Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-12-11 13:16 Tromposch Ádám madridom.hu
Real Madrid – PSG nyolcaddöntő a Bajnokok Ligájában Bajnokok Ligája

A Real Madrid a legjobb 16 között az egyik legnehezebb ellenfelet, a Paris Saint-Germain csapatát kapta a Bajnokok Ligájában. 

A sorsolásnál Xabi Alonso segédkezett, ha pedig már ott volt, rögtön bele is nyúlt, és az arab pénzekből jócskán feltöltött párizsiakat húzta a címvédő mellé. A Real Madridnak tehát az egyik legnehezebb, és az elmúlt időszakban legtöbb pénzt költő együttes jutott ellenfélül, de legalább hamar ki lehet ütni az egyik fő riválist az újabb címvédés felé vezető úton.

A PSG jelenleg vezeti a francia bajnokság, legfőképpen a Neymar-Cavani-Mbappé hármasnak köszönhetően, akik nagyon hamar megtalálták a közös hangot, és remekül megértik egymást a pályán. Az persze más kérdés, hogy Neymar Párizsba igazolása óta attól hangos a sajtó, hogy Cavanival nem jön ki jól, ám ez a pályán mostanában annyira nem látszik, hiszen egy-két vitától eltekintve – amelyek a büntetőrúgások körül alakultak ki – túl vannak a nehezén, és a brazil szélső is folyamatosan nyomatékosítja, hogy szereti új klubját, és jól érzi magát. Profi játékosokról van szó, így egyértelmű, hogy közös a céljuk: a győzelem.

A legyőzhetetlennek titulált francia klub azért mostanában nem tűnik annyira sebezhetetlennek, hiszen hiába vezeti a francia bajnokságot, azért az újonc Strasbourg már megmutatta, hogy le lehet győzni Dani Alveséket, ráadásul a Bayern München is összeszedte magát, és az utolsó – tét nélküli – csoportmeccsen hazai pályán 3-1-re verte a PSG-t.

Azt persze kár tagadni, hogy hatalmas potenciál rejlik a párizsiakban, már csak a keretet figyelve is, hiszen az első életveszélyes hármas mellett olyan játékosaik vannak mint Di María, Dani Alves, Draxler, Pastore, Verratti, Rabiot, Lucas, és még lehetne sorolni, ám az biztos, hogy a középpályán, ha egy-két alapember kiesik, nem tudják megfelelően pótolni őket. Az is igaz, hogy januárban még igazolhatnak is, akár kimondottan erre a párharcra készülve.

A Real Madrid utoljára 2015-ben, még Benítez vezetésével találkozott a PSG-vel, akkor a BL csoportkörében először 0-0-t értek el, majd otthon 1-0-ra nyert a királyi gárda Nacho góljával. A franciák azóta sokat fejlődtek, Emery vezetésével a játék minden aspektusában előrébb léptek, de kár lenne elfelejteni, hogy az elmúlt szezonban a Barca 4-0-s kiütése után is képesek voltak kiesni a visszavágón, miután a katalánok még Neymar segítségével 6-1-re nyertek otthon. 

Az első mérkőzést február 14-én játsszák majd a Santiago Bernabéuban, míg a visszavágót Párizsban, március 6-án rendezik meg. Három hónap van még tehát a párharcig, így Zidane csapatának is bőven van ideje felkészülni, és állandósítani a hétvégi, Sevilla elleni (5-0) bajnoki formát. Az biztos, hogy nagyon nehéz kihívás előtt áll a csapat, de címvédőként nem a Real Madridnak kell megijednie! 

Íme a teljes párosítás:  

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend