Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-10-13 15:22 Realista24 as.com
Zidane: „A liga megnyerése az eddigi legjobb pillanatom” Nyilatkozatok

A Real Madrid a hétvégén, egészen pontosan holnap, a Getafe vendégeként fog pályára lépni. Ez a meccs pedig különösen fontos lesz Zidane számára, hiszen ez lesz a 100. mérkőzése a Real Madrid vezetőedzőjeként, és mindenképpen jó lenne, ha ezt három ponttal ünnepelhetné. A francia mester megtartotta az ilyenkor szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Valdebebasban.

Válogatott szünet: „A játékosok többé-kevésbé jó állapotban tértek vissza, és ez a legfontosabb dolog. Örülünk, hogy a nemzetközi kötelezettségeket követően újra a bajnokságban játszhatunk. A játékosok fontos mérkőzéseken léptek pályára, most pedig újra a bajnokságban kell helytállniuk.”

Gareth Bale: „Jól dolgozik, napról-napra jobban van. A Getafe ellen nem tud pályára lépni. Két dolog van vele kapcsolatban, az elsőt a Dortmund elleni mérkőzésen szedte össze, és izomtúlterhelésnek tűnt. Ezt követően jött a másik sérülése. Nem tudom megmondani, hogy mikor lesz újra bevethető, de egyre jobban van, és napról napra haladunk. Nem tudjuk megmondani, hogy egy héten vagy tíz napon belül tud majd újra játszani. A lehető leghamarabb vissza akar térni.”

Lennél valaha a Barcelona edzője? „A szívem a Real Madridé. Játékosként ugyanez volt a helyzet, megkérdezték tőlem, hogy akarok-e a Real után máshol játszani, és a válaszom nem volt.”

A kedvenc pillanata edzőként az elmúlt 100 mérkőzésen: „A legkülönlegesebb pillanat a bajnokság megnyerése volt. Messze ez a legjobb emlékem. Mindegyik nagyon különleges, de ezt választom, mert ez a következetességen alapszik, napról napra. Nagyon nehéz, és nincs jobb érzés, mint végül megnyerni.”

Keylor Navas sérülése: „Remélhetőleg csak pár napot jelent a sérülése. Luca Zidane sérülése komolyabb, mert a vállaival van gond. Kiko Casilla fog védeni a Getafe ellen, és Moha valamint Belman lesznek még a keretben.”

Karim Benzema, Marcelo és Theo Hernandez visszatérése: „Hét mérkőzés vár ránk, rövid idő alatt, és mindenkire szükségünk lesz a következő válogatott szünet előtt.”

Atletico Madrid vs Barcelona: „A Getafe legyőzésére koncentrálok, mindegy, hogy mi történik azon a mérkőzésen. Nem foglalkozom más eredményekkel különösképpen, csak a hátrány ledolgozására fókuszálunk.”

Mi a véleményed arról, hogy a Real Madridnak el kellett volna adnia Bale-t, és leigazolnia Mbappét? „Nem hiszem, hogy lenne ilyen ügy. Mi csak azokra a játékosokra gondolunk, akik a keretben vannak. Nem tekintünk előre, vagy hátra, csak a jelenre koncentrálunk.”

Dani Carvajal: „Mindannyian tisztában vagytok, hogy mi a helyzet Danival, a szív nem játék. Nagyon türelmesnek kell lennünk ezzel a problémával. Jól dolgozik, nyugodt, és teljes mértékben hisz benne, hogy ezek a dolgok segítenek a felépülésében. Azt akarjuk, hogy 100%-os legyen, ez lehet egy vagy két hét is, de a legfontosabb az egészsége.”

Benzema: „Fontos játékosunk, remélem, hogy holnap viszontláthatjuk.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend