A Real Madrid és a Bayern München közötti megállapodás értelmében, James Rodriguez a következő két szezont biztosan a bajor klubban fogja tölteni, kölcsönben. Ez sokak szerint nagyon rossz lépés volt Pérezék részéről, a három legfontosabb pontot össze is szedte egy szakértő.

  1. A Bayern München és a Real Madrid évek óta a legnagyobb riválisok Európa legrangosabb kupasorozatában, a Bajnokok Ligájában, és valljuk be, a közvetlen rivális erősítése(?) nem túl okos döntés. Lucas Navarrete szerint, egy ilyen kaliberű játékost a spanyol klub soha nem tudna ilyen olcsón megszerezni legnagyobb európai riválisától. Tény és való, Toni Kroos a tudásához képest olcsón érkezett Madridba, azonban ő egy lejáró szerződésű játékos volt. Talán kijelenthetjük, hogy még a bajor klub szurkolói is meglepődtek a kölcsönszerződés létrejöttén.
  2. Ha a Real Madrid meghozta azt a döntését, hogy James számára nincsen hely Madridban, akkor a végleges eladás mellett kellett volna döntenie a vezetőségnek, nem pedig a kölcsönadás mellett. A spanyol gigász félhivatalosan megerősítette, hogy le szeretné igazolni Kylian Mbappét, ehhez pedig Morata és James eladásából akart anyagi alapot teremteni. Lassan viszont ott tartunk, hogy egyik játékosból sem fog befolyni az előzetes elvárásoknak megfelelő euró mennyiség, hiszen az átigazolási szezon elején Jamesért és Moratáért is 70-80 millió eurós ajánlatokról számoltak. Ha minden jól megy, akkor a Királyi Gárda két év múlva összesen közel 60 millió euró bevételt fog elkönyvelni James után, azonban jelenleg mindez csak feltételezés, a Real Madridnak pedig most van szüksége tőkére.
  3. Az utolsó szempont, az elsőhöz hasonlóan sportszakmai. James korábban már bebizonyította, hogy kompatibilis Carlo Ancelottival, hiszen amikor az olasz szakember volt a spanyol klub vezetőedzője, a kolumbiai játékos kiválóan teljesített. Ancelotti bizonyára tisztában van vele, hogy miként is tudja a legtöbbet kihozni Jamesből, és német beszámolók szerint ő volt az edző kívánságlistájának az élén.
Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás