A PSG elleni nyolcaddöntő első felvonása előtt Toni Kroos is beszélt a párharcról.

Toni Kroos:

“Nem csak a világ legjobb támadói közül hárommal kell harcba szállnunk a PSG ellen, hanem a legjobb kapusok, legjobb védők és a legjobb középpályások közül is sokan pályára lépnek majd ellenünk a PSG-ben.”

“Jó csapatuk van, igazán nehéz ellenük játszani, de nem csak a támadóik miatt. Természetes, hogy mindenki rájuk gondol, hiszen gyorsak, jól lőnek, jól cseleznek, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Az ellenfelünknek pedig figyelnie kell ránk, hiszen nekünk is kiemelkedő támadóink, kapusaink, védőink és középpályásaink vannak. A lényeg, hogy csak saját magunkkal foglalkozzunk, ez a legfontosabb dolog.”

“Nehéz dolgunk lesz a PSG ellen, de az elmúlt szezonban sem volt könnyű a helyzetünk, amikor a Bayern, az Atlético és a Juventus is ellenfelünk volt. A legjobb csapatok ellen játszottunk, és végül megvédtük a címünket a BL-ben. Nagyon várom most is ezeket a meccseket. Nagyon nehéz csaták lesznek, naná, de várom őket, hiszen a PSG remek csapat. Optimistán tekintek a jövőbe.”

“Már az első napomtól kezdve jól érzem magam a Real Madridban. Kétségtelen, hogy ez a világ legnagyobb klubja, ráadásul remek dolgokat értünk el az elmúlt években. Remélem, hogy a jövőben is így tudjuk folytatni. Minden trófea különleges, de főleg a bajnoki cím, amit tavaly nyertünk meg. Hiszen nagy célom volt, hogy a spanyol bajnoki címet is megnyerjem. Persze nem mehetek el szó nélkül a két BL-cím mellett sem, hiszen ez a világ legnehezebb sorozata. Európában mindig nagyon jó csapatok versengenek, és mindenki a győzelemre hajt, mégis kétszer megnyertük egymás után. Elképesztő volt.”

“Amikor megnyered a BL-t, nehéz motiváltnak maradni, hiszen végig fent kell tartani azt az éhséget, ami végül a győzelemhez vezet. De ezzel a csapattal a címvédés is lehetséges volt. Remek mentalitással léptünk pályára. Boldogok vagyunk az elért sikerek miatt, de nem állunk le a munkával. Éppen az ellenkezőjét tesszük. A BL megnyerése után még keményebben dolgoztunk a címvédésért, ami a legnehezebb dolog. Megcsináltuk, és nagyon boldogok vagyunk emiatt. Azonban még egyszer elmondom, a futball nem áll meg, továbbra is melóznunk kell, és reméljük, hogy újra nyerünk.”

“Nincs semmi különös szokásom vagy rituálém a meccsek előtt. Az egyetlen dolog a cipőm. Az elmúlt hét vagy nyolc évben mindig ugyanazt a modellt választom. Ezen pedig nem fogok változtatni, mert nagyon szeretem ezt a csukát.”

“Három és fél éve élek Madridban, és igazán élvezem az életet itt. Az emberek, akik ismernek tudják, hogy szeretem a melegebb időjárást, jobb itt a klíma. Először is persze a csapat miatt vagyok boldog, hiszen ha nem lennék, akkor az életem is nehezebb lenne a városban. Fontos, hogy a családom is boldog itt, és azt hiszem a gyerekeim is élvezik, hogy kilenc vagy tíz hónapot napsütésben tölthetnek el. Szeretem az itteni időjárást, az ételeket, de persze ugyanez igaz a német dolgokra is.”

“A visszavonulásom után Németországban szeretnék majd élni, mert oda tartozom, az az én országom, a nyelvem, és még a hó is lehet szép néha napján. Az is lehet, hogy egy ideig majd még Spanyolországban maradok, mert nagyon jól érzem itt magam, ahogy a családom is. Miért is ne?”

“Mindig is szerettem segíteni az embereken, ezért hoztam létre az alapítványomat. Csodálatos életem van, nem szenvedek hiányt semmiben, de tudom, hogy vannak gyerekek, akik sok problémával és betegséggel küzdenek, minden nap. Amikor ránézek a gyerekeimre, akik egészségesek, mindig rájövök, hogy ők a legjobb dolog az életemben, és tudom, hogy sok szülő van, akik nincsenek ilyen szerencsés helyzetben, akiknek esetleg beteg gyerekei vannak. Fontos, hogy lássuk az élet másik oldalát is, így tudjuk, hogy mi az ami igazán fontos az életben. Segítenünk kell, amennyit csak lehet, és ezt próbáljuk tenni az alapítványommal. Normálisan kell viselkednünk, segítenünk kell, és én is megpróbálom ebből kihozni a legtöbbet.”

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás