Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-08-19 16:16 Realista24
Megkezdődik a bajnoki versenyfutás: Deportivo – Real Madrid Spanyol Bajnokság

A Királyi Gárda vasárnap este, 22:15-ös kezdéssel rajtol el a bajnokságban, mégpedig idegenben, egy nem túl könnyű stadionban, a Riazorba fog pályára lépni, a Deportivo La Coruna vendégeként. 

A Real Madrid pontosan tíz nappal ezelőtt emelhette magasba az Európai Szuperkupát, két nappal ezelőtt pedig a Spanyol Szuperkupát, azonban talán már minden madridista fejében a hétvégén induló spanyol bajnokság jár, ahol nem más a célja Zidane fiainak, mint az, hogy hosszú idő után, itt is megvédjék a címüket.

A spanyol bajnokság – amely a 87. alkalommal kerül megrendezésre – a hétvégén veszi kezdetét, és a 2018. május 20-ai hétvégén fog véget érni. Ahogy azt már megszokhattuk, idén is húsz csapat vág neki a sorozatnak, ki azért hogy bennmaradjon az első osztályban, mások pedig bajnoki álmokat szövögetnek. A bajnokságnak van egy teljesen újonc csapata, a Girona személyében, mellettük egy-egy év „száműzetés” után tért vissza a Getafe és a Levante.

Spanyolország rekordbajnoka a Real Madrid, hiszen összesen 33 alkalommal sikerült a tabella élén végezni, őket a Barcelona követi 24, majd az Atlético Madrid, tíz elsőséggel. Érdekesség, hogy mindössze három olyan csapat van, amelyik soha nem esett ki, név szerint az Athletic Bilbao, a Barcelona és a Real Madrid.

Na de kanyarodjunk vissza az idei kiírásra. A Királyi Gárda – az eredmények szempontjából – csalódást keltő előszezonon van túl, de ha jobban a dolgok mögé nézünk, akkor arra a következtetésre jutunk, amit már Zidane is oly’ sokszor elmondott, nem az előszezon eredményei, hanem az elvégzett munka számít. Az élet és a tények ezúttal is a francia Mestert igazolták, hiszen két kupával indította a szezon, és olyan nagy nevű ellenfeleket győzött le, mondhatni simán, mint a Manchester United vagy a Barcelona.

Ramosék nem titkolt szándéka, hogy az idei kiírás végén is bajnoki címet ünnepelhessenek a szurkolókkal a Cibelesen, ehhez pedig önbizalmat adhat egy jó eredménnyel záruló bajnoki nyitány. A végelszámolásnál is sokat érhet, főleg ha a nem túl jó időszakot élő Barcelona esetleg pontokat fog hullajtani a Betis elleni első meccsükön, és beragad a bajnoki rajtnál.

A számos felkészülési mérkőzés, és Pintus mester erőnlétei edzései mellett, természetesen az átigazolási piacon sem tétlenkedett Pérez, és próbálta megerősíteni, az amúgy is félelmetes keretet. Kezdjük rögtön a távozókkal, hiszen akad belőlük bőven, Diego Llorente, Enzo Zidane, Yanez, Burgui, és Coentrao az, akikre talán fel sem szisszennek a madridisták, hiszen többségük szinte pályára sem lépett az elmúlt szezonban. Mellettük Pepe, Mariano, James, Danilo és Morata döntött úgy, hogy van élet a Real Madrid után, és új kihívást kerestek maguknak.

A Királyi Gárda az idei nyáron spanyolosításba kezdett, hiszen az eddigi öt érkezőből, négy spanyol nemzetiségű, és Theo Hernandez is hamarosan felveszi az állampolgárságot. Llorentében, Mayoralban, Vallejóban, Ceballosban és Theóban van még egy közös tulajdonság, mindannyian szemtelenül fiatalok, és a jövő spanyol nemzeti csapatának alapját képezik.

A Real Madrid idei, első vendéglátója a tavalyi szezonban, ha csak kicsivel is, de elkerülte a kiesőzónát, és a 16. helyen zárta a bajnokságot. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg idén, erősített a nyáron, hiszen több érkezőjük is volt, többek között a Valencia játékosa, Bakkali, vagy éppen a Real Madridtól érkező, uruguayi Federico. A hétvégi összecsapáson mind a két oldalon lesznek hiányzók. A hazaiaknak Pinchit combsérülés miatt biztosan, Gil-t pedig ágyéksérülés miatt valószínűleg nélkülöznie kell, Zidane pedig nem számíthat az öt mérkőzéses eltiltását töltő Cristiano Ronaldóra, valamint a combsérüléssel bajlódó Vallejóra. A hétközi kupamérkőzés miatt szinte biztos, hogy több olyan játékos is kezdőként fog lehetőséget kapni, hiszen a Barcelona elleni visszavágón többek között Isco és Bale is a padon ült, de Casemiro is csak csereként lépett pályára, és ne feledkezzünk meg Nachóról sem, aki eddig egyetlen percet sem kapott tétmeccsen.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy ha ez a két csapat egymás ellen játszik, érdemes a 3,5 gól feletti fogadásokat megnézni, hiszen 4,4 gólt átlagolnak meccsenként. A legutóbbi öt találkozás alkalmával, minden alkalommal a blancók hagyták el győztesen a pályát, és mindössze öt gólt kaptak ezeken az összecsapásokon  a 18 rúgott mellett.

Előre hát a 34. bajnoki címért, és azért, hogy újabb fejezetet kezdjünk meg a futball történelemkönyvében!

Deportivo La Coruna – Real Madrid Spanyol bajnokság, 1. forduló 2017.08.20. – 22:15 Estadio Riazor La Coruna

A várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Keylor; Nacho, Ramos, Varane, Theo; Casemiro, Kroos, Modric, Isco; Bale, Benzema.

Deportivo: Rubén, Bakkali, Borges, Adrián, Guilherme, Mosquera, Luisinho, Schär, Sidnei, Juanfran, Andone.

Zidane: „Címet akarunk védeni”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend