Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-08-12 15:49 Zsombor realmadrid.com
Zidane: „Mindkét mérkőzésen győzni szeretnénk” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa

A Spanyol Szuperkupa 1. mérkőzése előtt Zinedine Zidane és Keylor Navas álltak a sajtó elé, hogy válaszoljanak a feltett kérdésekre.

Zidane

„Különleges mérkőzések lesznek ezek, hiszen egy trófeáért fogunk harcolni, de tudjuk, hogy a Barcelona ellen sosem hétköznapiak az összecsapások. A legnagyobb riválisunk ellen fogunk játszani, de emiatt nem fogok változtatni az eddigi dolgokon. Tökéletes formában vagyunk fizikálisan és mentálisan is. Mindenki pályára szeretne lépni, nehéz döntés előtt állok.”

„Történtek náluk változások, de a Barcelona mindig Barcelona marad, nem lettek gyengébbek. Ismerjük a játékstílusukat, de ha azt hisszük, hogy könnyű találkozó vár ránk, akkor csúnyán végezhetjük. Bár két összecsapás lesz, egy Barcelonában és egy Madridban, én jobban preferálnám az egy mérkőzéses lebonyolítást.”

Cristiano Ronaldoról: „Készen áll és jó formában van. 5-6 napja kezdte meg az edzéseket velünk, viszont a nyaralása alatt is rengeteget edzett, szóval készen áll.”

„Nincs elengedési záradékom. Minden egyes napot élvezek itt. Egy nap majd eljön az idő, mikor elválnak az útjaim a csapattal, de ez nem a szerződésen vagy pénzen fog múlni. Örülök, hogy bíznak bennem, és elégedett vagyok a játékosaim munkájával. Aláírhatnék 20 évre, akkor is tudnám, hogy hol vagyok és mik a céljaim. Ki tudja, lehet, hogy egy év múlva már nem leszek itt. Sosem lesz a Real Madridétól eltérő a véleményem. Élvezem a munkámat.”

A célokról: „Mindig lesznek hullámvölgyek, de jelenleg jó helyzetben vagyunk, és ezt élvezzük. Együtt, kemény munkával bármit elérhetünk. A célom, hogy minden mérkőzést és minden kupát megnyerjünk. Próbálok valami újat adni a csapatnak, jól játszunk, de tudom hol a helyem, és hogy mik a napi feladataim. Holnap csatába megyünk egy újabb trófeáért, és a lehető legjobbat kell nyújtanunk. Győzni szeretnénk, és majd csak utána gondolunk a visszavágóra. Szerencsés vagyok, hogy ilyen játékosaim vannak, ez egy különleges közösség.”

Iscoról: „Nagyon jól passzol a BBC-hez, de meg kell vizsgálnom minden eshetőséget. Nincs megkötve a kezem, meglátjuk mi történik.”

Casemiroról, aki a legutóbbi két döntőben is gólt szerzett: „Keményen dolgozik, csak úgy, mint a többiek. Csapatként munkálkodunk a támadójátékunkon. Örülök, hogy betalált a legutóbbi két döntőjében, de nem ez az elsődleges feladata. A kulcs, hogy a rá bízott feladatokat teljesítse a pályán.”

Theo beilleszkedéséről: „Jól megy neki, csak úgy, mint a többieknek. Elégedett a klubnál, és így az előszezont és az UEFA Szuperkupát követően folyamatosan fejlődik, mint a többiek.”

Neymar hiányáról: „Csak annyit mondhatok, hogy bárki veszi át a helyét, biztosan jól fog teljesíteni. Nem lesznek ugyanolyanok, hiszen Neymar egy egészen kivételes játékos, de mindent meg fognak tenni a győzelemért. Nem aggódom. Kevés olyan játékos van, mint ő, szóval csak egyszerűen nem lehet őt lecserélni, de biztos vagyok benne, hogy bárki is helyettesíti, megállja majd a helyét.”

Készen van a keret? „Bármit megtörténhet augusztus 31-ig, de elégedett vagyok a kerettel, nem szeretnék változtatni.”

Navas

„A csapat nyugodt, de tisztában vagyunk a felelősségünkkel. Magabiztosak vagyunk és tudjuk, hogy kemény ütközet lesz, de készen állunk és alig várjuk, hogy pályára léphessünk.”

„Az idegenben lőtt gól mindig nagyon fontos. Ahhoz, hogy megszerezzük a kupát, holnap a Nou Campban be kell majd találnunk. Nem lesz egyszerű, de nagyszerű csapatunk van, minden adott a sikerhez. Nagyon szeretnénk győzni.”

A Barcelonáról: „Zseniális játékosaik vannak és egy tiszta elképzelésük is arról, hogyan szeretnének játszani. Nincs semmi titkuk, de az ördög a részletekben rejlik. Nagyon kell koncentrálnunk, hogy az elkövetett hibákat minimalizáljuk.”

„Nagyszerű a keretünk, az edző, a stáb, a csapatkapitány, mind éreztetik velünk, hogy fontos tagjai vagyunk a csapatnak, akár most érkeztünk ide, akár már régebb óta itt vagyunk. Könnyű beilleszkedni közénk, egyből a közösség részesévé válsz. Kiváló ez a lehetőség, boldog vagyok, hogy a csapat tagja lehetek.”

A győzeleméhségről: „Mindig a győzelemre kell törekedni, és ha ez a nézeted megváltozik, akkor már nem tartozol a Real Madridhoz. Itt azt tanítják, hogy csak a győzelem számít. A csapat tagjának lenni annyit jelent, hogy minden egyes kupáért küzdünk, viszont mindezt közösen tesszük. Tudjuk milyen édes a siker, egy igazi családként teszünk meg mindent érte.”

A két találkozós felállásról: „Egyszerűen hozzá kell szokni. Ugyanazzal a mentalitással kell pályára lépni mindkét összecsapás során, mindkétszer győzni akarunk.”

Neymar hiányáról: „Hatalmas tehetség, a világ egyik legjobbja, de nem gondolhatjuk azt, hogy gyengültek a távoztával. Kitűnő játékosaik vannak, bárki is lép a helyére, mindent meg fog tenni a Barcelonáért.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend