Advertisement

Cristiano Ronaldo 400. mérkőzését játszotta a Real Madrid mezében a Dortmund ellen, és újra ő jelentette a különbséget, hiszen két gólt is szerzett.

Ronaldo a 9. szezonjában ért el ehhez a mérföldkőhöz, és 412 góljával ő a klub történetének legeredményesebb játékosa. A portugál legenda még 2009 augusztusában debütált egy Deportivo elleni bajnoki mérkőzésen, amelyet 3-2-re nyert meg a Real Madrid, és ő a harmadik külföldi játékos, aki legalább 400 meccsen pályára lépett a királyi gárdában. Roberto Carlos és Marcelo érték el korábban ezt a számot.

A lefújás után Ronaldo nyilatkozott: “Meg akartuk szerezni az első győzelmünket itt. Olyan kihívás volt, amire készen kellett állnunk, ha be akarjuk írni a nevünket a történelem könyvekbe. A csapat fantasztikus munkát végzett, jól játszottunk, rengeteg helyzetünk volt. Nem könnyű három gólt lőni itt, de remek teljesítmény volt ez tőlünk ma este. Támadásban, védekezésben, és a pálya közepén is jó meccset hoztunk.”

“A statisztikák önmagukért beszélnek. Boldog vagyok, hogy már 400-szor pályára léptem ebben a csapatban, és örülök a góljaimnak is. A csapattársaimnak és a Real Madridnak köszönhető, hogy ma az a játékos vagyok, aki. A lehetőségek mindig jönnek, és általában élek velük, de vannak napok, amikor a kapus vagy a kapufa az utamban áll. Mindig ugyanúgy dolgozom, nem változik a hozzáállásom, sosem vesztem el a reményt, jól állok a dolgokhoz, pozitívan gondolok mindenre, és készen állok az igazán nagy kihívásokra.”

“Ez egy csapatjáték, ha pedig nem játszom, akkor is remek csapatnak látom a Madridot, hiszen kiváló keretünk van. Mindannyian ugyanazért küzdünk, és ez a keret képes arra, hogy pótolja a hiányzó játékosokat, hiszen elég potenciál és minőség van benne.”

“Úgy tűnik, hogy minden meccsen bizonyítanom kell, hogy ki vagyok. A kritikák pedig mindig egyre hangosabbak.”

Ronaldo 267 mérkőzésen lépett pályára a ligában, 90-szer a BL-ben, 30-szor a Spanyol Kupában, hétszer a Spanyol Szuper Kupában, négyszer a Klub vb-n, és az Európai Szuperkupán kétszer. Így jön össze számára a 400 találkozó a Real Madridban.  A 2011/12-es és a 2012/13-as kiírásban lépett pályára a legtöbbször, 55-ször. A Real Madridnál töltött évei alatt 293-szor hagyta el győztesen a pályát és többek között három Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás