Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-01-27 08:04 Tromposch Ádám madridom.hu
Egy meccs a becsületért, egy meccs a fejlődésért… Előzetes: Valencia – Real Madrid Spanyol Bajnokság

A spanyol bajnokság 21. fordulójában a Real Madrid a Valencia otthonába látogat.

Amikor már minden szurkoló elhitte, amikor már egy kicsit felcsillant a remény a csapattal kapcsolatban, amikor végre gólokat láthatott a Bernabéu közönsége, akkor újra a mélybe taszított minket a csapat. A héten a Leganés tudott nyerni a Bernabéuban, ezzel pedig kiejtette a Real Madridot a Spanyol Kupából, a csapat, a játékosok és Zidane pedig újabb szégyenteljes teljesítményt könyvelhetett el.

Talán ideje lenne megszokni, hogy ez a szezon ilyen. Hogy mindig felcsillan a remény, hogy talán jön a változás, de aztán folyamatosan csak a csalódottság, és az érthetetlen döntések maradnak. Mi oka volt Zidane-nak arra, hogy szinte a „B”-sort küldje fel a Leganés ellen? Miért kellett pihentetni, miért nem lehetett legalább a padra tenni olyan játékosokat, akik adott esetben segíteni tudnak?

A francia mester újra hibázott, és hónapok alatt a világ legjobb edzőjéből a legrosszabb lett a sajtó szemében. Tulajdonképpen már csak a Bajnokok Ligája maradt, mint utolsó mentsvár. Ám ilyen előjelek után balgaság lenne elhinni, hogy az egész szezont arra tette fel a csapat. Egyszerűen így alakult, és már csak az a sorozat maradt, ami január végén elég kiábrándító. Azt pedig mindenki tudja, hogy a francia PSG várja azt a párharcot sokkal kiemelkedőbb formában.

Zidane persze továbbra sem esik pánikba. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón jöttek a szokásos szavak. A csapat képes a megoldásra, összetartanak a játékosok, valamint elmondta, hogy ő is képes a helyzet kezelésére: „A játékosok pedig nyugodtak, tudják, hogy képesek kijönni ebből. Történt már hasonló ennél a klubnál, nem mindig csak jó dolgok történnek, de persze nem fogadjuk el ezt a helyzetet. Harcolni akarunk, és felül akarunk emelkedni mindezen, és meg is fogjuk tenni, én mondom nektek. És mindent megteszünk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

Jó lenne elhinni ezeket a szavakat, csak kár, hogy ennyi csalódás után már nagyon nehéz. Persze a szurkoló mindig bízik, hogy is ne bízna mondjuk egy Depor elleni 7-1-es sikert követően. Aztán mindig jön a következő pofon, amiből fel kell állni. Kicsit olyan ez a szezon a Real Madridnál mint az élet. Egyik pofon jön a másik után, az pedig már csak rajtunk – a csapaton – múlik, hogy sikerül-e kilábalni belőle, tapasztalatként felfogni és menni tovább. Végül ugyanis jöhet a győzelem, ha jól építettük be ezeket a tapasztalatokat. Reméljük a csapatnak sikerül megküzdeni ezzel.

Ám először a Valenciával kell megküzdeni. Azzal a Valenciával, amely igen kiemelkedő szezont produkál, legalábbis az elmúlt évekhez képest mindenképpen. Marcelino vezetésével elképesztő stabilitást kapott a csapat, hozzák a kötelező győzelmeket, persze voltak megingások és meglepő vereségek, ahogy a Las Palmas elleni bajnoki kudarc, de összességében remekül tartja magát a klub, és 5 ponttal megelőzi az egy meccsel kevesebbet játszó Real Madridot.

A „Denevérek” a héten büntetők után ejtették ki a kupából az Alavést, így ott vannak az elődöntőben, ahol a Barcelona ellen kell majd kivívniuk a továbbjutást. A hétközi hosszabbítás okozta fáradalmak mellett az is nehezíti az edző dolgát, hogy Paulista és Vezo nem lehetett ott a csapattal eltiltás miatt, ezért valószínűleg az Arsenaltól szerződtetett Coquelin lesz Garay párja a védelem közepén. Elől azonban nem lesz gond, hiszen Mina, Rodrigo, Zaza és Guedes is képes zavarba hozni a Real Madrid védőit.

Azokat a védőket, akiknél biztosan nem lesz ott a kapitány, Ramos, hiszen a spanyol védő újra megsérült, így legalább 2 hét pihi vár rá. Vallejo sem lehet ott, így minden bizonnyal a Carvajal – Varane – Nacho – Marcelo négyes kezd majd hátul. Innentől viszont eljön Zidane kedvenc csapata, a kihagyhatatlan hármassal: Casemiro – Modric – Kroos, és mivel Isco is megsérült, így gond nélkül felküldheti a pályára a BBC-t is. Még azon sem kell gondolkodnia, hogy esetleg Ceballost vagy Asensiót a kezdőbe dobja, előbbi ugyanis sérült, utóbbi pedig pocsék formában van.

A Real Madrid előtt tehát újabb nagy kihívás, és egy igazán nehéz meccs áll. A Valencia egy remek csapat, kiválóan összerakva, jó edzővel, veszélyes támadókkal, kicsit megtépázott védelemmel. A BBC most egy roppant nehéz helyszínen bizonyíthat, és reméljük, hogy nem Nachónak kell majd megmenteni a becsületet. Mert kérdés nem férhet hozzá, hogy a Real Madrid immáron a becsületéért küzd, és mindenképpen meg kell találnia a gyógyírt, a helyes utat, ezzel pedig végre elindulni felfelé, egy Valencia elleni sikerrel pedig megkezdeni felépíteni azt az önbizalmat, ami a PSG ellen segíthet egy kicsit, hiszen most már mindent arra a párharcra kell feltenni, ez a meccs is egy lépés, azért a két találkozóért…

Mérkőzés: Valencia – Real Madrid Versenysorozat: Spanyol bajnokság, 21. forduló Kezdőrúgás: 2018.01.27. (szombat), 16:15 Helyszín: Estadio Mestalla, Valencia TV: Sport1 (élő) A várható kezdőcsapatok: Valencia: Neto; Montoya, Coquelin, Garay, Gayá; Kondogbia, Maksimovic, Parejo, Guedes; Rodrigo, Mina. Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo. Játékvezető: Javier Estrada

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend