A Real Madrid ma este a Numancia csapatát fogadta a Király-kupa visszavágóján, mégpedig úgy, hogy az első mérkőzést 0-3-ra nyerte meg a Királyi Gárda egy héttel ezelőtt. Így tehát elmondható volt, hogy a hazaiak várják sokkal kedvezőbb helyzetben az összecsapást, de a vendégeket elkísérő 1500 szurkoló bízott a csodában.

Ennek a csodának a megakadályozását Zidane a következő kezdőcsapatra bízta. A kapuba ezúttal is Casilla állt, előtte a négy fős védelmet Carvajal, Vallejo, Nacho és Theo alkotta. A középpályán végre helyet kapott Ceballos, mellette Kovacic és Llorente futhatott ki a Santiago Bernabéu zöld gyepére. A góllövést ma este a Lucas, Asensio és Mayoral triótól várta a francia szakember.

A kezdéskor rögtön meglepő kép fogadhatta a játékosokat, hiszen talán félház sem volt a stadionban. Hiába voltak olcsók a jegyek, akármerre nézett az ember, üres székeket látott mindenhol. A kilátogató nézőknek nem kellett sokáig várnia az első gólra. Tíz perc puhatolózás után, Carvajal jobb oldalról tökéletesen ívelt a középen álló Lucas felé, aki egy remek fejessel vette be a Numancia kapuját, 1-0. Így tehát már négy gól lett a Real Madrid előnye, ami valljuk be, behozhatatlannak tűnt, ez pedig rendesen rá is nyomta a bélyegét a mérkőzésre. Közel 30 perc altatós foci után azonban megvillant a Numancia. A vendégek egy tökéletes kontrát indítottak, aminek végeredménye gólt ért, így a csapatok 1-1-es eredménnyel vonulhattak szünetre.

A félidőben Zidane lehozta Carvajalt és helyére a marokkói Achrafot küldte pályára, kihasználva ezzel első cserelehetőségét.

A második félidőt már nagyobb lendülettel kezdték a hazaiak, és ennek köszönhetően hamar sikerült újra megszerezni a vezetést. Egy balról érkező ívelést fejelt vissza Mayoral a középről kirobbanó Lucas Vazquez elé, aki félfordulatból a léc alá vágta a labdát, 2-1. Zidane ezt követően próbálta lezárni a mérkőzést, és a védekezésre fektette a hangsúlyt, lehozta Mayoralt és Casemirót küldte be a helyére. A brazil nem hazudtolta meg magát, nagyon hamar begyűjtötte sárga lapját és még a francia mester terve sem jött össze, hiszen a Numanciának ismét sikerült megszereznie az egyenlítést; Guillmerónak sikerült fejjel bevennie Casilla kapuját, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt. Összességében tehát 5-2-es eredménnyel lépett tovább a Real Madrid a következő körbe, ahol minden bizonnyal ez a teljesítmény nem lesz elegendő a továbbjutásra.

A végére hagytunk egy érdekes tényt, ez volt a blancók ötödik döntetlene a Bernabéuban a szezonban, ha minden sorozatot figyelembe veszünk, ezek mellett pedig már két vereséget is el kellett könyvelniük Ramoséknak. Tavaly még bevehetetlen erődként tekintettek az ellenfelek a Bernabéura, ma pedig kis túlzással az egyik legkönnyebb helyszínné vált a pontszerzésre…

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás