Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-01-27 20:40 Tromposch Ádám madridom.hu
Végre mutattak valamit! Valencia – Real Madrid: 1-4 Spanyol Bajnokság

A Real Madrid a spanyol bajnokság 21. fordulójában a Valencia vendége volt.

A mérkőzés előtt Zidane elmondta, hogy képes kezelni a helyzetet, továbbra is hisz a csapatban, és bízik a játékosaiban. Ennek következtében szinte a kedvenc kezdőjét küldte fel, középen a Casemiro – Modric – Kroos hármassal, elől pedig a BBC-vel.

A mérkőzésen a Real Madrid szerzett vezetést, miután egy Valencia szögletet követően labdát szerzett a csapat, és a saját térfeléről indulva kontrázta le a hazaiakat. Bale és Kroos volt a labda útja, aztán Ronaldo teljesen egyedül vezette rá a labdát az ellenfélre, a portugál aztán Marcelónak passzolt, aki Benzemának tette tovább, a francia pedig egyből beindította CR-t. A portugált a tizenhatoson belül felrúgták, így jöhetett a jogos büntető, amit laposan, okosan be is lőtt: 0-1 a 16. percben!

A 37. percben aztán újabb büntetőt ítélt a játékvezető, ezúttal is a vendégeknek. Carvajal kapta meg a labdát a jobb oldalon, a spanyol védő aztán jól tette középre, ahol az érkező Benzemát takarították el. Ez kissé könnyű síppal befújt tizenegyes volt, de persze ez Cristianót nem érdekelte, ezúttal a másik sarkot lőtte ki laposan: 0-2!

A félidőben nem változott az eredmény, így magabiztos előnnyel vonulhatott az öltözőbe a címvédő. A második játékrészben aztán feljött a Valencia, aminek egy szöglet után lett meg az eredménye. Az 58. percben Mina érkezett remekül a beadásra, és három madridi védő gyűrűjében tudott fejelni. Keylor nem tudta védeni, jött a szépítés: 1-2!

Tíz perc sem volt már hátra, amikor a Real Madrid lezárta a kérdéseket. Carvajal bedobása után Modric kérte el, aki Nacho és Kroos segítségével átforgatta a játékot a másik oldalra. A baloson aztán Marcelo és Asensio játszott össze szépen, a brazil aztán az egész Valencia-védelmet megetette egy szép kényszerítővel, aztán Neto lábai között belőtte a csapat harmadik gólját: 1-3!

Alig pár minutummal a vége előtt aztán jött a kegyelemdöfés is. A középpályán passzolgattak a Real Madrid játékosai, aztán ismét Marcelo volt az, aki ritmust tudott váltani, és a tavalyi önmagát idézve, magabiztosan indult be a védők közé. A brazil aztán visszarakta a lasztit Kroosnak, aki még egy gyönyörű kényszerítőt bevállalt a frissen beállt Kovacic segítségével – a horvát ugyanis sarokkal tette neki vissza -, a német aztán ahogy ő szokta, kilőtte az alsó sarkot: 1-4!

A Real Madrid tehát nehéz helyszínen tudott négy gólt lőni, Cristiano Ronaldo újra duplázott a ligában, idegenben ebben a szezonban másodszor. Marcelo végre megmutatta, hogy miért is ő a világ egyik legjobbja a posztján, jó lenne ha visszatérne ő is a legjobbjához, hiszen Asensio és a brazil összjátéka élményszámba ment. Ahogy aztán persze a Kroos – Kovacic egyérintős játék is, ami egész egyszerűen gyönyörű volt, minden megmozdulás. Ebből a győzelemből, a gólokból erőt kell meríteni, a PSG elleni párharcig minden meccsből tanulni, és előre, előre, előre menni, hogy aztán a csapat készen álljon a kihívásra, mind játékban, mint fejben. 

Mérkőzés: Valencia – Real Madrid: 1-4 Versenysorozat: Spanyol bajnokság, 21. forduló Kezdőrúgás: 2018.01.27. (szombat), 16:15 Helyszín: Estadio Mestalla, Valencia

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Valencia: Neto; Montoya, Coquelin, Garay, Lato (Pereira 77′); Kondogbia, Parejo, Gayá, Guedes (Soler 46′); Santi Mina, Rodrigo (Zaza 75′).

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric (Kovacic 88′); Bale (Lucas 69′), Benzema (Asensio 78′), Cristiano Ronaldo.

Játékvezető: Javier Estrada; sárga lapot Gaya, Parejo, illetve Bale, Varane és Carvajal kapott. 

Folyatás egy hét múlva a bajnokságban, szintén Valenciában, amikor a Levante lesz az ellenfél!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend