A Real Madrid brazil hátvédje, Danilo a mai nap folyamán már Manchester City játékosként edzhet az Egyesült Államokbeli felkészülési túrán. A játékos madridi pályafutását első City játékosként adott interjújával zárta le, melyben korábbi otthonáról nem igazán beszélt, jövőbeli terveiről és ambícióiról viszont annál több szó esett.

Első gondolatok az átigazolás után: “Nagy nap ez számomra, és örülök neki, hogy részese lehetek ennek a klubnak. Remélem, hogy sikerül teljesítenem a felém támasztott elvárásokat. Nagyon várom már ezt a kihívást, és szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját is a Manchester Cityvel”.

Danilo azt is elmondta, hogy Pep Guardiola személye hatalmas szerepet játszott abban, hogy végül a Manchester Cityhez igazolt a Real Madridból: “Természetesen Pep nagyon fontos volt, mert nagyon szeretem a játékstílusát, és mikor beszélgettem vele, meggyőzött arról, hogy oda igazoljak. Mikor hallottam, hogy érdeklődik irántam, azonnal tudtam, hogy a City játékosa leszek. Nagyon várom már a közös munkát vele. Ő volt az egyik oka annak, hogy aláírtam itt a szerződésemet, de az is motivált, hogy milyen ambiciózus projekt folyik ennél a klubnál”.

 

Posztjáról: “A labdarúgás egy nagyon dinamikus sportág, és minőségi játékosokat követel meg minden poszton, szóval szerintem előnyösebb helyzetben van egy olyan játékos, aki több poszton is jól tud játszani, ez a csapat számára is nagyon fontos. Nekem nincsen preferált posztom, csak játszani szeretnék. Hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy a védelem jobb oldalán játszok, de a legnagyobb öröm az számomra, ha ott lehetek a kezdőcsapatban. Pep elmondta, hogy készen állok a feladatra, és hogy játszhatok jobb oldalt, bal oldalt, a középpályán… Csak remélem, hogy úgy tudom majd segíteni a munkáját, amire számít tőlem”.

Danilo: Egy jó játékos rossz helyen

Tavaly a Real Madrid egyetlen bajnokit sem veszített el, mikor a pályán voltál… “Kollektív teljesítmény tekintetében jó szezonunk volt, mert megnyertük a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is. Kétség kívül nagyon fontos volt nekem, hogy a bajnokságban győzni tudtunk, mikor szerepeltem. Az utolsó napok nagyon lassan teltek el, mert szerettem volna itt lenni a Cityben, és találkozni az új csapattársaimmal, mert nagyszerű játékosok. Alig várom, hogy a következő hetekben jobban is összeismerkedhessek velük. Szeretnék segíteni nekik az új szezonban. Fernandinhóval már beszéltem egy kicsit, és remélem, hogy a honfitársaim segítenek majd nekem, hogy a lehető leghamarabb hozzászokhassak a csapathoz, a városhoz és Pep edzői stílusához”.

“Őszintén szólva nehéz leírni, hogy milyen érzésekkel várom a Premier League szereplést, mindig is szerettem ezt a bajnokságot. Nagyon izgatott vagyok, hogy augusztusban megkezdődjön ez is. Győzelemhez vagyok szokva, szóval szeretném ezt megadni a City szurkolóinak. Keményen és elszántan fogok dolgozni. Szeretném megköszönni a City szurkolóinak, hogy ilyen jól fogadtak engem. Öröm számomra, hogy ehhez a nagyszerű klubhoz csatlakozhattam, és remélem a játékosok és a szurkolók együttes erővel nagyszerű szezont varázsolhatnak az előttünk álló idényből, nagy győzelmekkel”.

Mi ezúton köszönjük a Madridban tett erőfeszítéseit, és sok szerencsét kívánunk neki az új kihívásokhoz, amikkel szembe kell majd néznie a Manchester Cityvel. Kívánjuk, hogy megtalálja számításait, és jobban ki tudjon teljesedni új otthonában, mint Madridban. Sok sikert, Danilo!

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás