Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-07-24 07:52 Realista24 marca.com,as.com,realmadrid.com
Az évad első mérkőzésén: Manchester United – Real Madrid 1-1 (büntetők után 2-1) Barátságos mérkőzések

A Real Madrid a 2017-2018-as előszezon első mérkőzésén 1-1-es döntetlent ért el a rendes játékidő folyamán a Manchester United ellen. Ha röviden szeretnénk összefoglalni a történteket, akkor elmondhatjuk, hogy első mérkőzéshez képest jó teljesítményt nyújtottak Bale-ék, és a fiatalok sem vallottak szégyent a második félidőben a sztárokkal teletűzdelt angolok ellen.

Zinedine Zidane csak két helyen változtatott a kezdőcsapatban a Bajnokok Ligája döntőjéhez képest, Cristiano Ronaldo vakáció miatt, Sergio Ramos pedig fül problémái miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást.

A machesteri alakulatnak ez volt az ötödik felkészülési mérkőzése, így mondhatni, hogy már bemelegedve vártak a Királyi Gárdára, amit mi sem bizonyított jobban, mint Martial lökete, ami arra késztette Keylor Navast, hogy bemutassa az előszezon első védését. A blancók mozgásán látszott, hogy még igencsak rozsdásak a lábak, gondot okoztak a passzok és az összhang sem volt a legmegfelelőbb, de ez teljesen normális az előszezon első mérkőzésén, amikor éppen csak befejezték az erőnléti képzéseket.

De természetesen ennek ellenére a madridiak oldaláról is bemutattak néhányan szép dolgokat, elég ha csak Toni Kroos tökéletesen szemtelen passzát említjük meg, amit Carvajal felé továbbított, vagy Modric Fellaininek adott kötényére gondolunk, de nem mehetünk el szó nélkül Karim Benzema sarkazása, és parádésan továbbtett labdája mellett sem.

Az első gól azonban a Manchester United neve mellé került felírásra, miután Martial egy szenzációs szólót követően remekül centerezett az ötösön álló Lingardnak, akinek nem volt nehéz dolga a kapuba juttatni a labdát, 1-0.

A második félidőre egy teljesen új Real Madridot küldött fel a pályára Zidane, de ez esetben nem úgy, mint a Bajnokok Ligája döntőben, hanem szó szerint a teljes tizenegyet lecserélte, ennek köszönhetően debütálhatott új csapatában Theo Hernandez is. A fiatalok jó benyomást akartak kelteni a francia mesterben, ezért egészen kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő Theo vezérletével, aki 20 perccel a mérkőzés vége előtt egy büntetőt is kiharcolt, miután „agyonrúgták” a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt tizenegyest Casemiro értékesítette, döntetlenre alakítva az eredményt, 1-1.

A mérkőzés végéhez közeledve Luis Miguel Quezada veszélyeztetett, kis híján gólt szerezve, míg a másik oldalon Fellaini előtt adódott ajtó-ablak ziccer, azonban talán ő maga sem tudja, hogy miként lőtte főlé-mellé hat méterről a labdát. A játékvezető így 1-1-es állást követően lefújta a mérkőzést, amelyet büntetők döntöttek el. A párbaj során a manchesteri játékosok voltak a kevésbé rosszak (10 büntetőből háromból lett csak gól…), így ők plusz egy ponttal gazdagodtak a mérkőzést követően.

BÜNTETŐPÁRBAJ: 0-0: Martial, kihagyta. 0-0: Kovacic, De Gea védte. 0-0: McTominay, Casilla védte. 0-0: Óscar, De Gea védte. 0-1: Mkhitaryan gólt szerzett. 1-1: Quezada gólt szerzett. 1-1: Lindelöf, Casilla védte. 1-1: Theo, kihagyta. 1-2: Blind gólt szerzett. 1-2: Casemiro a kapufát találta el.

A Manchester United és a Real Madrid hamarosan, egészen pontosan augusztus 8-án, Skopjéban ismét egymásnak fog feszülni, azonban akkor már tétje is lesz a mérkőzésnek, hiszen a találkozó győztese emelheti majd magasba az Európai Szuperkupát.

 

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend