2016. január kilencedikén Zinedine Zidane először vezette ki a pályára a Real Madrid csapatát vezetőedzőként, azóta pedig megnyert két Bajnokok Ligáját, egy FIFA Klubvilágbajnokságot, két UEFA Európai Szuperkupát, egy spanyol bajnoki- és egy Spanyol Szuperkupa trófeát.

A Getafe elleni spanyol bajnoki mérkőzés lesz Zinedine Zidane századik találkozója a Real Madrid vezetőedzőjeként. Első meccse a Deportivo ellen volt, azt 5-0-ra nyerte a csapat, azóta pedig közel hetvenöt százalékos győzelmi rátája van a francia mesternek. A Real Madrid trénere összesen hat versenysorozatban vezette a csapatot: a spanyol bajnokságban 65, a Bajnokok Ligájában 22, a Copa del Rey-ben hat, a Klubvilágbajnokságon, az Európai Szuperkupán és a Spanyol Szuperkupán pedig két-két mérkőzésen.

Az eddigi kilencvenkilenc meccsen a Real Madrid 271 gólt szerzett, ez mérkőzésenként átlagosan 2.74-es átlag, emellett pedig csupán nyolc alkalommal talált legyőzőre a Királyi Gárda. Érdekesség, hogy a klub történelmében Zinedine Zidane az az edző, aki első száz mérkőzéséből a legkevesebbet veszítette el. A kispadon töltött ideje alatt Zinedine Zidane történelmet írt a csapattal azzal, hogy zsinórban kétszer is meghódította Európát a Bajnokok Ligájában, a sorozat jelenlegi formátumában ez korábban egyetlen együttesnek sem sikerült. Tavaly volt a klub történelmében harmadszor példa arra, hogy egy szezonon belül a spanyol bajnokságban és a legrangosabb európai kupasorozatban is diadalmaskodni tudott a Real Madrid, és a csapat új spanyol veretlenségi széria rekordot állított fel azzal, hogy 2016 áprilisa és 2017 januárja között nem talált legyőzőre. És persze amellett a tény mellett sem mehetünk el, hogy zsinórban hetvenhárom meccsen betalált az egyesület legalább egyszer a tétmérkőzéseken, ami európai rekord, ledöntve a Bayern München korábbi, 61 mérkőzésig tartó szériáját.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás