Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-11-21 22:36 Tromposch Ádám madridom.hu
Gólok, Gólok, végre gólok – megváltozik minden? APOEL – Real Madrid: 0-6 Bajnokok Ligája

A Real Madrid a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában az APOEL ellen lépett pályára.

A 2. percben egy kontra után Benzema passzolt Ronaldóhoz, aki az átvétel után lőtt, de a labda középre ment, így nem volt gond Nauzet számára a védéssel. Az első tíz percben aztán további jó vendég támadásokat nem láthattunk, az APOEL feljebb védekezett, rendre megzavarta Kroosékat a labdakihozatalban.

A következő tíz percben sem volt túl sok ötlet a vendég együttes játékában, ám végül egy Carvajal beadást követően Vinicius sarkalta Modric elé a lasztit, a horvát pedig kapásból, nagyon szép mozdulattal a hálóba lőtt: 0-1! A következő ziccert aztán az APOEL hagyta ki, nevezetesen Sallai, aki senkitől sem zavartatva fejelt fölé egy kiváló beadást.

Sokáig aztán nem történt túl sok említésre méltó lehetőség, aztán a 40. percben Kroos vette észre, hogy Benzema a védők között beindult, a német passza után pedig a francia csatár betekerte a labdát a kapuba: 0-2! Nem kellett sokat várni a következő gólra sem: egy szöglet után Varane fejelte le a labdát, Nacho lecsapott rá és közelről a kapuba lőtt:0-3! A játékrész végén aztán még egy nagyon szép, tanári kontrát is láthattunk, aminek a végén Benzema – CR – Benzema volt a labda útja, és persze végül a háló: 0-4! 

A második félidőben sem állt le a címvédő, szép támadást követően Marcelo adott be a bal oldalról – ezúttal pontosan, középen Cristiano Ronaldo remekül érkezett, és gyönyörűen a hálóba fejelt: 0-5! Pár perc múlva jöhetett volna a Ronaldo-dupla, de szép kényszerítő után ezúttal mellé trafált a portugál. Nem úgy az 54. percben, amikor Benzema támadta le a védőket, végül Ronaldo elé pattant a laszti, ő pedig köszönte szépen, és tizenhatról az üres kapuba vágta: 0-6! 

Zidane aztán kettőt is cserélt: Marcelo helyére Theót küldte be, és végre Ceballos is lehetőséget kapott, ő Kroost váltotta. Sallai Roland is ekkor hagyta el a pályát, egy órája volt ismét a Real Madrid ellen a magyar srácnak. A cserék után a Real Madrid passzolgatott, eldugta a labdát, és Asensio lövését védte Nauzet.

A Real Madrid a gyengébb kezdés után egy Modric lövést követően más fokozatba váltott, az APOEL lelkesedése is alábbhagyott, és végre jöttek a gólok, azok a fontos gólok, amelyek talán átlendíthetik a csapatot, és innentől azt a Real Madrid látjuk majd, amelyet annyira szeretünk nézni. Zidane a mérkőzés előtt azt mondta, hogy egy meccs megváltoztathat mindent, ha jönnek a gólok, megfordulhatnak a dolgok. Reméljük igaza lesz. A Real Madrid újra ott van a BL legjobb 16 csapata között! 

Mérkőzés: APOEL – Real Madrid: 0-6 Versenysorozat: Bajnokok Ligája, 5. forduló Kezdőrúgás: 2017.11.21. (kedd) 20:45 Helyszín: GSP Stadium, Nicosia

A mérkőzés jegyzőkönyve:

APOEL: Nauzet; Vouros, Jesús Rueda, Carlao, Roberto Lago; Sallai (Efrem 60′), Zahid; Vinicius (Farias 59′), Morais (Ebecilio 67′), Aloneftis; Poté.

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo (Theo 59′), Modric, Kroos (Ceballos 59′), Asensio, Lucas Vazquez, Benzema (B. Mayoral 64′), Ronaldo.

Játékvezető: Artur Soares Dias (portugál); sárga lapot Carvajal kapott. 

Folytatás szombaton a spanyol bajnokságban, amikor a Málaga látogat a Santiago Bernabéuba.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend