Advertisement

John Toshack, a Real Madrid korábbi vezetőedzője egy spanyol rádióadónak adott rövid interjút, amelynek alaptémáját Bale és a sérülései adták.

Meglepődtél, amikor nem láttad Bale-t a 30 Aranylabda jelölt között?

“Nem, mindazonáltal nem tudom, hogy kik azok az emberek, akik erről döntenek, de különösebben nem tulajdonítok nagy jelentőséget az olyan dolgoknak, mint legjobb játékos, vagy a legjobb csapat…”

Állhatnak pszichológiai dolgok Bale visszatérő sérülései mögött?

“Ha sérült vagy, ha nem, szerintem nem mentális kérdés. Ha a tesztek azt mutatják ki, hogy problémája van a játékosnak, aki nem tud futni, az nem pszichológiai probléma.”

Bale jobb oldali játéka okozhatja ezeket a sérüléseket?

“Emlékszem, amikor néhány éve Gareth arról beszélt, hogy miképpen is rúgja meg a labdát a bal külsőjével. Bale mindig is olyan játékos volt, aki a bal oldalon játszott, és most pedig a másik oldalon teszi…Bale bal oldali védő volt, és mindig a bal oldalon játszott. Soha nem láttam korábban  [Paolo] Maldinit vagy Roberto Carlost vagy [Giacinto] Fachettit a jobb oldalon játszani. Talán ez olyan dolog, amivel valamit kezdeni kell.”

Mindezek hatással lehetnek a teljesítményére a Realban?

“Valószínűleg igen. Ha a meccsek 30%-át kihagyod…nagyon frusztráló lehet neki.”

Vége van a  Bale, Benzema, Cristiano támadósornak?

“A BBC-nek sok nehézséggel kell most szembenéznie. Nem hinném, hogy a jövőben sokat látjuk együtt őket a pályán.”

Jobb lenne Bale számára, ha másik csapathoz igazolna?

“Az emberek a Real Madridnál ezt jobban tudják nálam. Gareth az irányításom alatt, 17 évesen debütált a válogatottban, és most 28 éves. A következő 3-4 évben jöhet el karrierjének legjobb időszaka. A Reálnál az elvárások hatalmasak, és ha nem vagy 100%-os fizikailag, akkor még nehezebb.”

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás