane megtartották a hagyományos meccs előtti sajtótájékoztatót is. A két védő így nyilatkozott a Juventus elleni összecsapás kapcsán:

Marcelo A két hét szünet nem volt rossz hatással a csapatra: „Nem érdekelnek minket mások nyilatkozatai, tudjuk, hogy mit kell tennünk holnap, és azt is kell tennünk. Meg kell védenünk a Real Madrid címerét. Jól dolgoztunk az elmúlt két hétben, amíg nem volt meccsünk, szóval nem rossz dolog, hogy volt ennyi kihagyás. Megünnepeltük a bajnoki címet, de ezzel párhuzamosan sikerült rendesen készülnünk is a döntőre.

Zidane munkájának értékelése: „Holnap nagy meccs vár ránk, a Bajnokok Ligája döntője. Nem számít, hogy a Juventus hogyan áll majd fel, az edzőnk kezeli ezt a részét a dolgoknak. Mindenre fel vagyunk készülve. Zidane tudja, hogy a Real Madrid trófeákért harcol, és azt is jól tudja, hogy mi mit gondolunk róla. Igazából ezt mindenki tudja”.

Keylor Navas teljesítményéről is szót ejtett a brazil: „Navas nehéz helyzetben volt, mikor a klubhoz érkezett, hiszen Iker Casillas védett a csapatban. De most ő az első számú kapus, és minden meccsen segít a csapatnak. Vannak cseréi, de nagyszerű kapus, és élvezi az egész csapat és az egész edzői stáb támogatását. Sokat segít nekünk a munkájával”.

Marcelo a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón

Sergio Ramos Úgy kell a meccshez hozzáállni, mintha a klub történelmének első trófeáját nyerhetné a csapat: „Történelmi nap lehet a holnapi, és ell kell felejtenünk, hogy miket értünk el eddig, úgy kell játszanunk, mintha ez lenne az első trófea, amit megszerzünk. Lehetőségünk van rá, hogy elsőként megvédjük a címünket a sorozatban, és nagyon izgatottan várjuk, motiváltak vagyunk a holnapi meccsre. Szeretnénk megnyerni, és zsinórban kétszer a magasba emelni ezt a serleget”.

A csapat megmutathatja, hogy mi rejlik benne: „Tudjuk, hogy mit követel egy ilyen mérkőzés, két nagyszerű csapat játszik majd egy fontos meccset. Ez egy lehetőség számunkra, hogy bebizonyítsuk mindenkinek, hogy milyen csapat is vagyunk. Az idei teljesítményünk nagyon konzisztens volt, és most egy újabb remek lehetőségünk van bizonyítani, a labdarúgás világának legnagyobb eseményén. Megmutathatjuk, hogy mi rejlik bennünk”.

Hatalmas lehetőség előtt áll a csapat, amit ki kell használni: „Ismét lehetőségünk van rá, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Nagyszerű évek vannak mögöttünk, élvezzük. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen lehetőség előtt állunk, és minél kevesebb hibával kell játszanunk holnap. Nagyszerű lenne négy éven belül háromszor megnyerni a Bajnokok Ligáját, annyi éven át volt Bajnokok Ligája győzelem nélkül a csapat, értékelnünk kell ezt a pillanatot. Ki kell használnunk, és mindent meg kell tennünk azért, hogy ismét hazavihessük ezt a trófeát a Real Madridnak”.

A bajnoki cím semmit nem számít: „Mindkét csapat nulláról indul a döntőben, nem számít, hogy megnyertük a bajnokságot. Megünnepeltük azt a címet, nagyszerű szezonunk volt eddig, és természetesen elégedettek vagyunk, amiért sikerült ismét bajnoki címet szereznünk. Mindent beleadtunk azért, hogy ez sikerüljön, de holnap egy nehéz ellenféllel állunk majd szemben, és egyenlő esélyekkel játszunk majd az aranyéremért”.

Zidane munkásságáról: „Jól ismerjük már Zidane-t, régóta itt van a klub kötelékeiben. A számok és statisztikák alátámasztják a munkáját, nagyon büszkék vagyunk rá az első naptól kezdve, hogy átvette a csapat irányítását. Nagyon nehéz klub ez egy edző számára, sokan megpróbálták már irányítani ezt a csapatot több-kevesebb sikerrel, nagy kihívást jelent ez a feladat, és Zidane kulcsszerepet játszik abban, amit a csapat elért eddig. Reméljük, hogy még sok évig velünk lesz és sok trófeát nyerünk még közösen, akkor mindenki boldog lenne”.

„A klubunknak nagy történelme van, ez az ellenfeleket lehet, hogy befolyásolja, de mi mindig mindent igyekszünk beleadni, és nem a múltból élünk. A labdarúgásban bármi megtörténhet, de ha tudod, hogy a pályán mindent megtettél a szurkolókért és ezért az intézményért, akkor elégedetten mehetsz haza. Szeretnénk folytatni az eddigi munkát, és szeretnénk tovább írni a történelmét a klubnak. Haza akarjuk vinni a trófeát. A történelem magáért beszél, és a döntőkért él ez a klub”.

Az utolsó perces gólokról: „Ez csak egy statisztika az elmúlt évekből. A Real Madrid soha nem adja fel, és küzd az utolsó percig, ez a klub szellemisége. Mindig ez jár a fejünkben. Tudjuk, hogy a meccs addig tart, amíg a játékvezető le nem fújja azt, és a győzelem egészen addig lehetséges. Reméljük, hogy a holnap meccset hamarabb el tudjuk dönteni, mint Lisszabonban” – mondta nevetve a Real Madrid védője”.

Navasról: „Sokat fejlődött a Real Madridban. Voltak nehéz időszakai, de folyamatosan tanult belőlük, és szerintem most van a szezon során az egyik legjobb momentumában, döntő szerepe van a csapat teljesítményében. Nagyon hiszünk benne, és reméljük, hogy holnap is jó momentumban és inspiráltan érkezik majd a meccsre, és sokáig itt marad még a klubnál”.

Zidane: „A Juventus sokkal több, mint egy védekező csapat”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend