Nem Zinedine Zidane volt az egyetlen, akit megszólaltatott csapatunkból az UEFA a közelgő Manchester United elleni Szuperkupa döntő kapcsán. A csapat spanyol bekkje, Dani Carvajal is nyilatkozott a három nap múlva esedékes mérkőzés előtt:

Tavaly kulcsszereped volt a Szuperkupa döntőjén a Sevilla ellen, te szerezted a győztes gólt. Mit jelent számodra ez a kupa? “Ez is egy trófea, egy európai cím. Számomra különleges, mert tavaly gólt lőttem a Sevilla elleni meccsen, ami megnyerte nekünk a serleget. Életem legszebb emlékei között tartom ezt számon. Keményen dolgozunk a nyolcadikai meccsre készülve, hogy fel tudjuk venni a versenyt a Manchester Uniteddel, és magasba emelhessük a trófeát”.

Nagy múltú csapattal néztek majd szembe: “A Manchester United egy hatalmas, történelmi klub, nem is kérhetnénk többet egy ilyen meccsen. Fantasztikus döntő lesz, és remélhetőleg nekünk kedvező eredménnyel zárul. Európában általában külföldi csapat ellen sorsolnak össze, a tavalyi Bajnokok Ligája elődöntőben is szerettem volna külföldi csapat ellen bejutni a fináléba, hogy más legyen a döntő, mint a lisszaboni és milánói”.

Túl közel van egymáshoz az Európai Szuperkupa és a Spanyol Szuperkupa? “Mindkét döntő nagyon fontos címért zajlik, még a szezon kezdete előtt. Szerintem ez pozitív is lehet, adhat nekünk egy morális löketet ha mindkettőt sikerül megnyernünk. Ha viszont elveszítjük, az sem nagy ügy igazából. Korán jönnek ezek a szezonban, és nem leszünk még igazán a legjobb formánkban, de mindent beleadunk a győzelemért, ahogyan mindig is tesszük”.

Hogyan megy neki a csapat az új szezonnak? “Keményen dolgozunk azért, hogy minden lehetséges trófeát megnyerjünk. Tudjuk, hogy nagyszerű szezon vár ránk, izgatottan várjuk, és minden ellenfelünket le akarjuk győzni. Az a nagyszerű a fociban, hogy lehet jó és rossz is, de az emlékek hamar feledésbe merülnek, mind a győzelmek, mind pedig a vereségek. A szurkolóink és mi is azt akarjuk, hogy még több trófeánk legyen, meg akarjuk tartani azt a mentalitást, hogy soha nem unjuk meg a győzelmeket”.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás