Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-06-25 17:18 e.gergo realmadrid.com
Nacho eddigi legjobb szezonján van túl + VIDEÓ Érdekességek, statisztikák

Nacho mindig megteszi a pályán, amit kérnek tőle, és ez így van már első felnőtt csapatban lejátszott mérkőzése óta. Azóta eltelt hat év, idén pedig minden eddigi rekordját megdöntötte, ami a lejátszott meccsek, gólok és gólpasszok számát illeti.

Létfontosságú tagja volt Zidane csapatának a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, a számok pedig ezt alá is támasztják – a lejátszott percek tekintetében a csapat tíz legtöbbet játszó játékosa között szerepel a 2016/17-es szezonban. Nacho teljesítménye már a kezdetektől folyamatos fejlődést mutat, a 2014/15-ös és a 2015/16-os szezonban huszonkét-huszonkét meccsen szerepelt, a most véget érő idény során összesen harminckilencszer kapott lehetőséget a csapatban. Az előző szezonban 1.601 percet kapott a pályán, idén ez a szám közel kétszeresére nőtt, 3.199 percet kapott Zidane-tól.

A hátvédsorban bármelyik poszton könnyedén megállja helyét a sokoldalú spanyol védő, de a támadásokból, gólpasszokból és a gólok szerzéséből is ki tudja venni a részét. A Cultural Leonesa elleni bombagólja mindenki emlékezetében élénken él még, az az egész csapat egyik legszebb találata volt a szezon során, de a Sevilla elleni szemfüles szabadrúgásgóljáról sem feledkezünk meg egyhamar. Ezen kívül a bajnokságban két gólt szerzett, az Alavés és a Sevilla elleni meccseken, három gólt pedig még sosem lőtt egy szezonon belül – ami azt illeti, kettőt sem, hiszen tavaly és tavalyelőtt is egy-egy gólig jutott a védő.

nacho – Streamable

Ami a gólpasszokat illeti, hármat osztott ki idén, egyet Cristianónak a Sporting ellen, egyet Moratának a Leganés ellen és egyet Kroosnak a Sevilla ellen – ez a három gólpassz pont hárommal több, mint amennyit a felnőtt keret tagjaként eddigi szezonjai során összesen adott csapattársainak.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend