A Movistar+ egyik műsora Alvaro Moratát kérte fel interjúalanynak, aki részletesen beszámolt karrierjének elejéről, a jelenlegi állapotokról és azokról a tényezőkről, amelyek odáig vezettek, hogy elhagyta a Real Madrdiot.

A kezdetek

“Az Atletiben kezdtem a pályafutásomat, aztán nem játszottam túl sokat és ezért nem élveztem a helyeztet annyira, nem volt jó kapcsolatom a csapattársaimmal, Kokét és néhány másikat kivéve. Azt mondtam Amorrortunak, hogy el akarok menni, ő pedig azt mondta, hogy én vagyok az első, aki nem akar az Atletiben játszani. Stresszes gyerekkorom volt, és gyerekként az az első, hogy élvezzük a játékot.”

A Real Madrid akadémia

“Amikor megérkeztem, mindig csak Villára és Torresre összpontosítottam, akik a válogatottban voltak. És Raúlra és Morientesre a Madridnál, valamint Van Nistelrooyra: világklasszis volt és igazán kedves fickó. Voltak fotóim, amik vele és Casillasszal készültek a Valdebebasi körforgalomban. Elképesztő, hogy az elején még fotót kértem tőlük, majd a végén Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhettem a Real Madriddal.”

Mourinho

“Van karaktere és mindig odafigyelt a fiatal játékosokra. Neki köszönhetem az első komoly szerződésemet a Madridnál, és azt mondta nekem: “Ha jól akarsz itt teljesíteni, keményebben kell dolgoznod, mint valaha”. Mourinho azt is mondta nekem, hogy koncentráltnak kell lennem, és alternatívát is kínált nekem. Nachóval játszottam hátul, és mondtam neki, hogy nagyon agresszívnak kell lennünk, mert Mourinho azt akarja.  Majdnem elgázoltam Costát a Calderónban, néha emlegetem ezt neki és csak nevetünk.”

Távozása a Juventushoz

“Mennem kellett, mert Isco, Cristiano, Benzema, Jesé és Bale is jól játszottak. Én voltam a hatodik opció. A Wolfsburghoz tartottam, de a Juventus bejelentkezett értem. Én pedig mondtam nekik, hogy még nem írtam alá semmit, ők pedig készek voltak kifizetni értem 22 milliót, egy olyan játékosért, aki nem is kezdő. Az emberek azt mondták, hogy őrült vagyok, valamint azt, hogy mehettem volna a Getaféhoz vagy a Villarrealhoz, akik szintén akartak. Tényleg boldog voltam Torinóban, bejutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe. A második évre a Real Madridnak volt rám opciós joga. Sokat játszottam az otthonomban, a csapatommal, a barátaimmal. Megnyertük a Bajnokok Ligáját. Nagyon sok meccset játszottam, de mindig csak a B csapatban. Sosem kértem, hogy kezdő legyen, a Madrid egy más világ. De nem játszottam a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Sevilla és a Valencia ellen sem. Az élet nem ér véget, ha elhagyod a Real Madridot, de még mindig madridista vagyok.”

A Real Madrid jelenlegi formája

“Vannak ilyen időszakok a fociban. A Real Madridnál azonban nem az első alkalom lenne, hogy rosszul szerepelnek és végül Európa tetején kötnek ki.”

Visszatérés

“Tisztelem a Chelseat és nagyon boldog vagyok, de a Madrid az Madrid.”

A Chelsea és Conte fontossága

“Ő az a személy, aki az egyik legjobb hozzám, és ez az igazság. Egy nagyszerű klub megadta nekem a lehetőséget, hogy kezdő legyek és fejlődhessek. Ez egészen addig tartott, amíg elő nem jöttek a fizikális problémák. Nem volt jó ötlet fájdalmak mellett játszani. Nem voltam jól és mindent megtettem a visszatérés érdekében, összeszorítottam a fogaimat.”

A Barcelona elleni meccsek

“Messit nem lehet megállítani. Ha jó eredményt akarunk elérni, akkor védekező felfogásban kell játszanunk és minél jobban zavarba kell őket hoznunk.”

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás