Advertisement

Kupakiesés, 19 pont hátrány a Barcelonával szemben…már csak a Bajnokok Ligája mentheti meg a szezont. Ez azonban nem először van így a Real Madrid történelme során, és ötször sikerrel jártak a blancók.

Mindjárt itt van a Tizenegyedik

Ahogyan játékosként 2002-ben, úgy frissen kinevezett edzőként is végső sikerre vezette a Királyi Gárdát Zidane. Ebben az évben hajtotta végre a csapat a híres Cherisevynget a kupában, majd jött a Barcelona elleni méretes otthoni zakó, és hipp-hopp, januárra máris 12 pont hátrányban volt a csapat. Ekkor Pérezék megköszönték Benítez munkáját és átadták a stafétabotot Zidane-nak. Előbb a Roma csapata bánta, hogy összekerültek Ronaldóékkal, majd a Wolfsburg ugyan ráijesztett egy kétgólos győzelemmel Zidane-ra, de a visszavágón a portugál nem hagyott nyitott kérdést. Majd a Manchester City következett az elődöntőben, hogy aztán újra az Atlético Madrid ellen döntőzhessenek Ramosék. És ahogy két évvel korábban, úgy 2016-ban is a blancók emelhették magasba a trófeát.

A nyolcadik

Ezt a Bajnokok Ligája győzelmet is egy évközi edzőváltásnak köszönheti a klub, John Toshack ugyanis novemberben menesztve lett. “Nagyobb esély van arra, hogy malacok repkedjenek a Bernabéu felett, minthogy megtegyem” – mondta Toshack Sanz azon kérésére, hogy nyíltan kritizálja a játékosokat. Az akkor elnök erre azt mondta, ha ez így van, akkor bizony ki kell hogy rúgjam, és meg is tette, az új edző pedig Vicente del Bosque lett. A spanyol szakember ugyan a hazai pontvadászatot nem tudta megmenteni, és végül ötödikként zártak a bajnokságban, hét pontra lemaradva a bajnok Deportól. A kupában az Espanyol ellen búcsúztak az elődöntő során, de a Bajnokok Ligájában nem volt megállás. Előbb a Manchester Unitedet, majd a Bayern Münchent búcsúztatták, a döntőben pedig a Valencia ellen, egy sima 3-0-ás sikerrel koronázták meg az egész éves teljesítményt.

A hetedik

Jupp Heynckes Real Madridja a harmadik helyen zárt a bajnokságban, 11 ponttal lemaradva az ősi rivális FC Barcelonától, a kupában pedig már a legjobb 16 között kiesett az Alavesszel szemben. Egyedül a Bajnokok Ligája menthette meg a szezont, de ezt persze könnyebb volt kimondani, mint véghezvinni, hiszen a blancók már 32 éve nem nyerték meg a sorozatot. A legjobb nyolc között a Bayer Leverkusennel kerültek szembe, majd egy újabb német csapat, a Borussia Dortmund következett. A két sikeres akadályvétel után, a döntőben a sokkal esélyesebbnek tartott Juventus volt az ellenfél, akit végül Predrag Mijatovic góljával, 1-0 arányban megnyert a Real Madrid. A gól mai napig vitatéma, hogy les volt-e vagy sem, azonban mit sem zavarta ez a madridiakat, akik a spanyol főváros utcáin őrületes partyt rendeztek.

A hatodik

Az 1965/66-os szezon nem úgy sikerült, ahogyan azt a klubnál szerették volna. Korábban ötször egymás után is megnyerték a legrangosabb európai kupasorozatot, azonban ezek után évekig nem kerültek a győzelem közelébe. A bajnokságban második lett a csapat az Atlético Madrid mögött egy ponttal lemaradva, a kupában pedig a Real Betis ejtette ki őket. Miguel Munoz csapata azonban a bejutott a Bajnokcsapatok Európa Kupájának döntőjébe, ahol 2-1 arányban felülmúlták a Partizan Belgrád csapatát, így sikerült megmenteni a szezont.

Az első

A Real Madrid és a Bajnokok Ligája szerelmi szála már az első sorozatban elkezdődött. José Villalonga csapata a harmadik helyen zárt a honi pontvadászatban, tíz pontra lemaradva attól az Athetlic Bilbaótól, akik a kupából is búcsúztatták a királyiakat. Azonban mindezen kudarcok hamar a feledésbe merültek a 4-3-ra megnyert Párizsban megrendezett BEK döntőt követően, ahol a Stade Reims csapatát verték meg.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás