Sergio Ramos a kezdőcsapatban kapott helyet ma este a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, ez volt a spanyol védő 542. szereplése a Real Madrid mezét viselve.

Ezzel Sergio Ramos már bekerült a klub történelmének tíz legtöbbet szereplő játékosa közé, jelenleg Gutival osztozik a tizedik helyen, aki 1995 és 2010 között játszott a Királyi Gárdában. A sorban Míchel áll most Ramos előtt, aki 559 mérkőzést játszott a habfehér alakulat szerelésében, a klub történelmében három legtöbbet játszó játékos pedig Raúl (741 mérkőzés), Iker Casillas (725) és Sanchís (710).

Sergio Ramos a Dortmund elleni mérkőzés után röviden nyilatkozott is: “Nagyon intenzív meccsünk volt, különösen az első fél óra. Azután kicsit visszaestünk, a Dortmund pedig ki tudta használni a helyzeteit. A kitartásunk végül kifizetődő volt, és sikerült egy önbizalomnövelő győzelmet elérnünk a csoportkör utolsó meccsén. Egy ideig még viselnem kell ezt az arcvédő maszkot, viszont ma azért döntöttem úgy, hogy nem veszem fel, hogy kényelmesebben érezzem magam a pályán”.

“Ha meg akarod nyerni a Bajnokok Ligáját, a legjobb csapatokat is le kell győznöd. A csoportmeccs összességében jó volt, most pedig már csak várnunk kell a nyolcaddöntő sorsolásáig. Továbbra is fejlődnünk kell, és a legjobbat kell kihoznunk magunkból. A dolgok nem mindig a tervek szerint alakulnak, de jó úton haladunk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat”.

Sergio Ramosnak ez a tizenharmadik szezonja a Real Madridban. Itt eltöltött eddigi ideje során felejthetetlen és létfontosságú gólokat szerzett, tanúbizonyságot tett akaraterejéről, harci szelleméről és képességeiről. Összesen hatvankilenc gólnál jár a Real Madrid mezében, trófeagyűjteménye többek között ezeket foglalja magában: három Bajnokok Ligája, két FIFA Klubvilágbajnokság, három UEFA Európai Szuperkupa, négy spanyol bajnokság, két Spanyol Kupa, három Spanyol Szuperkupa.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás