Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-09-01 09:37 Realista24 mm.mcom
Veszélyes játékot űz a Real Madrid Egyéb hírek

A Real Madrid veszélyes játékot folytat az idei nyáron. A legtöbb országban lezárult az átigazolási piac tegnap 23:59-kor, Spanyolországban még ma éjfélig lehet igazolni, és játékost regisztrálni, azonban úgy tűnik, hogy Pérezék már nem fognak senkit leigazolni. Ezzel pedig nem kevés kockázatot vállalnak, hiszen sok szakértő szerint a keret mélységét veszítette el Zidane ezen a nyáron, azzal, hogy több játékost is elengedett, és nem érkezett a helyükre megfelelő pótlás.

Annak ellenére, hogy a nyár folyamán távozott Alvaro Morata, James Rodriguez és Mariano is, a Real Madrid (eddig) nem igazolt támadót, pedig az első két játékossal együtt 31 gól is távozott a csapattól, hiszen Morata 20 gólt, James pedig 11 gólt szerzett az elmúlt szezonban. Külön fájó pont lehet a szezon során, hogy két nagy európai riválishoz távoztak ők ketten, hiszen a spanyol a Chelsea, a kolumbiai a német szuperbajnok csapatát erősíti a nyár óta. Mariano 14 alkalommal lépett pályára, amelyeken öt gólt szerzett, és ellentmondást nem tűrően hajtott minden egyes alkalommal. Néhány hete már a Lyon csapatát erősíti, ahol négy mérkőzésen már három gólnál jár, és itt jegyezzük megy gyorsan, hogy Morata is remekel, hiszen több gól és gólpassz is fűződik már a nevéhez Angliában.

A távozók helyére(?) Dani Ceballos és Borja Mayoral érkezett, és a vezetőség nem titkolt szándéka volt Mbappé leigazolása. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Pérez egy interjú keretében elmondta, hogy ennyi idősen, (18 évesen), mint a francia támadó, nem egyszerű bekerülni a Real Madrid kezdőcsapatába, annak pedig nincs értelme, hogy rekordösszegért leigazolják, és folyamatosan padozzon, így tehát nagyon úgy fest, hogy a két új érkezőnek, és a több szerephez jutó Asensiónak és Iscónak lesz a feladata, hogy pótolják a kieső 30 gólt.

Természetesen a Real Madrid kerete így is nagyon mély, hiszen szinte minden posztra két klasszis játékos jut, azonban egy esetleges sérüléshullám esetén, felborulhat minden. Erre jó példa a hétvégi, Valencia elleni mérkőzés, ahol a négy bevethető középhátvédből, mindössze egy volt játékra alkalmas, így Casemirónak kellett betöltenie Ramos szerepét.

Hasonló esetnek lehettünk szemtanúi a támadó harmadban is, hiszen Bale és Benzema ugyan tudtak játszani, de formájuk botrányos, Cristiano Ronaldo pedig eltiltását tölti, így ismét Asensiónak kellett megmentenie a csapatot. A BBC két tagja ráadásul „fogékony” a sérülésre is, és a támadósorba az egyetlen bevethető játékos jelen pillanatban Mayoral…akiről egyelőre nem tudni, hogy képes-e betölteni a Morata távozásával keletkező űrt.

A Real Madrid tehát létszámban ugyan megvan, de hogy a minőség is megmaradt-e, az nagyon jó kérdés, és erre minden bizonnyal csak a szezon végén fogunk végleges választ kapni, a cél azonban egyértelmű, megszerezni mind a hat kupát. Kettőt már sikerült!

 

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend