A Real Madrid ma este megkezdte szereplését Európa legrangosabb kupasorozatában, és Zidane ezúttal nem variálta túl a kezdőt, nem akarta a véletlenre bízni a jó eredményt.

A védelem közepén – annak ellenére, hogy Varane felépült – Nacho és Ramos kapott kezdőként lehetőséget, mellettük pedig Marcelo és Carvajal kezdett. A középpálya közepén, a sokak által álompárosnak hívott Kovacic és Isco duónak aszavazott bizalmat, Casemiro és Modric mellett. A támadósorban pedig Bale mellett a nagy visszatérő, Cristiano Ronaldo futhatott ki a Bernabéuban a kezdő sípszóra. Az APOEL kezdőjét külön nem részleteznénk, de mindenképpen meg szeretnénk említeni, hogy Sallai Roland, kezdőként kapott lehetőséget.

Az első tíz perc nem hozta meg azt a fajta játékot, amit talán sok madridista várt, hiszen Zidane tanítványai nem rontottak neki a ciprusi csapatnak, sokkal inkább a visszafogottság jellemezte a játékukat, csakúgy mint ellenfelükét is. Ezt követően Isco kapott labdát a félpályánál, majd egy remek csel után kitűnő ütemben ugratta ki Bale-t, aki a védők mögé centerezett, Cristiano Ronaldo pedig jött és közel nullszögből kilőtte a hosszú sarkot, megszerezve a vezetést csapatának, 1-0.

A gól sajnos nem tett jót a félidőnek, a blancók, talán még jobban visszavettek – ráadásul Kovacicot sérülés miatt, már az első játékrész közepén le kellett cserélni –  az APOEL játékosai pedig a hátrány ellenére sem erőltették a támadásokat. A Madridból egyedül Cristiano Ronaldo játéka volt gólra törő, de minden próbálkozása nem jártak sikerrel, így egy gólos Real vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a játékosok.

A második játékrészt már úgy kezdték a habfehérek, ahogy az elvárható volt, hogy ehhez egy fejmosásra volt szükség Zidane-tól vagy eleve ez volt a terv, azt sosem tudjuk meg. Ronaldo ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, és rögtön meg is szerezhette volna második gólját, azonban próbálkozása a kapufáról a gólvonalra pattant, majd onnan ki. Nem úgy 3 perccel később, amikor egy kezezést követően jogosan mutatott a büntetőpontra a játékvezető, és a megítélt tizenegyest védhetetlenül a bal alsó sarokba helyezte , 2-0.

Könnyedén 3-0 is lehetett volna az eredmény, ha Isco jobban összpontosít, ugyanis a spanyol középpályás kapott remek labdát – ki mástól, mint – Ronaldótól, de a kapujából kirobbanó hálóőr védeni tudta Isco lövését. A 61. percben azonban már ő sem tudta megakadályozni a hazai csapatot az újabb gól megszerzésében. Egy Marcelótól érkező beadást próbált fejjel a kapura tenni Bale, fejese azonban felfelé pattant egy ciprusi védőről, a félpályáról felsprintelő Sergio Ramos pedig ollózós mozdulattal juttatta a hálóba a labdát, 3-0-ra módosítva az eredményt.

A három gólos vezetés ellenére sem lassított a hazai gépezet, láthatóan ki akarták szolgálni a Bernabéuba kilátogató, közel 80.000 szurkolót, valamint a televízió képernyői előtt ülő néhány millió szurkolót, és mindent megtettek, hogy újabb gólokat szerezzenek, azonban sajnos nem jártak sikerrel, csak két les gólt sikerült összehozni. Mindenképpen meg kell, hogy említsük, a Real Madridban két új játékos is debütálhatott a Bajnokok Ligájában, mégpedig Dani Ceballos és Borja Mayoral is, az egyik érvénytelen gól éppen előbbi nevéhez fűződik.

A csoport másik mérkőzésén a Tottenham  3-1 arányban múlta felül a Dortmund csapatát, így tehát a csoport állása a következő:

  1. Real Madrid
  2. Tottenham
  3. Borussia Dortmund
  4. APOEL

Folytatás vasárnap a spanyol bajnoságban, a Real Sociedad vendégeként, ahol – a két egymást követő bajnoki döntetlen miatt – már nem szabad hibázni, három ponttal kell hazatérni.

Hala Madrid!

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás