Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-06-26 08:04 Realista24 marca.com
Sergio Ramos a csúcsra tör Egyéb hírek

Nagyjából 19 éves volt Sergio Ramos, amikor Florentino Pérez rekordot jelentő összeget fizetett ki azért a Sevillának, hogy a Real Madridhoz hozza a tinédzsert. Akkor még 40 spanyol bajnoki mérkőzés sem volt Ramos lábában, azonban a Királyi Gárda elnöke nem volt szégyenlős kifizetni érte 27 millió eurót, amiért talán sokan őrültnek is nézték, azonban az idő őt igazolta.

Tizenkét – hullámhegyeket és völgyeket megjárt – év után Pérez bejelentette, hogy a Real Madrid első számú Kapitánya 2021-ig meg fogja hosszabbítani a szerződését, ami lehetővé fogja tenni, hogy Ramos 16 évig szolgálja majd szeretett klubját. Azt a klubot, ahol a 12 év alatt eddig 18 trófeát szerzett. Ezzel pedig megnyílt Ramos előtt a lehetőség, hogy Manolo Sanchis nyomdokaiba lépjen, aki 18 évet töltött a klub első csapatánál.

Jelen pillanatban az andalúziai védő 522 mérkőzésen húzhatta magára a Real Madrid szerelését, ezeken az összecsapásokon pedig 68 gólt számlált, és ezek a számok csak tovább növekedhetnek az előttünk álló négy év folyamán. Ahhoz, hogy beérje Sanchis rekordját, 37 éves koráig, azaz 2023-ig kellene, hogy a Madridban szerepeljen, azonban így sem kell szégyenkeznie, hiszen egy dologban máris felülmúlta elődjét; Sergio Ramos már három alkalommal emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját, Manolo pedig „csak” kétszer.

Sergio Ramos pedig még mindig csak 31 éves, ami egy védőnél, ha lehet ilyet mondani, az egyik legjobb kor, hiszen talán ilyenkor a legérettebb a játékuk. Illetve azt is érdemes megjegyezni, hogy a csapatkapitány szeretné beérni a legendás Gentót is a megszerzett kupák tekintetében. Ahogy fentebb említettük, Ramos eddig 18 trófeát nyert, a klub tiszteletbeli elnöke pedig huszonhármat szerzett madridi pályafutása során.

A mostani szerződéshosszabbítás egyfajta jutalom lesz számára, hiszen nem olyan régen írta alá jelenlegi kontraktusát. Azonban nem csak Pérez, de az egész vezetőség tiszteletét kivívta – többek között – azzal a fajta magatartással és hozzáállással, ami a Real Madridot a történelmi Bajnokok Ligája címvédésig, és a több mint 50 éve nem látott duplázásig repítette. Természetesen élénken él mindenkiben a Tizedik és Tizenegyedik elhódítása is, amelyekben szintén oroszlánrészt vállalt a sevillai védő.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend