Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-08-14 00:10 Tromposch Ádám madridom.hu
Gyönyörű gólok, büntető, kiállítás – GYŐZELEM! Barcelona – Real Madrid: 1-3! El ClásicoSpanyol Szuperkupa

A Real Madrid a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén a Barcelona otthonában lépett pályára.

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét csapat nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, aminek egy Isco labdaszerzés lett a következménye, amely után Kovacic távolról ráemelte, de nem volt veszélyes végül. A 10. percben Suárez kapott jó kiugratást, ám kicsit kisodródva tudta csak átvenni, így a lövése után Keylor magabiztosan fogta a labdát.

Az első 15 perc után két dolog egyértelműen látszott: Isco továbbra is kiugró formában van, míg Bale továbbra sem tudja érdemben segíteni a csapatot, sőt, jobb ha nincs a pályán… A 17. percben Isco cselezte be magát a tizenhatoson belülre, végül a rövidet vette célba, de mellé trafált. A túloldalon aztán Messi szabadrúgása keltett riadalmat, a labda érte a hálót, de csak felülről. 

Mindkét csapat pörgősen, támadó felfogásban játszott, nem igazán figyeltek a középpályás védekezésre, gyakran csapkodó volt a játék, megnyíltak a területek, de a védelemből mindig oda ért egy-egy ember, vagy az ellenfél kapusa. A hazaiak részéről Messi és Suárez is nagyon aktív volt, míg a vendégektől Isco és Kovacic játszott nagyot, a spanyol egy támadást követően Bale elé passzolt, a walesi kapásból lőtt, de Ter Stegen szögletre mentett. Az első félidőben nem esett gólt, a csapatok így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenni. 

A második játékrész elején jól indított a vendég csapat: Isco szerzett labdát, aztán Marcelót indította, aki remekül centerezett, hiszen a középen tisztázni igyekvő Piqué úgy ért bele, hogy a saját kapujába lőtt: 0-1! A Barcelona aztán hamar egyenlíthetett volna, de Deulofeu nagy helyzetben mellé csavart. A túloldalon aztán Benzema cselezte ki Piquét majd erőből középre tette, Carvajal jó ütemben érkezett a hosszún, de nem tudta értékesíteni a ziccert, Alba mentett.

Nem sokkal később beállt CR, az egyetlen értelmes megmozdulást felmutató Benzema helyére, a portugál aztán gyorsan helyzetbe is került, de Piqué menteni tudott. Kicsivel több mint húsz perc volt még hátra, amikor Kovacic mutatta, hogy nem bírja tovább, helyére Asensio érkezett, reméljük nem súlyos a sérülése. A tempó ezután sem lassult, előbb Ronaldo lőhetett volna gólt, majd D. Suárez, de mindketten elrontották a helyzetüket.

Az egyenlítésre aztán Busquetsnek volt a legnagyobb esélye, de 11 méterről fölé vágta az elé guruló labdát, hatalmas helyzet maradt ki. A Barca a mérkőzés ezen szakaszában beszorította a Real Madridot, egy támadás után Suárez elé pattant a labda, Keylor kijött, kicsit talán hozzáért a csatárhoz, aki aztán feldobta magát, nem bízta a véletlenre az újabb csodálatos műesését, így jöhetett a büntető, amit Messi váltott gólra: 1-1!

Egy perccel később Suárez lőhetett volna újabb gólt, de lövése után 1-2 méterrel mellé gurult a laszti. CR aztán megunta, hogy a Barca fölénybe került a pályán, egy kontra után Iscótól kapta meg a labdát, Piqué mellett befelé tolta, majd hatalmas gólt lőtt: 1-2! A portugál a gól után levette a mezét, amiért sárgát kapott, ez pedig azért érdekes, mert a következő támadásnál Umtiti fellökte őt, CR elesett, a játékvezető úgy gondolta, hogy ez sárgát ér, műesésért, így Ronaldo mehetett az öltözőbe… Azt még azért hozzá kell tenni, hogy a Suáreznek megítélt tizinél is maximum ennyi történt.

Volt egy játékos a pályán, akit azonban semmi nem zavart meg, őt úgy hívták, hogy Asensio, aki kapott egy remek labdát, majd hatalmas erővel, hihetetlen pontosan, a kapufa segítségével kilőtte a rövid felsőt, így pedig emberhátrányban szerezte meg csapatának a harmadik gólt: 1-3! A Real Madrid teljesen megérdemelten, két csodálatos gólt szerezve 3-1-re nyert, a visszavágón CR a piros miatt biztos nem játszhat, de kár ezen sopánkodni, amikor Asensio készen áll a bevetésre… Szerdán a Bernabéuban be lehet húzni az újabb kupát!

Barcelona – Real Madrid: 1-3 Spanyol Szuperkupa 1. mérkőzés 2017.08.13. – 22:00 Nou Camp, Barcelona

A mérkőzés jegyzőkönyve: 

Barcelona: Ter Stegen; Aleix Vidal, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Rakitic (Alcácer 84′), Iniesta (Sergi Roberto 68′); Deulofeu (D. Suárez 59′), Luis Suárez és Messi.

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kroos, Kovacic (Asensio 68′), Isco; Bale (L. Vázquez 81′) és Benzema (C. Ronaldo 58′).

Játékvezető: Ricardo de Burgos Bengoetxea; sárga lapot Piqué, Messi, Busquets, Bale, Carvajal, Casemiro, Keylor, Ronaldo kapott. C. Ronaldót két sárgával kiállította a bíró. 

Jegyzőkönyv: FC Barcelona – Real Madrid (Spanyol Szuperkupa)

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend