A Borussia Dortmund elleni mérkőzés előtt Mateo Kovacic mellett természetesen a Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A francia mester meccs előtti nyilatkozata:

A Dortmundról: “Tudjuk, hogy sok mindenért játszanak. Mi már továbbjutottunk a csoportból ugyan, de arra összpontosítunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, és nem jár az agyunk az ellenfél helyzetén. Csak magunkra figyelünk majd, arra, hogy jó meccset játsszunk. Mikor ránézek a csapatomra, azt látom, hogy jó formában vannak. Több gólt kell lőnünk. Nem ideális a helyzetünk a spanyol bajnokságban, de nyugodt vagyok miatta, mert előbb vagy utóbb a szezon változni fog. Továbbra is keményen kell dolgoznunk a játékunkon. Nem felejtettem el, hogy mit ért el eddig ez a csapat. Vannak sorozatok, amik tovább tartanak, mint mások. Emlékszem a Málaga, a Las Palmas, az APOEL elleni meccsekre, jöttek a gólok, mi pedig tovább dolgozunk azon, hogy ez a teljesítmény folyamatosabb legyen”.

Gareth Bale: “Várunk vele, mert nem edzett a csapattal egyelőre. Meg kell néznünk, hogy hogyan érzi majd magát. A Klubvilágbajnokságra biztosan utazik majd a csapattal”.

Lesz télen új érkező a csapathoz? “A csapatot ért kritikákkal nem tudok mit kezdeni, az emberek véleményét nem tudom megváltoztatni, persze saját véleménye mindenkinek lehet. Nem is zavar engem az ilyesmi, nem is kommentálom. Én úgy látom a csapatot, ahogyan más nem. A téli átigazolások kapcsán még nem jutottunk döntésre”.

Cristiano Ronaldo: “Több szeretetet és tiszteletet kell adnunk Cristianónak, de ő nem változott semmit. Akkora játékos, hogy ha a dolgok nem a szokásos rend szerint alakulnak, akkor az emberek elkezdenek beszélni róla. Akik szeretik őt és a Real Madridot, tudják, hogy mit csinál: addig próbálkozik, amíg a gólok elkezdenek jönni. Az előző szezonban fenomenális munkát végzett. Én tartanék tőle az ellenfelek helyében, és a kritikusok helyében sem írnám le őt. Messivel nagyon jó játékosok, akik még nagyobbá teszik egymást. Sokáig fog tartani ez a párharc kettejük között”.

A Bajnokok Ligája sorsolásáról, és az Atlético-Chelsea meccsről: “Ebben a sorozatban nincsenek könnyű ellenfelek, sem csoportelsőként, sem pedig másodikként. Mindegyik csapat nagyon nehéz lehet, nagyszerű és nehéz egyenes kieséses szakasz lesz. Nézni fogom az Atlético meccsét, mert imádom a focit. De a csapatomat nem érinti az a meccs, engem pedig csak a Real Madrid érdekel. Győzzön majd a jobbik csapat”.

Kovacic: “Cristianónak kell megnyernie az Aranylabdát, hihetetlen éve volt”

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás