Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-12-08 21:58 Tromposch Ádám madridom.hu
Újabb nagy kihívás, újabb rangadó, ezúttal lyukas védelemmel… Előzetes: Real Madrid – Sevilla Spanyol Bajnokság

A Real Madrid a spanyol bajnokság 15. fordulójában a Sevillát fogadja.

A héten mindkét csapat továbbjutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 együttese közé. A Sevilla 2. helyen végzett csoportjában a Liverpool mögött, míg a Real Madridot szintén egy angol klub előzte meg, a Tottenham. A jövő hétfői sorsolást így mindkét csapat úgy várja, hogy egy csoportgyőztes lesz majd az ellenfele a következő körben.

Ami talán egyelőre mindennél fontosabb – legalábbis a sorsolásig biztosan – az nem mást mint Cristiano Ronaldo nagy napja, tegnap ugyanis Párizsban átvette az őt megillető 5. Aranylabdát, amivel kiegyenlítette Messi díjainak számát, és természetesen elégedetten, boldogan nyilatkozott a gálán: „Igazán boldog vagyok, ez egy fantasztikus pillanat a karrieremben. Régóta várok már erre. Egészen kiváló szezon van mögöttünk, megnyertük a ligát és a Bajnokok Ligáját is.”

A portugál zseni tehát boldog lehet, és még felszabadultabb, így teljes erővel koncentrálhat az előtte és a csapat előtt tornyosuló kihívásokra, amiből bizony van bőven. Az első persze a Sevilla elleni bajnoki, ahol rögtön több problémával is meg kell küzdenie Zidane-nak, mert sok hiányzója van, főleg a hátvédek között.

A francia mester nem számolhat Ramos, Carvajal és Casemiro játékára eltiltás miatt, míg Varane megsérült a Dortmund ellen, ráadásul Bale sem bevethető, így a keretben mindössze öt igazi védő van, de közülük is csak Nacho és Vallejo tud biztonsággal játszani a védelem tengelyében. 

Igaz, a Sevilla idegenbeli statisztikáit vizsgálva annyira nem kellene izgulni, ha az igazán nagy rangadókat nézzük. Nolitóék idegenben ugyanis csak a Getafét, a Gironát és a Villarrealt verték – igaz persze, hogy egyik sem könnyű feladat, ám a Barcelona, az Atl. Madrid, a Bilbao, valamint a Valencia otthonában sem tudtak pontot szerezni, és ezeken a meccseken csupán egy gólt lőttek.

Mindezek ellenére 28 pontot már gyűjtött az andalúz együttes, így pontosan annyi pontja van mint a címvédőnek, és a Sevilla az elmúlt három meccsét meg is nyerte. Sorrendben a Celtát 2-1-re, majd a Villarrealt idegenben 3-2-re, és végül a múlt héten a Deport otthon 2-0-ra tudta legyőzni a csapat, ez a sorozat pedig nagy önbizalmat adhat a játékosoknak.

A Real Madridnál tehát kettős érzésekkel várhatják a rangadót, hiszen Cristiano öröme vegyül az eltiltásokkal és a sérültekkel, ám Zidane elmondta a meccs előtt, hogy a francia védő állapota nem komoly és Bale is hamarosan visszatérhet, valamint kitért arra is, hogy a Sevilla elleni találkozón a szurkolók segítség is kéri, hiszen nagyon fontos 3 pont forog kockán. 

Nézzük ezek után mi lehet a megoldás a kezdőre. A kapuban nincs gond: Keylor véd majd. A védelem jobb oldalára több opció is van. Az alap megoldás Achraf, aki már korábban is bizonyított, de ha egy ilyen rangadót nem bízna rá a mester, akkor Nacho is kezdhet ott, vagy éppen L. Vázquez, aki már többször feltalálta magát abban a pozícióban. 

Amennyiben Achraf vagy Lucas lesz a megoldás, akkor középen Nacho és Vallejo párja állíthatja meg Ben Yeddert és társait, míg a bal oldalon Marcelo kezd. A középpályán Casemirót kell pótolni, de Kroos és Modric ott lesz, mellettük a brazil helyén M. Llorente vagy Kovacic kaphat lehetőséget, kiegészülve Iscóval, elől pedig Benzema és C. Ronaldo.

Zidane a védelmet illetően tehát nincs könnyű helyzetben, ám a középpályán megvan az a minőség, amivel egy jó csapatvédekezéssel sikerülhet megállítani az ellenfelet. A Sevillának rengeteg lehetősége van, több hadrendben is képesek jól játszani, így Zidane-nak is okos taktikát kell választania, ha nem akar az ellenfél csapdájába esni. Reméljük, hogy ezúttal hazai pályán egy magabiztos sikert láthatunk kissé felforgatott csapattal is, hogy aztán a klub vb-n újabb címvédésért küzdhessen a madridi együttes.

Mérkőzés: Real Madrid – Sevilla Versenysorozat: La Liga, 15. forduló Kezdőrúgás: 2017.12.09. (szombat) 16:15 Helyszín: Madrid, Santiago Bernabéu TV: Sport1 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Keylor; Achraf, Nacho, Vallejo, Marcelo; Kovacic, Kroos, Modric, Isco; C. Ronaldo, Benzema.

Sevilla: Rico; Escudero, Kjaer, Lenglet, Mercado; Banega, Pizarro, Vázquez; Sarabia, Nolit, B. Yedder.

Játékvezető: Juan Martínez Munuera

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend