Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-01-26 22:43 Tromposch Ádám as.com
Zidane: „Kilábalunk a gödörből, én mondom nektek…” Spanyol Bajnokság

Zidane a Valencia elleni bajnoki mérkőzés előtt beszélt a sajtó képviselőinek a Real Madridnál kialakult helyzetről.

Úgy érzed, hogy a játékosaid elbuktak? 

„Nem. Az eredmények a legfontosabbak, mert azt jelzik, hogy valamit nem csinálunk jól. Azonban a játékosaim mindig a maximumot akarják kiadni magukból, de néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt reméled. De ez nem jelent semmit. Ugyanúgy, ugyanazokkal a reményekkel dolgozunk tovább. Ez egy olyan év volt, amelyben a csúcson is voltunk, és persze most nagyon lent is, utóbbiból most persze sokkal több van. Azonban ezekből a szituációkból is sokat lehet tanulni. Mindig vannak újabb csaták és újabb meccsek, most pedig már a Valencia jár a fejünkben. Ahogy Ronaldo is mondta, holnap már meccsünk van, és ez az, ami fontos. Jól kell játszanunk, és három pontot kell gyűjtetnünk.”

Hogy érzed magad attól, hogy eddig te voltál a világ legjobb edzője, most pedig a legrosszabbnak tartanak?

„Ez nem igazságtalan. Mindenkinek joga van véleményt formálni. Én még továbbra is remélek, fejlődni akarok edzőként, és a csapat is hiszi, hogy előre tudunk lépni együtt. A futball ilyen, most azonban a meccsen jár az agyunk, és tesszük a dolgunkat. Senki sem adja fel a reményt, mindenki egészen az utolsó pillanatokig dolgozik. Mindenki csalódott, a játékosok is, hiszen zavarják őket a most történtek.”

Mindig azt mondtad, hogy semmit sem bánsz, hogy nem igazolnál senkit, és te vagy az, akit hibáztatni lehet. Pontosan miért kell téged hibáztatni?

„Hogy nem nyertük meg a visszavágót a héten. Hogy nem motiváltam eléggé a játékosokat, főleg a meccs elején. Az első félidő nagyon rossz volt. Nem tudtam mindent úgy átadni erre a meccsre, hogy az elég legyen a győzelemhez.”

Mi a gond ebben az évben?

„Vannak dolgok, amik csak úgy megtörténnek nagy nyomás, a versengés során. Tovább kell dolgoznunk, hinnünk kell a keretben és abban, hogy együtt meg tudjuk fordítani a dolgokat. Én vagyok az egyetlen, aki pozitív dolgokat is lát a keretben. A kihívás az, hogy ezekre a pozitív dolgokra rájátsszunk, kihasználjuk őket, aztán ha sikerül, újra megtegyük. Jól kell játszani és nyerni. A foci a győzelemről szól, ez az egyetlen dolog, ami nyugalmat ad nekem is.”

Hogy sikerülhet újra önbizalmat szerezni?

„Ez gyorsan változik. Ezen kell dolgozni, fontos, hogy pozitív legyen a légkör. Jobbá tudjuk tenni a dolgokat, de már eddig is voltak azért pozitív jelek. Igaz, hogy a héten, amikor ők belőtték a második gólt, az mentálisan nagyon megfogott minket, és nem tudtuk, hogy miként változtathatnánk a játékon. Az ellenfelünk éhesebb volt a sikerre, mint mi.”

Ugyanolyan elhivatottságot látsz a keret tagjain, mit mikor megnyerték a BL-t? Képesek erre újra?

„A legfontosabb dolog a következő meccs. A játékosok pedig nyugodtak, tudják, hogy képesek kijönni ebből. Történt már hasonló ennél a klubnál, nem mindig csak jó dolgok történnek, de persze nem fogadjuk el ezt a helyzetet. Harcolni akarunk, és felül akarunk emelkedni mindezen, és meg is fogjuk tenni, én mondom nektek. És mindent megteszünk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend