Isco és Asensio a Real Madrid két tündöklő csillaga, és nem csak egyénileg tűnnek ki a mezőnyből, hanem a kettőjük között uralkodó összhang is igen beszédes. Mindezek mellett a duó összességében 48 gólból vette ki a részét eddigi Real Madridos pályafutása alatt.

Isco ugyan még csak a 25. életévét tapossa, de ez már az ötödik szezonja Madridban. Amióta a malagai születésű klasszis áttette székhelyét Madridba, 16 gólt szerzett, és számos közülük döntő gólnak bizonyult. Nem is kell messzire visszamenni, elég a Sporting ellen a tavalyi szezonban lőtt góljára, vagy az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntős góljára gondolni, de említhetjük az Európai Szuperkupán szerzett találatát is.

Asensio szemtelenül fiatal, mindössze 21 éves, de már 56 mérkőzést játszott a blancók színeiben, és egészen káprázatos gólátlaggal büszkélkedhet, hiszen 17 gólnál jár. Első szezonjában hetet lőtt, és szinte kivétel nélkül mindegyik hatalmas és gyönyörű gól volt. Többek között a Sevilla, a Barcelona, a Las Palmas, a Real Sociedad és a Bayern München szurkolói sem fogják elfeledni nagyszerű góljait.

Térjünk át a gólpasszokra. A két játékos amióta együtt játszik, összesen 15 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe valamelyik csapattársát, ezekből tíz Isco nevéhez köthető. Érdekesség, hogy mindet a bajnokságban osztotta ki, hetet az elmúlt szezonban, idén pedig háromnál jár. Asensio az öt gólpasszából hármat a bajnokságban, egyet a kupában és egyet a Bajnokok Ligájában adott. Egymásnak összesen egy-egy gólpasszt tudtak kiosztani.

Asensio debütálása óta, amely 2016. augusztus 9.-én volt, a két játékos 43 mérkőzésen lépett együtt pályára, 29 bajnoki, 8 Bajnokok Ligája, négy kupa, egy Európai Szuperkupa és egy Spanyol Szuperkupa meccsen. A két madridi játékos pedig ezen idő alatt összesen 6 kupával tudta megörvendeztetni a madridistákat, és a fent említett számok rávilágítanak arra, hogy oroszlánrészt vállaltak a sikerekből.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás