Zinedine Zidane az UEFA-nak adott interjút a közelgő Európai Szuperkupa döntő apropójából, a francia mester a Manchester United elleni mérkőzésen kívül pedig kitért az előttünk álló szezon kihívásaira is.

Hogyan próbálod motiválni a csapatot egy olyan sikeres szezon után, amilyen a tavalyi volt? “A Real Madrid egy csapat, egy klub, egy intézmény, ami nagyon éhes a sikerre. Mindannyian tudjuk, hogy hol is vagyunk, és amikor egy ilyen szezon áll mögötted, mint amilyen a miénk volt tavaly, az felemel téged, és a következő szezon kezdetétől ugyanilyen sikerekre törekszünk. A kihívás adott: még több trófeát kell nyernünk”.

Az UEFA Szuperkupa az első megszerezhető trófea az évben, amit játékosként és edzőként is megnyertél már. Mit jelent számodra ez a cím? “Ez egy tétmeccs, mint bármelyik másik. Ez lesz az első ilyen az idén, és tudjuk mindannyian, hogy milyen fontos. Felpörögve akarunk érkezni erre a meccsre”.

Mindenki emlékszik a tavalyi Szuperkupa döntőre a Sevilla ellen, onnantól pedig januárig tartott a győzelmi szériátok. Mennyire volt fontos, hogy győzelemmel kezdtétek a szezont? “Létfontosságú volt őszintén szólva. Igazság szerint nagyszerű szezonunk volt végig, és nem csak januárig. Az egész idény hatalmas volt. Csak néhány mérkőzést veszítettünk el, és a végén trófeákkal zártuk az évet. Az elképzelésünk most is ugyanez. Jó csapatunk van, és a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk majd nyújtani, mert a fociban ez a legfontosabb, hogy beleadj mindent. Az a nagyszerű dolog ebben a klubban, hogy ilyen történelem mellett mind tudjuk, hogy hol is vagyunk, a játékosok pedig motiváltak, és éhesek a sikerre, a több trófeára”.

Mi volt a tanulsága számodra a tavalyi szezon végének és annak, hogy ilyen sok meccset kell játszani? “Tudtuk, hogy hosszú lesz a szezon. A lehető legjobban vágtunk neki, megnyertük az Európai Szuperkupát, utána a Klubvilágbajnokságot, ezek mind sokat segítettek, mert visszatérve a bajnokságba nagyon jól tudtunk ott is kezdeni. Tudjuk, hogy lesznek az idény során nehéz időszakok, de a kulcs az számunkra, hogy gyorsvonatként érkeztünk a szezon végére. Nagyon jól teljesített a csapat. A Bajnokok Ligája döntőjének második félideje igazi látványosság volt. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, és azokra, akik az egész szezon során támogattak bennünket. Mi vagyunk a Real Madrid, és most még többre vágyunk”.

És idén zsinórban harmadik Bajnokok Ligája győzelméért harcol majd a csapat, igaz? “Igen, és tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű. De ez a célunk, ez lebeg előttünk, és megpróbáljuk elérni. Meg kell majd küzdenünk érte. A címvédés már sikerült, de keményen akarunk dolgozni azért, hogy idén is megpróbáljuk megnyerni”.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás