Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-02-02 07:49 Realista24 madridom.hu
Újabb valenciai fellépés következik: Levante – Real Madrid Spanyol Bajnokság

Alig ért haza a csapat Valenciából, holnap utazhatnak is vissza, hiszen a Levante otthonában kell vendégszerepelniük Navaséknak. A múlthéten kellemes emlékekkel gazdagodhatott a csapat és az őket elkísérő maroknyi szurkoló, hiszen meglepően jó játékkal, egy izgalmas mérkőzésen végül sima, 1-4-es sikert aratott a Zidane-csapat.

Érzéseink szerint az e heti túra nem lesz ilyen könnyű, hiszen – győzelmek ide vagy oda – a Levante évek óta megkeseríti a blancók dolgát és nem adja könnyen a győzelmet. Illetve azt a tényt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az idei csapat hétről hétre képes teljesen más teljesítményt lehozni. Elég csak arra gondolni, hogy a sima kupakiesést követően – amikor már mindenki Zidane lemondásáról beszélt – egy, mondhatni könnyed győzelmet aratott a bajnoki tabellán a harmadik helyet elfoglaló Valencia ellen.

Zidane csapatából több hiányzó is lesz, a meccset egészen biztosan ki kell, hogy hagyja Vallejo, aki továbbra is combsérülésével küzd, valamint kétséges a keretbe kerülése Varane-nak, Ramosnak, Iscónak és Ceballosnak is. Őket mind egy-egy apróbb sérülés hátráltatja, igaz Ceballosnak egészségesen is nehéz még a padra is leülnie, nemhogy sérülten… Varane tegnap már a többiekkel edzett, ahogy Ramos is, azonban szinte biztos, hogy a szakmai stáb nem akar elkapkodni semmit, mivel azt szeretnék, hogy a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája találkozón ez a páros alkossa majd a védelem közepét.

De kanyarodjunk vissza a közelgő, Levante elleni mérkőzésre. A kapuban biztos, hogy Navas fog állni, előtte a védelemben pedig szinte biztos, hogy kezdőként fog pályára lépni Carvajal, Nacho és Marcelo is, az egyetlen kiadó helyet pedig vagy Varane vagy a Kapitány fogja betölteni, extrém esetben Casemiro. A középpályán valószínűleg a Kroos, Modric, Casemiro hármas kap újra bizonyítási lehetőséget, előttük pedig újra a híresneves BBC futhat ki a Estadi Ciutat de València zöld gyepére.

A hazaiak egy igen hosszú, kilenc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatban vannak, és tovább hátráltatja a csapatot, hogy négy játékoséra biztos (Alegria, Campana, Chema, Lopez), kettőre (Fernandez és Tono) pedig valószínűleg nem számíthat edzőjük.  A két csapat legutóbbi öt találkozójából négyet megnyert a Real Madrid, ebből kettőt idegenben, viszont a legutóbbi összecsapáson a Levante pontot tudott rabolni a Bernabéuból. Az 1-1-re végződött meccsen a blancók gólját Lucas szerezte, valamint Marcelo mehetett idő előtt zuhanyozni második sárgáját követően, és ráadásképpen még Karim Benzema is megsérült az első félidőben, úgyhogy összességében elmondhatjuk, hogy igen rossz mérkőzés volt ez a madridisták szemszögéből.

A múltheti győzelem után joggal bizakodhatnak a szurkolók, hogy a Levante otthonából is három ponttal fog hazautazni a csapat, azonban hiába mutat szinte minden előjel a Madrid győzelmének irányába, megtanulhattuk, hogy idén nincs előre lefutott mérkőzés ha a Real Madridról van szó.

Levante – Real Madrid

Spanyol bajnokság, 22. forduló

2018.02.03 (szombat) 20:45

Stadion: Estadi Ciutat de València

TV: Sport 1

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend