Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-08-18 09:52 Realista24 marca.com
A ‘The Best’ díj várományosai Egyéb hírek

Az UEFA év játékosa díj mellett, elkezdődtek a találgatások, hogy ki lesz a FIFA, „The Best” díjának a győztese, és ennek megfelelően a szövetség publikálta a várományosok bő listáját. Talán nem meglepő, hogy a legtöbb játékost a Bajnokok Ligája győztes Real Madrid adja, szám szerint hetet a huszonnégyből.

Cristiano Ronaldo, Dani Carvajal, Toni Kroos, Luka Modric, Keylor Navas és Sergio Ramos mind-mind rászolgáltak az elismerésre az egész évben mutatott teljesítményükkel. Egyes portálok arról írnak, hogy Bale és Benzema kimaradása meglepő, azonban mi tudjuk, hogy egyedül Isco hiánya miatt érdemes felkapni a fejünket, ugyanis a BBC két tagja – finoman fogalmazva – sem a legjobb szezonját zárta Madridban.

Az ősi rivális FC Barcelona három és fél játékost ad a listának, hiszen Messi, Iniesta és Suarez mellett ott van a Párizsba igazoló Neymar is a listán, aki még a katalánoknál lerakott teljesítménnyel érdemelte ki magának a helyet a mezőnyben. A spanyol bajnokságból még egy játékos, Anoine Griezmann tudta beverekedni magát a listára, és érdekesség, hogy a francia bajnokságot megnyerő, és a Bajnokok Ligájában remeken szereplő Monacóból senki nem tudott odaérni a szűk elitbe, sem Falcao, sem Fabinho, de még csak a legkapósabb felfedezett, Kylian Mbappé sem.

Az előzetes jóslatok és találgatások egyértelműen Cristiano Ronaldo győzelmét prognosztizálják, de ha Sergio Ramos kapná meg az elismerést, sem lenne érdemtelen, hiszen számos alkalommal mentette meg csapatát, és igazi vezéregyénisége volt szeretett klubjának.

Ezzel egyidejűleg közzétették a Legjobb Edző címre pályázók névsorát is, ahol természetesen megtalálható a történelmi címvédő Real Madrid Mestere, Zinedine Zidane is. Mellette, még van a listán Diego Simeone, Luis Enrique és Pep Guardiola is, valamint José Mourinho, Conte vagy Mauricio Pochettino is.  Sokak esetében jogosan merül most fel a kérdés, hogy vajon mivel érdemelték ki maguknak a helyet az esélyesek között, de ha Tite, a brazil nemzeti csapat edzője ott lehet a listán, akkor minden bizonnyal a többiek mögött is megvan a nyomós érv, hogy miért is vannak ott.

Talán bátran kijelenthetjük, hogy az edzők közül Zinedine Zidane-nak van a legnagyobb esélye megnyerni a díjat, azonban Leonardo Jardim is érdekes jelöltnek tűnik, aki – kis túlzással – a semmiből vezérelte bajnoki címre a PSG ellenében a Monacót, és vezette a legjobbak közé a Bajnokok Ligájában csapatát.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend