A Real Madrid a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Numanciát fogadja a Bernabéuban.

Érdemben nehéz előzetesen bármit írni egy olyan párharcról, ami tulajdonképpen már az odavágón eldőlt. A Real Madrid ugyanis a Numancia otthonában rendezett első meccsen 3-0-ra nyert, így a visszavágót formalitássá tette. Az már persze más kérdés, hogy a “B”-sor játéka egyáltalán nem volt meggyőző, de két büntetőnek köszönhetően, valamint a végén egy Mayoral-fejesnek hála azért sikerült eldönteni az érdemi kérdéseket 90 perc alatt.

Érdekesség, hogy azóta mindkét csapat egy bajnokin van túl, igaz a Numancia egy osztállyal lejjebb, és mindkét klub 2-2-es döntetlent ért el a múlt hétvégi bajnokiján. A soriai gárda idegenben ért el 2-2-t a Cultural Leonesa ellen, míg a Real Madrid – ki ne tudná – a Celta Vigót nem bírta legyűrni. A hétvégi Real-bajnokiról sok pozitív dolgot nem lehet írni, egyedül Bale teljesítményét lehet kiemelni, aki visszatérése óta gyors, jól mozog, dinamikus, visz egy kis színt a csapat játékába, és persze duplázott.

A Celta elleni mérkőzés után a spanyol lapok szerint Florentino támogatásáról biztosította az együttest és Zidane-t, majd a tegnapi edzés előtt volt egy hosszabb megbeszélés, ahol mindenki kiönthette a lelkét, és elmondhatta, hogy mit gondol a “krízisről”. A mester a mérkőzés előtt a szokásos közhelyeket mondta el, miszerint dolgozni, dolgozni és dolgozni kell, valamint ő kitart az elképzelései mellett: “A klub része vagyok. A Real Madrid a Real Madrid. Ez a legfontosabb dolog. Én csak egy ember vagyok, aki a klubnak dolgozik. A végsőkig bízok a csapatomban. És hiszek abban, amit csinálok, egészen addig, amíg a klub el nem küld.”

Nyilván más az, amit Zidane a sajtónak, a nagy nyilvánosságnak kommunikál. Az persze nem lehet kérdés, hogy bízik a csapatában, miért is ne tenné, amikor két BL-t nyert velük egymás után. Ráadásul kapkodós, fölöslegesen kidobott eurómilliókra sincs szükség, főleg januárban, amikor még nehezebb olyan játékost igazolni, aki tényleg lendíteni tudna a csapaton. Az viszont biztos, hogy a francia edzőnek is be kell látnia a hibáit, és ideje változtatnia. Neki kell megtalálnia a megoldást, végre jó lenne látni egy-egy olyan változtatást, ami előremutató. Egy-egy taktikai húzás, egy korai csere, más szisztéma, szélsők, bármi, ami arra enged következtetni, hogy Zidane nem nyugodott bele a szokásaiba, és nem lett rabja a saját butaságainak.

A megoldás adott. Bale visszatérése újabb lehetőségeket biztosít a csapatnál, ráadásul a walesi remek formában tért vissza. Ott van még Asensio, aki több poszton is bevethető, friss, gyors, egyszerűen ki kell használni a képességeit, amiket a szezon elején már bemutatott, ő is ugyanaz a játékos, egyszerűen nincs megfelelően kezelve. Ugyanez igaz Ceballosra, aki eddig sosem vallott szégyent, mégis elképesztően keveset van használva ahhoz képest, hogy a csapat milyen formát mutat. 

Most persze valószínűleg Asensio és Ceballos is ott lesz a kezdőben, ahogy M. Llorente és Kovacic is számíthat a játékpercekre. Azonban teljesen más egy olyan mérkőzésen bizonyítani és jó teljesítményt lehozni, ahol már minden eldőlt, ráadásul a társak sem azok, akik alapvetően a kezdőt alkotják. Asensiónak, Ceballosnak és a többieknek is arra van szüksége, hogy az “A”-csapatban is kapjanak lehetőséget. Az elmúlt szezonban Zidane remekül keverte a két sort a mérkőzések között, ez pedig most nincs így, ezért nem állhat össze igazán a csapat, és ezért nincs soha B-terv. 

A Numancia elleni mérkőzés egy tapasz lehet a sebekre, ha a pályára lépők elég motivációval és kedvvel mennek ki a gyepre. Az előny tudatában a továbbjutás szinte biztos, de azért reméljük, hogy a fiatalok, és azok, akik folyamatosan ott kopogtatnak a kezdő ajtaján most végre megmutatják, hogy igenis lehet rájuk számítani, hogy aztán hétvégén már a ligában, a Villarreal ellen is bizonyíthassanak. Előre a kupáért, a változásért, és végre lássunk valamit, egy igazán tökös Real Madridot! Hasta el Final, Vamos Real!

Mérkőzés: Real Madrid – Numancia
Versenysorozat: Spanyol Kupa, Nyolcaddöntő, visszavágó (3-0)
Kezdőrúgás: 2018.01.10. (szerda) 21:30
Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
TV: DigiSport2 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Játékvezető: Munuera Montero

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás