Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-06-20 01:15 e.gergo ondacero.es
Pérez: „A Konföderációs Kupa után szeretnék leülni Cristianóval” Nyilatkozatok

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez ma este az Onda Cero spanyol rádióállomás ‘El Transistor’ című műsorának vendége volt, ahol beszélt többek közt a Cristiano Ronaldo körül kialakult helyzetről is, de szóba kerültek a klub céljai, a nyári átigazolások, a búcsúzó játékosok és sok egyéb érdekesség is. Az elnök szavait alább olvashatjátok:

A Real Madridról: „Tizenhét éve választottak itt először elnöknek, ez nagyon hosszú idő. A tizenhét év alatt a Real Madrid egy közösségé is alakult. A klub gazdasági helyzete nem volt fényes akkoriban, és közel voltunk ahhoz, hogy elveszítsük a jelenlegi struktúrát, amiben a pártoló tagok a klub tulajdonosai is egyben. A hozzájárulásom a klub gazdasági életéhez arra irányult, hogy a Real Madrid megmaradjon a pártoló tagoknak. Megváltozott a klub modellje, ha nagyszerű játékosok vannak a csapatban, akkor nagyobb lesz a bevétel, és még több keret lesz a remek játékosok megszerzésére. A gazdaság és a sport találkozása volt, és kifizetődő lett ez a modell. A veszteségek helyett elkezdtünk nyereséget termelni, és hosszú évekig mi tudtunk lenni a legsikeresebb klub e tekintetben. Most tökéletesítjük a rendszert, mert felemelkedtek nagy gazdasági erejű klubok, akik eddig nem voltak a képben, és akiknek a tulajai hatalmas vagyonnal rendelkeznek”.

Addig marad elnök, ameddig szívesen látják ezen a poszton: „A munkánk során használnunk kell a képzelőerőnket. Megéltünk 115 évet, és szeretnénk még sokat megélni. A digitális világ is remek lehetőségekkel kecsegtet, nagy reményekkel vagyunk a nyitás felé ezen a területen. Én addig maradok a klub elnöke, amíg a pártoló tagok ezt szeretnék. A labdarúgás világa manapság sokkal versengőbb, a sportot már máshogy kell megközelíteni, mint régen. Mindig is az volt a jellemző, hogy nagy játékosok vannak nálunk, és az utánpótlásból is feljutnak. Tökéletesítettük a rendszert, és világszerte számtalan fiatal játékos vágyik arra, hogy itt szerepelhessen. Nagyszerű projektet végzünk, ami garantálja nekünk a jövőt”.

A sport és a gazdaság összefüggései: „Sokszor hallom, hogy Florentino remek gazdasági ember, de a sporthoz nem ért. Ez elég abszurd, hiszen nálunk ez a kettő kéz a kézben jár. Nagyszerű játékosok, nagyszerű bevételek. Alkalmazkodunk a jelenkor modelljéhez. Tovább írjuk a történelmet, és ebben Di Stéfanónak és Santiago Bernabéunak is hatalmas szerepe van. Biztos vagyok benne, hogy ha továbbra is követjük a modellünket, akkor még több sikert fogunk elérni. Csodálatos fiatal játékosaink vannak, és szerintem a legjobbak válnak majd belőlük néhány éven belül. Most nem annak van az ideje, hogy elköltsünk kétszázmilliókat átigazolásokra, hanem annak, hogy ilyen fiatalokkal tápláljuk a Real Madrid jövőjét; Vinicius, Valverde, Asensio, Vallejo, Theo…”.

A Barcelonáról elismerően nyilatkozott a Real Madrid elnöke: „Nem hinném, hogy szenvedtek volna, hiszen remek szezonjuk volt nekik is. Megnyerték a Kupát. Csodálatos csapatuk van, persze lehet, hogy páran kiöregedtek és vannak még betöltendő pozíciók. Biztosan meg fogják oldani. Továbbra is a vetélytársaink maradnak Európában és Spanyolországban is”.

Az átigazolásokról: „Minden játékost meg szeretnénk tartani, beleértve Jamest is. Nem kaptunk átigazolási ajánlatot sem érte, sem Morataért, sem pedig Cristiano Ronaldóért. Nekem nem úgy tűnt, hogy James elbúcsúzott volna a közönségtől. A Madrid játékosa, örülünk, hogy velünke van, miért adnánk el? A PSG tulajdonosa a barátom, de ő sem keresett engem, nem beszéltem sem vele, sem pedig senki mással a klubtól. Meglep, amikor ennek az ellenkezőjéről értesülök a sajtóból. Zidane nem szeretné, ha bárki elhagyná a csapatot a jelenlegi keretből. Azt nem tudom, hogy Zidane beszélt-e Cristianóval. Nyáron lesznek nagy meccseink a United, a City és a Barca ellen… Átigazolási tárgyalások? Szeretem azokat, amelyek augusztus 31-én zárulnak le. Ramos, Ronaldo, Modric, Bale… Minden hír ami az átigazolásainkkal kapcsolatban a nyáron kijött, kitaláció, kivéve Theo esetét, vele már korábbra nyúlnak vissza a szálak”

Szeretnénk méltó búcsút biztosítani Pepének, ezt Mendesnek is megmondtam

Pepe és Coentrao: „Jorge Mendessel beszéltem, elmondtam neki, hogy szeretnék szép búcsút adni Pepének, ahogyan azt megérdemli, hogy az általa megnyert trófeákkal lehessen a színpadon. Egy éves szerződést ajánlottunk neki, ahogyan bárki másnak is tettük volna ebben a korban. Ami Coentraót illeti, igen, úgy tűnik, hogy a Sportinghoz fog csatlakozni, az a fontos csak, hogy tudjon játszani”.

Mariano: „Nagyon sok csapat szeretné őt megszerezni, és ő is keresi a helyét. Ha egy játékos kölcsönbe kerül vagy eladásra, akkor olyan csapathoz megy, ahova ő szeretne. Mariano szeretett volna megharcolni a helyéért a felnőtt csapatban, Casemiro is ilyen volt korábban, és látjuk, hogy sikerült is neki. Egy játékosról akkor állapítható meg igazán, hogy milyen, ha kap zsinórban tíz meccset magának”.

Isco szerződéshosszabbítását akkor jelentjük be, ha hazatért a vakációról

Mbappé: „Én nem sokat láttam őt játszani, tudom, hogy tizennyolc éves és nagyon jó játékos, de jelenleg a Monaco játékosa. Nem tudom, az emberek miért mondják, hogy arra született, hogy a Realban játsszon. Az való igaz, hogy minden játékosnak egy álma válna valóra azzal, ha egyszer ebben a klubban szerepelhetne, kissrác korában Asensio is Real mezzel aludt. Mbappé egyszer biztosan a legnagyobbak között lesz emlegetve, természetesen követjük a pályafutását, Zidane már régóta figyeli őt, már tizenhat évesen is volt Madridban edzésen, de akkor még túl fiatal volt ahhoz, hogy leigazoljuk őt, így nem igaz a hír, miszerint közel voltunk pár éve a leigazolásához. A labdarúgás egy szórakoztató terület, és Mbappé és Donnarumma megragadják az ember figyelmét. A Real Madrid akkor érdeklődik egy játékos iránt, ha annak eljött az ideje. Itt mindig a legjobbak játszottak. Beszélnem kell majd Zidane-nal, hogy mélyebben is beleássuk magunkat a témába. Nem én hozom meg ezeket a döntéseket, hanem José Angel Sanchez, a Real Madrid sportigazgatója, a kosárlabdában pedig ebben Juan Carlos Sánchez a felelős. Remek munkát végeznek mindketten. A fiatal játékosok sokszor külföldön edződnek meg, és ez jó játékospolitika”.

Asensio: „Minden megvan benne ahhoz, hogy sikereket érjen el, Aranylabdás is lehet egyszer. Alázatos, keményen dolgozik, csapatjátékos és remek adottságai vannak. Minden társa elismeri őt, és nem a pénzért van ennél a csapatnál. Zidane remekül építette be őt a csapatba”.

A kapuskérdés: „De Geával nem beszéltünk, két éve egy hiba miatt nem érkezett hozzánk, a körülmények nem tették ezt lehetővé. Akkoriban azért akartam leigazolni őt, mert még nem ismertem Keylor Navast. Keylort mindenki szereti nálunk, én is, de olyasmiről nem hallottam, hogy a játékosok próbálták volna befolyásolni Zidane-t a kapuskérdésben. Remek kapusaink vannak az igazat megvallva, a Manchester Uniteddel sincsen semmilyen megállapodásunk. Donnarummáról mindenki azt mondja, hogy remek játékos, természetesen figyeljük őt, de nem fogunk erről többet mondani”.

Sergio Ramos szerepe az öltözőben: „Egyre érettebb játékos, és létfontosságú szerepe van az öltözőben, ahol huszonnégy játékos van, és mindenkinek kicsit más a személyisége. Egyre nagyobb vezér, és nem csak a spanyol játékosok körében, de a horvátoknál, franciáknál, mindenkinél. Hosszú ideje a klubnál van, és át tudja adni a csapat misszióját a többieknek”.

Füttyszó a Bernabéuban: „Vannak egy-kétezren, akik erre szentelik azt az időt, amit a stadionban töltenek. Erre nincsen okuk, és a játékosok kifütyülése helyett inkább arra kéne törekedniük, hogy támogassák a csapatot, mintha a saját gyermekeik lennének. De ezek az emberek nem csak Cristianót fütyülik ki, hanem bárkit, akinek éppen rossz napja van. Persze, Madridban magasan vannak az elvárások, de ez nem normális hozzáállás a lelátókon, néhányan túl messzire mentek”.

Raúl most látta elérkezettnek az időt arra, hogy hazatérjen Madridba

Raúl szerepe a klubnál: „Még csak most érkezett a Real Madridhoz ebben a hivatalos szerepkörében, és még ismerkednie kell a klub szervezetével. Egy hatalmas intézmény, szóval időbe fog telni, amíg megismeri jobban. Idővel majd meglátjuk, hogy mivel foglalkozhat, de fiatal még és előtte az egész élet. Lehet edző, vagy bármi más, Zidane esetében is hasonló tanulási szakasz volt, és mikor átlátta a klubot, eldöntötte, hogy mihez lenne kedve. Nagyon meglepett minket egyébként azzal, hogy az edzői szerepet választotta. Mindig is jó kapcsolatot ápoltam vele a távozása óta, mindegy, hogy éppen Németországban, Katarban vagy az Egyesült Államokban volt. Oda azért utaztak ki, hogy ott taníttassa a gyermekeit, akiknek a képzése mindig is nagyon fontos volt Raúl számára. Most elérkezettnek látták az időt, hogy hazatérjenek, és itt is vannak”.

Várható bővülés a szakosztályokban? „Egy női labdarúgó csapat megalapítása tervben van, de ehhez még világos stratégiát kell felállítanunk. Ami a futsalt illeti, abban nem gondolkozunk. Nem könnyű feladat a labdarúgó és a kosárlabdacsapat menedzselése sem”.

Isco szerződéshosszabbítása: „Szerintem már majdnem minden elő van hozzá készítve, csak még nem volt lehetőségünk aláírni a szerződést, hiszen Isco vakáción van. De amint hazaért, bejelentjük a szerződéshosszabbítást”.

Szeretnénk zsinórban háromszor Bajnokok Ligáját nyerni

Kihívások: „Most szeretnénk zsinórban háromszor Bajnokok Ligáját nyerni. Az ambíció ambícióra épül. Minden nap újabb rekordot kell beállítanunk. Szeretnénk tovább írni a történelmet, bajnokságokat és Bajnokok Ligáját nyerni. Az az elképzelésünk, hogy egy modern klub legyünk, megtartva a hagyományos értékeinket. A Real Madrid szolidáris, innovatív és egységes klub”.

A Cristiano körül kialakult helyzetről: „Nem beszéltem Cristiano Ronaldóval, így nem tudok erről semmit nyilatkozni, legutóbb a Bajnokok Ligája döntője után beszéltem vele, akkor pedig izgatott volt, és a következő szezon terveiről is beszélgettünk. A cardiffi döntő után néhány nappal összeült a választási bizottság a klubban, és az elnökjelöltek pályázási határideje is csak most járt le. Ebben az időszakban tisztelettel félrevonultam kicsit, és nem vettem részt aktívan a történésekben, így aztán Cristianót sem kerestem meg az ügyben, most pedig nem akarom a válogatott munka közben zavarni. Szerződése van a klubbal, a Real Madrid játékosa ahogyan még sokan mások is, a kivásárlási ára pedig egymilliárd euró. Én is csak annyit tudok erről a helyzetről, ami az újságokban megjelent, és azokból is csak azért, mert elküldték nekem az A Bola címlapját. Az életben időnként váratlan helyzetekbe kerül az ember, de ezekkel szembe kell nézni, és meg kell oldani őket. Egyelőre nem áll rendelkezésünkre minden információ az ügyben”.

Az elnökválasztás miatt még nem beszéltem Cristianóval, de szeretnék vele leülni a Konföderációs Kupa után

Cristiano nem lehet üzlet tárgya, hiszen a klub legendája: „Nagyon furcsa ez az egész, mert Cristiano egy jó srác. Beszélnem kell majd vele, aztán meglátjuk, mi lesz. A Konföderációs Kupa után foglalkozunk majd ezzel, olyan megoldást kell majd találni, ami mindenkinek jó. Legyünk nyugodtak és türelmesek, június van. Jó kapcsolatot ápolok vele, és szeretnék vele leülni majd beszélgetni, mert mindent meg lehet oldani. Ha Cristiano el akarja hagyni Madridot, az nem a pénz miatt lesz, ez a mostani pletyka sem arra megy ki, hogy jobb szerződést, több fizetést követeljen, egyszerűen nem tetszik neki az, ahogyan kezelik őt Spanyolországban. Cristiano nem lehet üzlet tárgya sem, hiszen ő a Real Madrid történelmének megtestesítője, Di Stéfanó-i magaslatokban van a klub történelmében, és a klub pártoló tagjai is imádják őt. Sem én, sem pedig senki más nem tudja elképzelni Madridban, hogy Cristiano elhagyja a csapatot. Nem érkezett érte ajánlat egyetlen klubtól sem”.

Cristiano adócsalási botrányáról: „Ami az adóügyét illeti, megérintett engem, hogy a média hogyan kezelte ezt. Az ártatlanság vélelme nem illette meg Cristianót a sajtóban bűnözőként kezelik, és ez bántó. Ez az egy amit tudok, hogy őt is bosszantja. Nem hiszem, hogy azért kezdték el őt is kivizsgálni, hogy kompenzálják a Messi elleni eljárást. Cristiano is tudja, hogy vannak adófizetési kötelezettségei, ahogyan nekem is és bárki másnak. Ő a nap minden órájában csak azzal van elfoglalva, hogy dolgozzon, és ő legyen a világ legjobbja, és biztos vagyok benne, hogy szándékosan semmiképp nem mulasztotta el a kötelezettségeit. Jorge Mendessel erről nem beszéltem, mert nem ért az ilyesmihez. Azzal a társasággal beszéltem, aki Cristianót képviseli az ügyben. Tőlük azt tudom, hogy Cristianót nagyon bosszantja az, ahogyan kezelik őt a médiában”.

Mindig támogatni fogom Cristianót, biztos vagyok benne, hogy ez az egész csak egy félreértés

Cristiano egy remek ember, biztos, hogy szándékosan nem rejtegetett semmit: „Én mindig támogatni fogom őt, labdarúgóként és magánemberként egyaránt, mert jó ember. Nem csak a pályán, de azon kívül is remek dolgokat tesz a társadalomért, olyan szociális munkákat végez, amikről sokan nem is tudnak. Biztos vagyok abban, hogy a kötelezettségeit befizette, és ez az egész csak egy félreértés, ami tisztázásra kerül majd. Ugyanolyan gazdasági struktúrát alkalmaz itt is, mint amit Angliában, szintén az európai közösségben, és hosszú éveken át nem volt ezzel probléma”.

A pletykáról, miszerint Cristiano a Real Madriddal akarja kifizettetni a büntetést: „Biztos vagyok benne, hogy nem a klubbal akarja megfizettetni a büntetést, már ha persze lesz egyáltalán bármiféle büntetés, ő nem ilyen ember. Cristianónak nincsen rejtegetnivalója, minden szükséges információval a vád rendelkezésére állt. Egy nagyon jó ügyvédi irodával dolgozik együtt, ismerem őket. A klub is kiáll Cristiano mellett”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend