Gareth Bale a Marcának adott exkluzív interjút. A spanyol lap úgy vélte, itt az idő, hogy tisztázzanak néhány kérdést a walesi játékossal kapcsolatban egy hosszú, sérülésekkel tarkított szezont követően.

Milyen érzések kavarognak benned az előszezonban a tavalyi fizikai problémáid után?

Nyilvánvaló, hogy az előszezon kemény lesz, ezért teljes erőbedobással dolgozunk, hogy a lehető leghamarabb felkészüljünk a szezonra.

Hogy van a bokád?

Jól van, bár nyilvánvalóan az utazás során nem terheltem meg annyira, hogy ez teljes mértékben kiderüljön. Tavaly a folyamatos fájdalmak miatt nem volt egyszerű formába lendülnöm. Keményen dolgoztam, hogy sikerüljön újra formába jönnöm, és most az egész előszezont képes vagyok végigcsinálni. Az előző idényben ez megzavartuk ezt a folyamatot, mert mindig megpróbálsz a lehető leghamarabb visszatérni, hogy segíthess a csapatodnak és a legjobbat hozd ki magadból, de ez nem mindig sül el jól.  Lehet, hogy hosszabb ideig kellett volna gyógyulnom, és nem kényszeríteni magam a játékra, de most nincsenek fájdalmaim. Erősnek érzem a bokám és én is készen állok.

Visszatekintve ez volt karriered legnehezebb éve, vagy legalábbis Real Madrid játékosként?

Nos, egészen januárig minden nagyon jól ment. Balszerencse volt, sajnos nem tudod elkerülni ezeket a sérüléseket a labdarúgásban. Természetesen mentálisan ez nagyon nehéz volt, de az a legfontosabb, hogy nagyon fontos trófeákat nyertünk meg.

Visszanézted már a cardiffi Bajnokok Ligája finálét? A kispad, ahogyan pályára léptél, a kupa… nem lehetett neked könnyű.

Hogy őszinte legyek, hat héttel a döntő előtt keményen dolgoztunk, hogy formába lendüljek, és az, hogy a kispadon lehettem, az óriási eredmény, hiszen a befektetett munkának köszönhetem. Keményen dolgoztam, napi 12 órát edzettem azért, hogy játszhassak a fináléban és jó állapotban legyen a bokám, és így képes voltam azt a pár perc játékidőt élvezni. Csodálatos érzés volt a családom és a barátaim előtt magasba emelni a trófeát.

Mit vársz az új szezontól?

Egy jó előszezont csinálni a csapattal, hogy aztán száz százalékosan várhassuk a szezonkezdetet. Amikor tavaly visszatértem a sérülésemből, akkor körülbelül ötven százalékot tudtam magamból kiadni, megpróbáltam javítani a teljesítményemen, de a bokám nem engedte. Most az a célom, hogy újra formába jöjjek és folytassam a játékot a Madridban.

A legjobb Bale-t láthatjuk majd idén?

Természetesen igyekszem a legjobb idényem produkálni, mindig erre törekszem. Ha sikerül elkerülnöm a sérüléseket, akkor remek szezonom lehet. Most erősnek kell lennem, és megpróbálni elkerülni a sérüléseket.

Sokat pletykáltak a jövődről. Gondoltál arra, hogy elhagyod a Real Madridot?

Nem. A sérülésem ugyan bonyolulttá tette a dolgokat, de nem gondoltam a távozásra. Még mindig nagyon jól tudok focizni, ha kihozom magamból a maximumot. Hosszú szerződést írtam alá a Madriddal, és boldog vagyok ebben a klubban. Biztos vagyok benne, hogy ez egy remek év lesz számomra. Az a tervem, hogy sok gólt szerezzek itt.

Az igaz, hogy a United akart téged?

Az az igazság, hogy én nem olvasok ilyeneket. Brit játékos vagyok, természetes, hogy kapcsolatba hoznak egy esetleges hazatéréssel. Ez történt Beckhammel és még sok más angol játékossal is, akik megfordultak Spanyolországban. Nincs ebben semmi különös. Boldog vagyok, hogy a Madridban játszhatok, az érdeklődés az pedig érdeklődés, és ha nincs semmi konkrétum, nincs ajánlat, akkor nincs miről beszélni.

Érzed Zidane támogatását? Beszéltél vele?

Még csak pár napja vagyunk itt, nagyon sok időnk van még az előszezon folyamán, hogy jól felkészüljünk. Majd meglátjuk, mi fog történni.

Számítottál rá, hogy Zidane ilyen gyorsan sikeres lesz a klubban?

Talán voltak olyan emberek, akik nem így gondolták, de a játékosok maximálisan támogatták őt, és mind csapatként, mind pedig egyénenként keményen dolgoztunk. Ez tette lehetővé, hogy sok trófeát nyertünk. Természetesen továbbra is ezen az úton akarunk haladni, és megpróbálunk még több címet begyűjteni.

Szerinted képesek vagytok mind a hatot megszerezni?

Egyértelmű, hogy ez nagyon nehéz feladat. Egyet is nehéz megnyerni, hatot pedig még elképzelni sem könnyű, de ezért vagyunk itt. Mindent meg akarunk nyerni, ez a tervünk, és úgy gondoljuk, hogy meg is tudjuk csinálni. Nyilvánvaló, hogy szerencsére is szükségünk lesz.

Ki vagy mi lehet Bale legnagyobb ellenfele a sikerhez vezető úton?

Bízom benne, és nagyon fontos, hogy jó előszezonom legyen, hogy fitten és erősen várjam a szezonkezdetet. Ahogyan azt korábban mondtam, a legfontosabb, hogy elkerüljem a súlyosabb sérüléseket. Az előszezonban mindig vannak kisebb visszaesések. Az elsődleges dolog az, hogy a játékra koncentrálj és próbáld kihozni magadból a maximumot.

Tisztában vagy vele, hogy egyre nehezebb lesz a kezdőcsapatba férkőznöd?

Lehetséges, de azért vagyok itt, és ezért játszom a világ legjobb klubjában, hogy a lehető legtöbb serleget gyűjtsem be a csapattal. Mindannyian szeretnénk játszani, és mind keményen dolgozunk a helyünkért, de ez nem 11 játékosról szól. Zidane folyamatosan rotálni akar, és mindenkinek megadja a lehetőséget. Szerintem az a legfontosabb, hogy mind nyerni akarjunk. Azt gondolom, hogy az előző szezonban azért teljesítettünk olyan jól a spanyol bajnokságban vagy éppen a Bajnokok Ligájában, mert a rotálásnak köszönhetően mindenki frissnek érezhette magát. Ez egy nagyon jó munkamódszer, mert így a játékosoknak van ideje a regenerálódásra. Ez így van rendjén, hogy mindenki hozzájárul a folyamatokhoz.

Hiszel benne, hogy Cristiano Ronaldo távozni akar?

Nem olvastam semmit, nem tudom, hogy mi fog történni. Nézd… tegnap jöttem rá, hogy Lukaku Manchesterbe szerződött. Tényleg nem tudom.

De arra számítasz, hogy továbbra is vele játszhatsz a Real Madridban, ugye?

Persze. Címeket nyertünk, jól teljesítettünk, semmi sem indokolja az esetleges váltást.

Szerinted veletek marad?

Erről őt kellene kérdezned.

Úgy gondolod ez a legerősebb csapat, amelyben valaha játszottál?

Bő keretünk van, ha egy játékos nem tud játszani, akkor helyettesíti egy másik, aki ugyanazon a szinten képes teljesíteni. Nagyon erős játékosaink vannak a kispadon. Igen, ez nagyon fontos lesz az egész szezon során.

Meglepett Asensio teljesítménye?

Nem, hiszen az edzéseken és a mérkőzéseken is nagyon jól teljesít, és tavaly volt néhány igazán emlékezetes pillanata. Nagyon jó játékos, és remélem, hogy továbbra is így folytatja. Normális, hogy jó játékosok vannak Madridban.

Mit gondolsz Kylian Mbappéról?

Nem láttam sokat, de tényleg. Nem nézek túl sok labdarúgást, de tudom, hogy jó játékos, és ha jön, az azért van, mert tavaly remek szezonja volt. Remélem, hogy a csapat segítségére lesz, ha itt köt ki végül.

Még mindig hiszel benne, hogy ott lehetsz Wales-szel a Világbajnokságon?

Persze. Még négy meccsünk van hátra, és négy pontra vagyunk a kvalifikációt érő helyezésektől. Még mindig versenyben vagyunk, és lehetőségünk van a végsőkig küzdeni, bár nem lesz könnyű. A szerencsére is szükségünk lesz.

Ki lesz a Real Madrid fő riválisa a trófeákért folytatott küzdelemben?

A szokásos csapatok: több angol csapat, a Bayern, a Barcelona, a Juventus, a PSG… Mindig hasonló a felhozatal, de ahhoz, hogy sikeresek legyünk, mindannyiukat le kell győznünk.

Jogosnak érzed a BBC-t ért kritikákat? Mit mondanál azoknak, akik szerint a csapat jobb a BBC nélkül?

Mindenkinek meg van a maga véleménye, és jogukban áll ezt elmondani.

A Real Madrid a BBC-vel is eredményes tudott lenni…

A tények magukért beszélnek. Az emberek mondhatnak bármit, de végül az edző dönt.

Jól érzed magad Benzemával és Cristianóval az oldaladon?

Igen. Sokat játszottunk már együtt, nagyon komfortos ez mindhármunk számára, és sok mindent nyertünk már meg. Az edző döntése, hogy hogyan játsszon a csapat, mi pedig mindent megteszünk.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás