Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-08-12 19:54 Tromposch Ádám madridom.hu
Újabb Szuperkupa a tét! Előzetes: Barcelona – Real Madrid Spanyol Szuperkupa

A Spanyol Szuperkupáért a Barcelona és a Real Madrid küzd meg a szezon elején, most is két felvonásban, az első mérkőzést pedig vasárnap a katalánok otthonában rendezik, 22:00-tól.

A Spanyol Szuperkupa továbbra is két mérkőzésen dől el, amit persze továbbra sem ért senki, így a keddi Európai Szuperkupa után most két találkozón kell jobbnak lenni az aktuális ellenfélnél. Ez az ellenfél pedig a Barcelona, a katalán csapat kupagyőztesként küzdhet a szezon első spanyol trófeájáért.

Ernesto Valverde együttese körül mondhatni, hogy forr a levegő, miután a Neymar-ügy lezárult, a brazil a PSG-be igazolt, továbbra is nagy a találgatás, hogy mégis kit vásárol majd meg a klub a szélső helyére. A két legfőbb jelölt erre a Dortmundos Dembelé, valamint a Pool brazil légiósa, Coutinho. Egyelőre egyik átigazolás sem hivatalos, de mindkét játékoshoz közel áll a Barca, csakúgy, mint a szintén brazil középpályás Paulinho leigazolásához, akit Kínából csábítana vissza Európába a katalán együttes.

Egyelőre azonban a Szuperkupa első felvonásán még biztos nem találkozhatunk egyik lehetséges új névvel sem, és nagy kérdés, hogy az ellenfél edzője miként, vagy kivel próbálja meg helyettesíteni a megbomlott MSN-t. A nyáron Miamiban felkészülési mérkőzésen találkozott már a két csapat, ott Neymar két gólpasszt jegyzett, a Barca hamar vezetést szerzett, sőt, már 2-0-ra is vezetett, ám a Real Madrid Kovacic és Asensio találataival egyenlített, de végül Piqué góljával az ősi rivális nyert 3-2-re.

A Real Madridnál Zidane továbbra is elégedett a kerettel, mindez csak annak tudatában furcsa, hogy Carvajal mögé nincs csereember, valamint, hogy Benzema elé/mögé sem talált még senkit a csapat. De bízzunk a francia mesterben, aki a mérkőzés előtt ismét biztosított arról mindenkit, hogy boldog a játékosaival: „Bármi megtörténhet augusztus 31-ig, de elégedett vagyok a kerettel, nem szeretnék változtatni.”

Keylor Navas, aki minden bizonnyal továbbra is élvezi a szakmai stáb bizalmát, szintén elmondta véleményét a keretről, a csapategységről: „Nagyszerű a keretünk, az edző, a stáb, a csapatkapitány, mind éreztetik velünk, hogy fontos tagjai vagyunk a csapatnak, akár most érkeztünk ide, akár már régebb óta itt vagyunk.”

Navas előtt a védelemből Vallejo biztosan hiányozni fog, hiszen az edzésen megsérült, így 2-3 hétig nem lehet majd a csapattal. Középen így Ramos párja biztosan Varane lesz, míg a jobb szélen Carvajal kezdhet, a baloson pedig egyes hírek szerint most Theo kap majd lehetőséget, így megmutathatja, hogy miért is akarta őt annyira a Real Madrid.

A középpályáról Modric biztosan hiányzik majd, a horvát középpályás ugyanis egy három éves eltiltást „cipelt” magával egészen idáig, amelyet most le kell töltenie. Őt honfitársa, Kovacic pótolhatja, mellette pedig Casemiro és Kroos gyűjtheti a játékperceket. 

Az első hármas alapesetben a BBC, ám a spanyol lapok szerint C. Ronaldo még nem áll készen 90 percre, így újra a padon kezd majd a portugál, akit minden bizonnyal Isco vagy Asensio pótol a kezdőben, kiegészülve Bale-lel és Benzemával. A padra ezúttal leülhet majd Ceballos, aki minden bizonnyal szeretné már bizonyítani, hogy miért is versengett érte a két klub.

A keddi Szuperkupa után most újabb trófeáért száll harcba a Real Madrid, és hétközi játékot látva jó eséllyel teszi majd meg mindezt, főleg annak tudatában, hogy idegenben kezd a csapat, ráadásul a Barcelona most játssza majd első igazi tétmeccsét a szezonban, mindezt Neymar nélkül, új edzővel. Zidane csapata mellett tehát az összeszokottság és a csapategység szól, de természetesen az ellenfél csak egy játékost veszített, ami hosszútávon még akár az előnyére is válhat, de ez majd a bajnokság során eldől… A cél nem lehet más mint a győzelem, és az újabb kupa elhódítása, az első lépést pedig vasárnap este 22:00-tól teheti meg a csapat!

Barcelona – Real Madrid Spanyol Szuperkupa 1. mérkőzés 2017.08.13. – 22:00 Nou Camp, Barcelona TV: DigiSport1 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Barcelona: Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suárez, Deulofeu.

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Ramos, Varane, Theo; Casemiro, Kroos, Kovacic, Isco; Bale, Benzema.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend