A Real Madrid holnap este a Manchester Uniteddel csap össze az UEFA Európai Szuperkupa döntőjében, a találkozó előtti napon, ahogyan ez lenni szokott, megvoltak a meccs előtti sajtótájékoztatók is. A Real Madridot Zinedine Zidane vezetőedzőn kívül Marcelo és Sergio Ramos képviselte, a csapatkapitány szavait alább olvashatjátok:

“Egy ilyen meccsen is, mint mindig, hatalmas büszkeség a kapitányi karszalagot viselni. Igazi kiváltság ennek a csapatnak a kapitányának lenni, függetlenül attól, hogy éppen milyen meccset játszunk. Tovább írhatjuk a klub történelmét azzal, ha sikerülne még egy trófeával bővíteni a gyűjteményünket, és a szurkolóknak ajánlhatnánk a győzelmet. Nagyon várjuk már ezt a meccset. Két nagyszerű ellenfelünk lesz a következő hetekben, nagyon komplett kerettel, nagyszerű játékosokkal, mi pedig megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy hazavihessük a serleget”.

Régi ismerősök: “Fontos, hogy ismerjük az ellenfeleinket, mert taktikailag és stratégiailag ezzel meglephetjük őket. De a labdarúgás mindig arról szól, hogy ki a legjobb. Tanulmányoztuk az ellenfelünket, de sok minden megtörténhet, és ebben a tekintetben lutri az egész. De nyilván előnyös, ha ismerjük az ellenfelet”.

Bale: “A Real Madrid játékosa, és örülünk neki, hogy ebben a csapatban van. Mindenki maga dönt a jövőjéről. Augusztusban még bármi megtörténhet, de nyugodtak vagyunk, mert nálunk van, és nagyszerű játékos, mi pedig szeretjük, ha a legjobbak vannak itt”.

Marcelo: “Egyenlő felek küzdelme lesz ez a meccs”

Cristiano Ronaldo: “Nagyon fontos játékosa a csapatunknak, és függetlenül attól, hogy hány napot edzett velünk, fontos, hogy velünk utazott erre a meccsre. Neki mindenkiétől egészen más szerepe van itt, és a jelenléte mindig jó, nem számít, hogy játszik-e éppen, vagy nem, ez pedig technikai döntés kérdése mindig”.

Zidane és Mourinho Madridjának összehasonlítása: “Egy csapat az edző személyétől függően teljesen át tud alakulni. Mindegyik edző más rendszerben dolgozik, és kezeli a keretet. Mindenki különbözik, senki sem jobb vagy rosszabb, mint a másik. Szerintem Zidane nagyon jól megérti a játékosait, bár igaz, hogy Mourinhónak olyan tapasztalata volt már, ami Zidane-nak még nem volt, mikor átvette a csapatot. Két nagyszerű edzőről beszélünk, és jelenleg örülünk neki, hogy Zidane irányít minket. Személy szerint minden edzőtől tanultam valamit, a Sevillában is, és nem volt ez másképp Mourinho esetében sem, amiért hálás vagyok neki”.

Korábbi pletykák arról, hogy Ramos a Mancheset Unitedben köthet ki: “A múltban volt ennek lehetősége, de végül megoldódott a helyzetem, és örülök neki, hogy aláírtam itt a legutóbbi szerződésemet. Hálás vagyok a Manchester Unitednek az érdeklődésükért, nemes klubnak tartom őket, de amikor keresztezik az útjaink egymást, akkor ez nem számít”.

Zidane: “Cristiano olyan formában van, mint a Bajnokok Ligája döntőjén pár hónapja”

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás