Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-10-13 08:26 Realista24 madridom.hu
Folytatódnak a bajnoki küzdelmek: Getafe – Real Madrid Spanyol Bajnokság

Két hosszú hétig nélkülöznünk kellett a televíziók képernyőiről kedvenc klubcsapatunkat, a válogatott mérkőzések miatt, egy dolog azonban sajnos nem változott ezen időszak alatt, mégpedig a Real Madrid hátránya az éllovashoz képest, amit csak emlékeztető jelleggel írnánk, hogy hét pont.

Ám holnap ismét pályán láthatjuk kedvenceinket, ezúttal a Getafe otthonában. Mégpedig annak a Getafénak az otthonában, ahol a Real Madridnak nem megy, hiszen a kis madridi csapat számos alkalommal megtréfálta a múltban a Királyi Gárdát. Azonban, ha a Getafe ellen is sikerül a három pont megszerzése, akkor a Real Madrid lesz az első olyan spanyol csapat, amely sorozatban 13 idegenbeli mérkőzésen is győzni tudott. Jelenleg Zidane csapat a Guardiola-féle Barcelonával áll a dobogó legfelső fokán.

Zidane dolga – már ami a kezdőcsapat összeállítását illeti – egyrészről egyszerűbb lett, másrészről pedig bonyolódott, hiszen Marcelo és Benzema is bevethető állapotban vannak, Dani Carvajal, Navas és Bale (újra) harcképtelenné vált. A védelemben jó esély van arra, hogy újra Nacho kapjon szerepet, ezúttal jobb oldalon, a balosra visszatér az örökké vidám Marcelo, középen pedig Varane és Ramos fogja remélhetőleg útját állni a Getafe támadóinak, persze szabályos módon.

A középpályát minden bizonnyal Kroos, Modric, Casemiro trió fogja alkotni, azonban ezt boríthatja Kroos apróbb bordasérülése. Kovacic továbbra is felépülését folytatja, így ha a német sem tudja vállalni a játékot, akkor nagy valószínűséggel Isco lesz a harmadik tagja a triumvirátusnak. A támadósorban Cristiano Ronaldo és Benzema pályára lépésében biztosak lehetünk, a maradék egy helyre pedig az Isco, Asensio, Lucas hármasból fog kikerülni a győztes.

A két csapat legutóbbi öt találkozóján, minden alkalommal a blancók hagyhatták el győztesként a pályát, 22 rúgott, és 5 kapott gól mellett. Az elmúlt hetek teljesítménye is a vendégek várható győzelme mellett szól, hiszen a Madrid a legutóbbi három mérkőzésének mindegyikét megnyerte, a Getafe viszont egy győzelem mellett, egy döntetlent és egy vereséget is el kellett, hogy könyveljen.

Természetesen nem a múltbeli teljesítmény fogja megnyerni vagy elbukni a mérkőzést, ékes példája ennek a Betis elleni vereség, amit minden tekintetben a habfehérek várhattak optimistább hangulatban, a végén viszont a Betis játékosai örülhettek a három pontnak.

Hogy egy kicsit előre is tekintsünk, ez a mérkőzés nem csak a három pontról fog szólni, hanem nagyban fogja segíteni a keddi, Tottenham elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre való felkészülést is, és Zidane is valós képet kaphat arról, hogy játékosai milyen formában is vannak.

Getafe – Real Madrid La Liga, 8. forduló 2017.10.14. – 16:15 Coliseum Alfonso Pérez Getafe

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend