A Real Madrid holnap este 20:45-től a Paris Saint-Germain ellen lép pályára a Santiago Bernabéuban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az összecsapás előtt Zidane nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

“A holnapi mérkőzésre gondolunk. Tudjuk, hogy ez az összecsapás 180 percig tart majd, vagy tovább, de első körben arra kell fókuszálnunk, ami holnap vár ránk, és semmi másra. Mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van ebben az egyenes kieséses párharcban, mindkettőnek jó esélye van a továbbjutásra. Csak azt akarjuk elérni, hogy a szurkolóink nagyon büszkék legyenek ránk. Mindent bele fogunk adni a pályán, ők pedig, mint mindig, most is végig a csapat mögött állnak majd, még akkor is, ha nehéz lesz a meccs. Holnap egy másik versenysorozatra kell fordítanunk a figyelmünket, és mindent bele fogunk adni”.

A játékrendszer: “Azt akarom, hogy a csapatom a mérkőzésre összpontosítson. Holnap meglátjuk, hogy milyen felállásban kezdjük majd a meccset, de nem ez a fontos, hanem az, amit a pályán akarunk majd tenni, és hogy a játékosok hogyan fognak majd ott teljesíteni. A játékrendszer nem fontos”.

“Ez nem fogja befolyásolni azt, hogy mit gondolnak rólunk az emberek. Én csak arra gondolok, hogy milyen teljesítményt nyújtunk majd a PSG ellen, és nem arra, hogy mit mondanak az emberek. A PSG ellen, mint Olympique Marseille drukkoló igaz, hogy történelmileg ott van köztem és köztük a rivalizálás, de erre nem gondolok. Ez egy Real Madrid – PSG mérkőzés, amiről tudjuk, hogy kemény küzdelmet jelent majd egy nagyszerű ellenféllel szemben, akik nagyon megnehezíthetik az életünket”.

Különleges mérkőzés: “Boldog vagyok, amiért ilyen meccseken vehetek részt. Nem gondolom, hogy lenne bármilyen igazi nyomás jelen pillanatban. Ugyanúgy készültünk, ahogyan mindig is tesszük, de igaz, hogy a nyomás mindig ott lesz a háttérben. Ez normális, én élvezni fogom. Nem gondolok a jövőmre, csak a holnapi meccsre összpontosítok. Igyekszünk majd jól végezni a dolgunkat. Minden edzés és minden meccs szerepet játszik az életünkben, és nem az én jövőm itt a kulcskérdés”.

Nyomás: “Nem tudnám biztosan kijelenteni, hogy melyik csapaton van most nagyobb nyomás. Mi nem érezzük nyomás alatt magunkat, hozzászoktunk már az ilyen kaliberű mérkőzésekhez. Jó meccset akarunk átélni, és azt szeretnénk, ha a kilátogató szurkolók is élveznék a mérkőzést. Nem egy döntő ez számomra, hanem egy Bajnokok Ligája meccs. Jól kell majd játszanunk, és ha ez sikerül, akkor a határ a csillagos ég számunkra”.

Cristiano és Neymar: “Beszéltünk már nagy játékosokról korábban, de holnap nem Neymar játszik Cristiano ellen, hanem a PSG a Real Madrid ellen. Cristiano igazán különleges dolgokat vitt már véghez, és ötszörös Aranylabda-győztes játékos. Nem fogok belemenni az összehasonlításokba, mindannyian tudjuk, hogy mire képes Neymar a pályán. Remek adottságai vannak, és sokszor jelenti a különbséget a meccseken. Nem a kettejük összecsapása miatt vagyunk itt, hanem azért, hogy a Real Madrid és a PSG meccsét kövessük majd”.

A cserékről: “Meccs közben cserélnem kell a játékosokat, és sokszor a támadó szellemű játékosok jönnek le, Bale, Isco, Benzema… Sokszor volt erre példa, nincs ebben semmi”.

Guti, mint edző: “Szerintem képes lenne irányítani a csapatot, nyomon követem az edzői munkáját, és remélhetőleg egy napon felkerül az első számú csapathoz. Ezt neki is elmondtam, és szerintem jól teszi a dolgát. Nagy lépésekben halad előre. Vérbeli madridista, örök ideje itt van már. Az álmait éli meg, szóval remélhetőleg egyszer eljut odáig is, hogy vezetőedző legyen”.

Az emberfogás: “Nem tudom, hogy erre most válaszoljak-e. Igyekszem nem felfedni a terveimet, meglátjuk holnap, hogy mi történik majd”.

Marcelo: “Mindhalálig kitartunk Zidane mellett”

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás