A Real Madrid a múlthéten bejelentette, hogy leigazolta a nagy jövő előtt álló Dani Ceballost a Real Betistől. Az U21-es Európa-bajnokság legjobbjának választott játékos hasonló pozícióban játszik, mint Mateo Kovacic, így a bejelentés óta megugrott azoknak az elemzéseknek és kimutatásoknak a száma, amelyek a két játékost hasonlítják össze.

Számos rajongó, újságíró és statisztikus arra a következtetésre jutott, hogy könnyedén előfordulhat az, hogy a horvát középpályás a nyár folyamán elhagyja a Real Madridot a több játéklehetőség érdekében.

Kovacic kulcsszereplője volt az elmúlt év sikereinek a Real Madridban, hiszen Toni Kroos és Luka Modric is számos fontos mérkőzést kellett, hogy kihagyjanak, és ezeken az összecsapásokon a fiatal horvátra hárult a szerep, hogy megoldja a feladatot. Ez főleg a szezon első felére volt jellemző, és kijelenthető, hogy Kovacic zökkenőmentesen látta el a rá bízott szerepkört.

A horvát játékos két Interes és két Real Madridos szezonon van már túl, talán ezért is hajlamosak az emberek gyakran elfelejteni, hogy Mateo még mindig csak 23 éves. Ceballos előtt valóban nagy jövő áll, de vajon fair lenne Kovacic-csal szemben, ha rögtön elé kerülne a rotációs rendszerben?

Az elmúlt szezonban Kovacic több, mint 2100 játékpercet kapott Zidane- tól, ami azt jelentette, hogy több, mint 700 perccel többet lehetett pályán, mint első madridi évében. A francia szakember minden játékosát használta a rotációs rendszerében, azonban Kovacic teljesítménye több volt, mint jó, hiszen máskülönben nem lehetett volna ennyi időt a pályán. Nem játszhatsz 2100 percet, ha nem vagy jó és ha Zidane nem bízik benned, elég csak James esetére gondolni, aki több, mint 500 perccel kevesebb játéklehetőséget kapott a bajnokságban Kovacicnál.

Kijelenthetjük tehát, hogy a még csak 20 éves középpályásra így még nagyon sok munka vár, hogy Kovacic elé kerüljön a rangsorban, legalábbis, ha a száraz tényeket vesszük figyelembe. Azonban ne felejtsük el, hogy számos spanyol forrás szerint Zidane Daniban látja Modric utódját, és egy éve talán senki nem gondolta volna, hogy Asensio lesz a csapat 12. számú játékosa.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás