Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-02-09 14:53 Realista24 madridom.hu
Vajon a Sociedad is mosolyogva távozik a Bernabéuból? Spanyol Bajnokság

Közeledik a hétvége, ez pedig azt jelenti, hogy a Real Madridra egy újabb, sajnálatos módon, szinte tét nélküli mérkőzés következik. Természetesen lehet presztízskérdést csinálni abból, hogy a második vagy negyedik helyen végez a csapat, de a játékosok szeme előtt a biztos Bajnokok Ligája indulást érő hely lebeg csak, hiszen a Real Madridnál minden más eredmény csalódás, ami nem az első helyet jelenti.

Ez a fajta mentalitás meglátszik a szurkolói hozzáálláson is, hiszen a holnapi mérkőzésre több ezer jegy várja még gazdáját, és vélhetően sok ezer ülőhely marad szabadon a Real Sociedad elleni mérkőzésen. Mindezek ellenére Zidane-ék számára nem lehet más a cél, mint a győzelem, és Vallejo valamint Ceballos kivételével minden játékos a mester rendelkezésére fog állni.

A nagy kérdés csak az, hogy néhány nappal a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája összecsapás előtt mit fog tenni?! Pihenteti az alapkezdőjének egy részét vagy pont, hogy inkább harcba küldi őket, hogy edzésben legyenek és formába lendüljenek a szezon szempontjából sorsdöntő összecsapásnak számító első mérkőzésére. Ha tippelnünk kellene, akkor utóbbira voksolnánk, és ennek fényében a várható kezdőcsapatot szerintünk a Navas, Nacho, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Isco, Modric, Bale, Benzema és Ronaldo tizenegy fogja alkotni, majd a 60-70. perc környékén fog érkezni legalább kettő az Isco, Kovacic, Lucas és / vagy Asensio négyesből. A védelem jobb oldalán minden gond nélkül pályára léphetne Carvajal, de mivel a BL-ben nem szerepelhet eltiltás miatt, így vélhetően – az összeszokás érdekében – a felsorolt négyes fog kifutni a Bernabéu zöld gyepére, legalábbis ez tűnik logikusnak.

Az ellenfélnél hét játékos játéka is kérdéses, ami nagyban megnehezíti a tabella második felében helyet foglaló Sociedad dolgát. Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a vendégcsapat a legutóbbi 5 találkozójából mindössze csak egyet, az utolsót tudta megnyerni, és a két csapat legutóbbi öt találkozójából mind az öt alkalommal vesztesként hagyták el a pályát. Azonban idén többször is láthattuk, hogy a liga egyik legkönnyebb ellenfelévé vált szeretett csapatunk, így biztos sokan nagy téttel fognak a döntetlenre vagy a Sociedad győzelmére tenni.

Reméljük azonban, hogy azok fognak a végén nevetni, akik a hazai győzelemre fogadnak, hiszen ugyan a bajnoki címre már csak matematikai esélye van a csapatnak, de a biztos Bajnokok Ligáját indulást érő első négy hely egyikéért még ádáz küzdelem fog zajlani. Ugyan a blancóknak egy lejátszott mérkőzéssel kevesebb van, de a Villarreal és a Sevilla sincs hatalmas távolságra a negyedik helytől, így nincs más hátra, mint győzni kell és önbizalmat szerezni a PSG elleni derbiig.

Hala Madrid y nada más!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend