Advertisement

A válogatott szünet után a Real Madrid hét pontos hátrányból indul a Barca után a ligában, újra jön a rotálás, vannak sérültek, és jövő héten már a Tottenham ellen kell jó eredményt elérni a Bajnokok Ligájában.

Mióta Zidane a Real Madrid edzője, azóta összesen hat alkalommal kellett válogatott szünetet követően összeraknia a csapatát. Ötször ez olyannyira sikerült is, hogy nyert a csapat, míg egyszer, éppen legutóbb a Levante ellen csak egy döntetlen jött össze hazai pályán, a Santiago Bernabéuban még szeptember kilencedikén.

Zidane ezekre a találkozókra mindig ugyanazt a módszert alkalmazza: ez pedig a rotálás. “Nem fogok változtatni, hiszek abban, amit csinálok” – mondta egy sajtótájékoztatón utalva arra, hogy mennyire hisze a módszerében.

Ezúttal is használnia kell ezt a módszert, hiszen nem csak a válogatott szünet miatti fáradtság és sok utazás határozhatja meg a kezdőt, hanem a sérülések is. Carvajal, Kovacic, Bale és Keylor biztosan nem tart a csapattal a Getafe elleni találkozóra. Mindez azt jelenti, hogy az edzőnek legalább 5 helyen meg kell változtatnia az Espanyol elleni kezdőt. Achraf lesz Carvajal helyettese a csapatban, de ott lesz majd Casilla a kapuban, Theo a balhátvéd pozíciójában, Marcos Llorente Casemiro helyén, és L. Vázquez is szerepet kaphat a szélen.

A sok utazás és válogatott meccsek miatt szüksége lesz az alap kezdőknek a pihenésre, főleg a jövő hét kedden sorra kerülő Tottenham elleni BL-meccs miatt. Így kaphat pihenőt Varane, Casemiro és Modric is. Keylor sérüléssel tért vissza a csapathoz, így ő nem pihentetés céljából marad majd ki. Az ötödik ember, aki ezúttal a padra kerül, vagy a keretben sem lesz, az Asensio vagy Isco, akik végig ott voltak a spanyol válogatottal, legutóbb Izraelben. A címvédő hátránya hét pont a Barcelona mögött a La Ligában, mindez pedig azt jelenti, hogy a Real Madrid nem engedhet meg magának újabb pontvesztést, főleg nem abban a stadionban, ahol 2012 óta veretlenek. Az utolsó Getafe – Real Madrid 1-5 lett, Zidane pedig reméli, hogy bejön az újabb rotálás, és sikerül megszerezni a három pontot.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás