A holnap esti UEFA Európai Szuperkupa fináléja előtt Zinedine Zidane a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt, hogy beszéljen a csapatot érintő aktualitásokról.

“Jól érkeztünk, és várjuk már, hogy elkezdődjön a rendes szezon. Ez az első tétmérkőzésünk, erőnlétileg jól megy a munkánk, és a pihenés is jól alakul az edzések között. Felkészültünk erre a meccsre. Sok kulcsa lehet ennek az összecsapásnak. Mi felkészülünk rá, ahogyan mindig is tesszük. Sokat tudunk az ellenfelünkről, de számunkra csak az számít igazán, hogy mi magunk mit fogunk tenni a pályán”.

Négy középpályással játszik majd a csapat idén? “Sokféleképpen fogunk majd játszani, ez nem változik a korábbiakhoz képest. Szerencsések vagyunk, hogy sok fontos játékos szerepel nálunk, akik több poszton is megállják a helyüket. Holnap még majd meglátjuk, hogy hogyan állunk fel”.

Cristiano Ronaldo helyzete: “Nagy hangzavar volt körülötte, de nyugodt. Lenyűgöz engem, hogy erőnlétileg olyan formában van, mint a Bajnokok Ligája döntőjén néhány hónappal ezelőtt. Engem csak ez érdekel, a többivel kapcsolatban pedig nem sok mindent tehetünk. Velünk van, és már három edzésen részt is vett, ami sokat jelent. Ha itt van a keretben, az azért van, mert készen áll a játékra, de majd holnap elválik, hogy pályára lép-e. Attól is függ, hogy ő hogyan érzi majd magát, és hogy én hogyan látom őt. A játékosokkal mindig megbeszélem a döntéseimet. Erőnlétileg nagyon jó formában van, és egy edzőnek, és a csapatnak, csak ez számít. Játékosként világos, hogy az ember játszani akar az Európai Szuperkupa döntőjén”.

Marcelo: “Egyenlő felek küzdelme lesz ez a meccs”

“A legutóbbi sajtótájékoztatón mérges voltam, de most inkább izgatott vagyok. A szezon holnap elkezdődik, ez lesz az első tétmeccsünk. Tudjuk, hogy nehéz év vár ránk, mert emelnünk kell a lécen, amit magasra tettünk. Nehéz lesz, de mint mindig, most is felkészültünk rá, és a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük majd, alázattal dolgozunk. Nem változtatunk a tavalyi hozzáállásunkon”.

“Közel tizenhat éve vagyok itt a klubhoz közel, és a Real Madrid ellen játszani mindenkinek igazi csemege. Mindenki nyerni akar ellenünk, mert ez a klub a legjobb a világon, ez mindig így lesz. Tudjuk, hogy évről-évre egyre jobban megnehezítik a helyzetünket az ellenfeleink, így lesz ez idén is. Sikerre éhes játékosaink vannak, akik soha nem unják meg a győzelmeket, ez pedig nagyon fontos”.

Bale: “Az a fontos, hogy jól érzi magát, és folyamatosan a csapattal edz, ez a legfontosabb. Majdnem négy hónapot kihagyott, most pedig újra velünk van. Mourinho is összeállítja holnap a csapatát, és én is így fogok tenni. Összpontosítunk. Bale a Real Madrid játékosa, én pedig nem a játékosokról, hanem a holnapi meccsről szeretnék beszélni. Fontos összecsapás lesz, azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, a többi pedig nem izgat”.

A magas hőmérséklet a meccs idején: “Nem hinném, hogy nekünk ez előny lenne. A Manchester United is az Egyesült Államokban készült a szezonra, így hozzá vannak szokva ehhez a klímához. Nagyjából ugyanolyan idő lesz, mint Madridban”.

Zidane és Mourinho Real Madridjának összehasonlítása: “Mindenkinek megvan a maga módszere arra, hogy hogyan tarja az edzéseket, de nincs különbség egyik vagy másik csapat között. Ennél a klubnál száz százalékot kell beleadnod a pályán. Mourinho jó munkát végzett itt, most pedig én vagyok a csapat edzője. Igyekszem a tőlem telhető legjobban végezni a munkámat, de ez nem jelent semmit. Mindegyik edző megpróbálja kihozni a maximumot. A Real Madridban minden edzőnek nagyszerű játékosok állnak a rendelkezésére. Ez a klub történelme, és ez mindig így is marad”.

Sergio Ramos: “Cristiano jelenléte akkor is sokat számít, ha éppen nem játszik”

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás