A Real Madrid korábbi játékosa, a brazil Kaká befejezi pályafutását, miután utolsó szezonját az MLS-ben az Orlando City csapatánál töltötte.

Az egykori aranylabdás még nem tudja pontosan, hogy mihez kezd a jövőben, de korábban elmondta, hogy szívesen követné Zidane-t, és lenne edző valamikor. Addig is eleget tesz a szponzori szerződésekben foglaltaknak, így most éppen Oroszországban járt, ahol többek között Messi oldalán mutatta be a jövő évi vb hivatalos labdáját. Az eseményen persze ott voltak a sajtó képviselői is, az alábbi interjút pedig a kolumbiai El Espectador készítette Kakával. 

Aranylabda: “Elképesztő dolog megnyerni egy ilyen díjat egy olyan sportban, amely alapvetően a csapatról szól. Ugyanakkor mindenki ki akarja mondani egyszer, hogy “én vagyok a legjobb”. Próbáltam mindig ugyanazon a magas szinten teljesíteni, de tudtam, hogy én is azért nyertem a díjat, mert a csapatunk akkor kiváló volt, és sokat nyertünk. Mindig hálás leszek a csapattársaimnak a Milan együttesénél, hogy segítségemre voltak ebben.”

“A fociról nem lehet úgy beszélni, mintha egy tudomány lenne, szóval igazán nehéz megmondani, hogy mit hoz a jövő. De talán nem rossz tipp, ha azt mondom, hogy a Messi – Cristiano Ronaldo korszak után Neymar lesz a következő, aki megnyeri az Aranylabdát.”

A madridi karrierje: “A Real Madridnál minden annyira fel van nagyítva. Igaz ez a jó dolgokra és a rosszakra egyaránt. Ezért nagyon hamar alkalmazkodnod kell mindenhez, főleg a sajtó és a szurkolók által támasztott elvárásokhoz, a nyomáshoz. Egy játékos számára egészen elképesztő tapasztalat a Real Madridban játszani. Nagyon sokat fejlődtem ott, sokat értem. Főleg a személyiségem.”

A Jameshez hasonló távozása: “Ami velem és Jamessel megtörtént, az bárkivel megtörténhet, nem csak a Real Madridban. Játékosként olyan döntéseket hozol, amelyekről úgy gondolod, hogy jó irányba terelik majd a karrieredet. Aztán történhet úgy, hogy a dolgok nem alakulnak az elvártaknak megfelelően. Ez bárkivel megeshet.”

James: “Egy dolog teljesen biztos: James nem felejtett el focizni. Ő még mindig egy fantasztikus játékos, aki hamarosan újra formába lendül az új klubjában, és biztos vagyok benne, hogy Kolumbiát is segíteni fogja a játékával. A foci mindig fejlődik és gyorsabb lesz, de a Jameshez hasonló játékosok pontosan tudják, hogy kell ehhez alkalmazkodni. Már most másként játszik, mint pár éve. Fejlődik és változik a játéka. Nem szabad elfelejteni, hogy az előző vb-n ő volt a legjobb játékos.”

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás